Vroonland Design: Bijzonder Nederlands Design | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Vroonland Design: Bijzonder Nederlands Design

Stoa. Stoa.
Sjoerd Vroonland: modern  door Vroonland, Modern
Loading admin actions …

Het design van Sjoerd Vroonland is authentiek en weerspiegelt een nieuwe trend in de designwereld: de combinatie tussen oude ideeën en een nieuwe benadering. Daarnaast zijn de ontwerpen geïnspireerd op klassieke composities uit de geschiedenis van het design en op ambachtelijke wijze gemaakt van duurzame materialen. Vroonland maakt gebruik van de beste eigenschappen van het aloude design en vindt telkens nieuwe manieren om ze in een hedendaagse context toe te passen.

De kracht van het design ligt precies in het grensgebied waar de diverse materialen elkaar ontmoeten. Het werk van Vroonland valt te omschrijven als nuchter en poëtisch, waardoor de meubels en objecten zeer charismatisch zijn. In dit artikel willen we je graag een aantal topwerken van Vroonland laten zien. Kijk daarom met ons mee, laat je inspireren en geniet van het prachtige Nederlandse design.

Extension Chair

​EXTENSION CHAIR: modern  door Vroonland, Modern
Vroonland

​EXTENSION CHAIR

Vroonland

We hebben allemaal wel zo'n stoel in de slaapkamer, die gebruikt wordt voor een doel waar hij eigenlijk niet voor gemaakt is, namelijk als kledingstapelplaats. Terloops leggen we kleding en andere accessoires op de stoel, die binnen de kortste keren verandert in een bonte, slordige verschijning. Deze stoel luistert naar de naam: Extension Chair, en is ontworpen met het doel aan die rommelige praktijk een einde te maken. Hij heeft namelijk een kapstok waaraan jij je kleding kunt hangen: hoe handig is dat! Geen rommelige berg kleren meer in je kamer. Door zijn klassieke design met moderne twist en comfortabele zitvlak is deze stoel echt een aanrader. Een goed idee van Vroonland.

In een ander licht

​EXTENSION CHAIR: modern  door Vroonland, Modern
Vroonland

​EXTENSION CHAIR

Vroonland

Hier zien we de stoel even in een ander licht. Zie je hoe handig je van alles aan de kapstok kunt hangen? Natuurlijk moet je deze kapstok niet helemaal vol hangen, want dan zie je de strakke vormgeving niet meer. Het  scheelt het enorm of je de tassen en kleding op het zitvlak neerlegt, of dat je ze ophangt aan de prachtige kapstok. Als je houdt van een strakke stijl is deze stoel van Vroonland echt iets voor jou!

Ping pong Broodplank

​BREAD PADDLE Industriële keukens van Vroonland Industrieel
Vroonland

​BREAD PADDLE

Vroonland

In het oosten is tafeltennis een geliefde sport. Er worden grote evenementen rond deze sport gehouden. Deze broodplank doet ons denken aan de vorm van een tafeltennisbatje. Daarnaast is de plank gemaakt van bamboe, waardoor ook het materiaal een verwijzing naar het oosten is. Natuurlijk is deze broodplank niet alleen handig, maar ook erg mooi. Stel je voor dat je op deze plank een broodje opdient aan je gasten. Gewoon een schitterend design! Vroonland combineert de sportdimensie met de wereld van het design. Een zeer geslaagde combi als je het ons vraagt!

Spiegel

Bead Mirror : modern  door Vroonland, Modern
Vroonland

Bead Mirror

Vroonland

Deze spiegel heeft een sprookjesachtige vibe en past perfect bij de Extension Chair die we zojuist al zagen. De vorm van de spiegel, een ketting, zien we niet vaak. Je verwacht dit design eerder in een film over Alice in Wonderland, dan in onze wereld. We zien de Extension Chair in de reflectie. Prachtig toch! Deze spiegel is een aanwinst voor je interieur.

De Spiegel op de overloop

Bead Mirror (project) Klassieke gangen, hallen & trappenhuizen van Vroonland Klassiek
Vroonland

Bead Mirror (project)

Vroonland

De overloop is dikwijls sfeervol en mooi ingericht. Vaak zien we foto's, schilderijen en andere bijzondere decoraties hangen. Op deze overloop is het niet anders. De spiegel staat hier natuurlijk erg mooi. Qua kleur past hij perfect bij het donkere hout van de trap en de vloer. De spiegel hangt aan een witte wand, die prachtig contrasteert met de zwarte vloer. Deze ruimte is gewoon in balans. Voordat je naar beneden gaat kun je nog even controleren of je haar, lipstick, mascara, sieraden en kleding piekfijn in orde zijn! Deze spiegel is een prachtig ontwerp van Vroonland, dat je interieur een authentieke en luxe ambiance geeft! 

Tot zover het Nederlandse design van Sjoerd Vroonland. Wij hopen dat je overtuigd bent van de schoonheid van het Nederlands design. Veel creatieve inspiratie en enthousiasme toegewenst! 

Voor tips en advies van experts bezoek je ons forum!

Zoek je DIY-design? Lees dan eens dit bijzondere artikel zodat je weer helemaal op de hoogte bent!

Al bekend met Nederlands design? Vertel erover op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!