Prachtige betonnen huizen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Prachtige betonnen huizen

Stoa. Stoa.
Raw Concrete Loft Kitchen Moderne keukens van Concrete LCDA Modern
Loading admin actions …

Voor de liefhebbers van moderne architectuur, zoals minimal, Bauhaus, Brutalist of industriële thema´s, is zichtbaar beton vaak een belangrijk element binnen de esthetische beleving. Beton wordt sinds eeuwen gebruikt als bouwmateriaal. Ook nu nog is het een graag geziene gast in de wereld van de bouwkunst. Het is een decoratief materiaal, maar natuurlijk ook erg betrouwbaar als fundering. Langzaam wordt het koude, industriele beton weer populair in de mainstream architectuur, zelfs zonder verf of houten omhulsel .

Beton heeft een rauw karakter en een robuuste uitstraling, het ziet er strak en modern uit, terwijl het een verbluffende visuele zen ambiance kan hebben. Ben jij al nieuwsgierig om te zien hoe sommige huiseigenaren openlijk de minimalistsiche uitstraling van beton hebben omarmd voor zowel het exterieur als het interieur van hun huizen? Lees dan verder, dan kom je alles te weten over de huidige trends op het gebied van beton in de architectuur.

Japanse stijl

House of Kami Moderne huizen van atelier m Modern Gewapend beton
atelier m

House of Kami

atelier m

Als we denken aan ruw en zichtbaar, dan springt ogenblikkelijk de Japanse architectuur in onze gedachten. De Japanners zijn al sinds mensenheugenis de meesters van het minimalisme, en weten maar al te goed de visuele aantrekkingskracht van het beton te benutten. Ze schilderen het niet, ook wordt het beton niet bedekt met hout of andere materialen. De ruwe naakte textuur is geliefd in Japans, ze proberen de rauwe kwaliteit van het beton duidelijk niet te verbergen. Het grote visuele effect, dat beton in zich draagt, jagen zij in hun bouwkunde na. Gewoon de kern laten zien, that's it!

Beton Binnen

Beton kan binnen ook erg sierlijk staan. Als het materiaal goed bewerkt is natuurlijk. We zien het in dit interieur gebeuren, de binnen muren en de vloer hebben een oogstrelend effect. Dit betonnen interieur is een lust voor het oog. Het prikkelt ook onze fantasie, want deze blik op het interieur doet ons denken aan de wiskundige kunst van M.C. Escher. Wat een mooie grijs blauwe gloed trouwens! In dit huis wordt beton, sierbeton!

Brutalisme

Brutalisme is een term afgeleid van het Franse woord béton brut, oftewel ruwe beton. Het was een naoorlogse architectuurbeweging die het naoorlogse Europa weer wilde opbouwen. Belangrijke bouwmaterialen binnen deze stijl waren, je raadt het al, beton en staal. Het is een oud bouwmateriaal, beton, door de Romeinen uitgevonden, mooi en sterk. Kijk eens wat vaker om je heen. Beton is overal, want we hebben onze samenleving er op gefundeerd.

Keuken

Raw Concrete Loft Kitchen Moderne keukens van Concrete LCDA Modern Beton
Concrete LCDA

Raw Concrete Loft Kitchen

Concrete LCDA

Beton is vaak niet de eerste keuze, als het gaat om het uitzoeken van het bouwmateriaal voor je keuken. Maar zoals je kunt zien ziet het er schitterend uit. Dit betonnen werkblad is onderdeel van een Parijse loft, deze moest gerenoveerd worden, maar het uiterlijk van beton moest bewaard blijven. Dan past dit keukenmeubel daar natuurlijk erg goed bij. Beton is erg praktisch en eenvoudig schoon te houden. Het keukenblad wordt glad gemaakt, waardoor het een handig materiaal wordt om het voedsel op te bereiden. Het is ook erg vlekbestendig.

Badkamer

Dit is een unieke badkamer. Deze kamer bevindt zich in een Japans huis dat gedomineerd wordt door het sfeervolle beton. We kunnen aan dit voorbeeld zien hoeveel de Japanse architecten houden van een eerlijke architectuur, de staaf die het beton verstevigd, gaat door een gat in het beton, dit gat wordt daarna dicht gemaakt, maar we zien wel sporen van dit gat, waardoor een bijzonder patroon ontstaat. Kaal en essentialistisch, zo mogen we dit interieur wel noemen. Maar door de moderne meubels is het toch comfortabel. Wat een contrast: hard en comfortabel, kaal en luxe, het is allemaal onderdeel van deze ruimte! 

Tot zover ons overzicht van de sierlijke toepassing van het rauwe beton. Hopelijk ben je geïnspireerd en net zo enthousiast als wij! 

Zoek je romantiek in je huis. Lees dan dit artikel over romantische kandelaars!

Een luxe woonkamer heb je zo gemaakt. In dit artikel vind je allerlei tips!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!