Luxe woonkamers: Hedendaagse inspiratie

Stoa. Stoa.
From Africa, From Africa From Africa Moderne woonkamers
Loading admin actions …

De woonkamer wordt steeds meer de plek waar gezinnen samen komen om te praten over hun dag of rustig ontspannen voor de tv zitten. Velen van ons zien graag dat de ideale familie in de avond spelletjes speelt en de tv voor de verandering niet aan zet. Maar in werkelijkheid hebben de meeste mensen geen zien om na een dag werken nog Monopoly te spelen, want er zijn direct andere huishoudelijke zaken die de aandacht vragen. Vaak ontbreekt ook de zin en energie om leuke dingen te doen. Eigenlijk zijn we al heel tevreden als we al knikkebollend op de bank voor de tv kunnen hangen. 

Maar als je een ruimte creëert waarin het hele gezin samen kan komen in een prachtig decor, dan wordt het een heel ander verhaal. Dan is de woonkamer geen tv-kamer, maar een gezinskamer. De woonkamer moet dus op een hoogwaardige wijze ingericht zijn. We gaan je voor dit nobele doel een aantal handig tips geven, die eenvoudig en makkelijk uitgevoerd kunnen worden. Creëer met deze tips je eigen stijl, dus wees gewoon creatief! Dan heb je straks een woonkamer om van te genieten!

Vintage en modern

Queens Park House, Honeybee Interiors Honeybee Interiors Eclectische woonkamers
Honeybee Interiors

Queens Park House

Honeybee Interiors

Deze eigenzinnige woonkamer mixt vintage en modern om tot een eclectische sfeer te komen. De roze en gele meubelstukken staan prachtig tegen de monochrome achtergrond en de kleurvlekjes op de kussens, alsmede in de extravagante kroonluchter, bieden een subtiel evenwicht en continuïteit aan de ruimte. Deze kamer bewijst dat woonkamers koel en modern kunnen zijn, deze is gemaakt met een specifieke familie in het achterhoofd. Het interieur is leuk, kindvriendelijk, en neemt zichzelf niet al te serieus. Familieportretten sieren de achterwand en laten zien hoe moderne ontwerpen echt het gezin en hun persoonlijkheden kunnen reflecteren.

Creatieve leefstijl

Deze woonkamer is gemaakt voor alle liefhebbers van minimalistisch en modern design. Met zijn abstracte kunst aan de muur is dit interieur zeker een topper. De opvallende sculpturen zorgen voor een artistieke ambiance in deze woonkamer. Deze kunstwerken inspireren en zijn erg mooi. Een gesprek voeren over kunst maakt dat je nader tot elkaar komt. Je leert elkaar echt kennen. Natuurlijk is een ultramoderne kamer niet geschikt voor iedereen, maar je kunt natuurlijk delen ervan gebruiken om je eigen droomkamer te creëren. Kunst en decoraties geven je kamer veel persoonlijkheid en flair.

Klassieke kamer

Broadgates Road, Granit Architects Granit Architects Moderne woonkamers
Granit Architects

Broadgates Road

Granit Architects

Traditionele ontwerpen kunnen zeer elegant worden, wanneer ze gemixt zijn met een moderne inrichting , zoals deze hedendaagse blauwe banken en de industriële lampen. In dit ontwerp, zijn luxe en praktisch genot verstrengeld, en vormen een visueel interessante open woonkamer.  De grote ramen verwelkomen al het daglicht, en dit, in combinatie met het frisse witte en blauwe kleurenschema, maakt dat het appartement groter lijkt dan het in werkelijkheid is. Vergeet niet: luxe is niet alleen bedoeld voor grote landgoederen; de kwaliteit is altijd belangrijker dan de kwantiteit.

Oppepper

Bloominville Storage Unit House Envy Scandinavische woonkamers
House Envy

Bloominville Storage Unit

House Envy

Geef jezelf elke dag een peptalk. Zo niet, dan doen de ingelijste prints in deze prachtige lounge het wel voor je. Let ook op het bedrukte tapijt. Je kunt ook je eigen tekst op deze prints laten zetten, zodat je telkens je favoriete citaat ziet. Dit soort prenten zijn in de afgelopen jaren in populariteit sterk gestegen, en geven je interieur een hedendaagse uitstraling. Samen met de Scandinavische meubels is deze lounge een supertrendy kamer geworden.

Strakke lijnen en symmetrie

Duke Street, Mayfair, Perfect Integration Perfect Integration Klassieke woonkamers
Perfect Integration

Duke Street, Mayfair

Perfect Integration

De open haard is het middelpunt van de kamer, of het nu gaat om een traditioneel of modern design, met een haar heb je een grote designkracht in handen. Sinds mensenheugenis is de schouw een bijzondere plek in ons interieur geweest, waarop niet zelden kostbaarheden ten toon gesteld werden. Op de foto zien we een voorbeeld van een moderne open haard, waarboven een kostbaar schilderij hangt. Strakke lijnen, symmetrie en mooie displays, al deze dingen geven een interieur zijn waarde. Luxe woonkamers inspireren ons en maken ons creatiever en productiever. Veel mensen denken dat het moeilijk is om een kamer luxe te maken, maar met een paar eenvoudige accessoires en decoraties kom je een heel eind. We mogen weer pronken met keramiek, boeken, ornamenten  en persoonlijke schatten! Stal het lekker uit, maar houd het strak!

Dierenprint

From Africa, From Africa From Africa Moderne woonkamers
From Africa

From Africa

From Africa

Als dierenprints meer jouw stijl zijn, dan is er een eenvoudige manier om je kamer in te richten zonder dat het er gedateerd uitziet. Stileren met dierenprints is vaak een beetje tricky, omdat het over-de-top-effect altijd op de loer ligt. Maar in deze kamer zijn de dierenprints goed toegepast. Een pluim voor de ontwerper! Dit design is in de trant van safari-chic, een stijl die we nog wel uit de jaren '80 kennen. Het geheim van deze kamer? Houd de andere kleuren in de kamer rustig. De bank, de muur en de vloerbedekking zijn hier een goed voorbeeld van. De kamer oogt nu spannend en luxueus. 

Tot zover deze luxe woonkamers. Wij zullen je op de hoogte houden van de trends in de wereld van het design. Dus blijf ons volgen!

Je ideeën kun je kwijt op ons handige forum

Hard werken dient in stijl te gebeuren! Bekijk hier de mooiste design bureaus.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!