De 5 modernste open haarden van dit moment!

Stoa. Stoa.
M-Design Room divider Anglia Fireplaces & Design Ltd WoonkamerOpen haarden & accessoires
Loading admin actions …

Een open haard is het toppunt van gezelligheid en warmte. Het geeft ons de mogelijkheid om de ambiance en sfeer van een ruimte volledig te bepalen. We gebruiken open haarden niet alleen als warmtebron, maar tegenwoordig ook steeds meer als rustieke decoratie, zelfs in onze slaapkamers. Het assortiment op de markt is enorm, van klassiek tot modern, van keramiek tot metaal en zelfs haarden op bio-ethanol zijn gesignaleerd. De open haard lijkt een serieuze concurrent van de centrale verwarming te worden. 

Kortom, het wordt als de meest aantrekkelijke manier gezien om het huis eens lekker warm op te stoken. Tijdens de winter is het natuurlijk een zeer sfeervol gebeuren om het hout in het vuur te gooien. Dat ziet er prachtig uit. Soms verdwalen we in gedachten, dan zien we de huizen van weleer, en de warme gloed van de haard schijnend door de ramen. Maar dit is natuurlijk nostalgische mijmerij. Tegenwoordig is de haard modern geworden. Dus zet de romantische haard even uit je hoofd en kijk mee naar de trends die wij voor je op een rijtje gezet hebben.

Serene sfeer

Indie Style Interiors - all season living with style Indie Style Interiors Eclectische woonkamers
Indie Style Interiors

Indie Style Interiors – all season living with style

Indie Style Interiors

Als je bekend bent met het Australische klimaat, dan zul je weten dat de temperatuur daar voor het grootste deel erg aangenaam is. Deze kamer is een knipoog naar het klimaat van Australië. Hoe? Door het bijzondere kleed, in Australische stijl, en door de temperatuur. Deze intieme woonkamer heeft een prachtige open haard gemaakt door Indie Style Interiors, die subtiel in de muur is weggewerkt. Wat een prachtig aura van warme straalt dat ding uit! Dit is een ruimte waarin je lekker tot rust komt. Stel je voor, dat de regen tegen het raam tikt! Dan voel jij je pas echt comfortabel.

Hang haard

Cocoon Aeris Fireplace Wharfside Furniture WoonkamerOpen haarden & accessoires
Wharfside Furniture

Cocoon Aeris Fireplace

Wharfside Furniture

Deze hang haard is een stuk vakmanschap van de bovenste plak. Het ding is ontwikkeld voor echte designliefhebbers. Het geeft de ruimte een sensuele uitstraling en zorg ervoor dat deze ook heerlijk warm is. Deze haard kan worden opgehangen aan elk vlak of schuin plafond. Je kunt hem 360 graden draaien! De Cocoon Aeris maakt gebruik van ethanol op een biologische basis, het is dus een biobrandstof, die afkomstig is van plantaardige bronnen. Het geeft een goed gevoel, dat je een steentje bij kunt dragen aan het welzijn van het milieu, maar ook aan het ondersteunen van de hedendaagse designgemeenschap.

Scandinavische haard

Voor wie houdt van de Scandinavische stijl is deze haard een topper. De haard ademt de minimalistische charme die we met een Scandinavische stijl associëren. Het bleke beton staat prachtig bij het geborstelde grijze metaal, dit is een moderne haard die toch op een bepaalde manier erg delicaat is. Deze foto is genomen in een Victoriaans huis waar oud en nieuw samen komen.

Moderne haard

Als we denken aan open haarden zien we over het algemeen een haard en een mantel voor ons. Het doorbreken van dit patroon is een goede zet door Dow Jones Architecten. Was de open haard ooit zo subtiel verzonken in een grijze bakstenen muur? De haard als idee is hier gestript en sober,  maar spreekt ondanks zijn eenvoud boekdelen.

Opvallend

Voor degenen die vooral willen dat hun open haar een bron van warmte is en een ongelooflijk mooie invloed in hun interieur heeft, dan is deze scheidingswand-haard, een prachtige optie. Als je aan een moderne haard denkt, dan is dit het archetypische voorbeeld. Dit is een eigentijdse oplossing voor degenen die opzoek zijn naar een open haard om hun huis qua karakter en stijl helemaal top in te richten. Er zijn maar weinig haarden die zich met deze schoonheid kunnen meten!

Tot zover deze prachtige moderne open haarden. Wij hopen dat je veel warmte en genegenheid bij een van deze haarden zult ervaren. Blijf ons volgen, dan houden wij je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de designwereld. 

Wil je tips, advies of goede raad, raadpleeg dan de experts op ons forum!

Om goed te kunnen werken heb je een excellent bureau nodig. Hier vind je een aantal mooie voorbeelden.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!