10 voorbeelden van een shabby chic woonstijl

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
French Shabby Chic Living Room, Katie Malik Design Studio Katie Malik Design Studio Moderne woonkamers
Loading admin actions …

Een shabby chic woonstijl is bij velen van ons zeer geliefd. Het wordt wel eens vergeleken met een brocante woonstijl, maar is toch net even anders. De rustgevende kleuren, de grote meubels en materialen zoals gebeitst hout en smeedijzer, zijn kenmerkend voor een shabby chic woonstijl. Of je nu al je fan bent van deze stijl of meer te weten wilt komen over shabby chic, je moet zeker en vast verder lezen. In dit Ideabook hebben we namelijk tien foto’s op een rijtje gezet waar je de shabby chic stijl in terugziet. Handig om inspiratie op te doen voor in je eigen huis!

Wat is de Shabby Chic stijl nu juist?

Voordat we tien prachtige Shabby Chic designs ontdekken, geven we je graag nog wat meer achtergrondinformatie mee over deze wondermooie en unieke stijl. De Shabby Chic betekenis komt van het soort interieurdesign waarbij de meubels en inkledingen van de ruimtes als decoratie worden gezien. Bij Shabby Chic wordt voornamelijk ingespeeld op de authenticiteit en de slijtage van de voorwerpen. Meestal wordt er gebruik gemaakt van katoen en linnen stoffen en ecru, wit en pastelkleuren. Deze stijl is enorm geliefd omwille van de creatieve vrijheid deze biedt aan de bewoners van de woonst dus zit gerust eens samen met onze professionals en laat je creativiteit de vrije loop.

Rustgevende kleuren

Hoe creëer je een romantische woonkamer? Op de foto hierboven is gebruikt gemaakt van rustgevende kleuren, zowel op de muren als voor de meubels. Deze kleuren passen prefect bij een shabby chic woonstijl en creëren een zeer romantische sfeer. Je moet ook zeker deze woonkamers eens ontdekken want die bieden ook de perfecte inspiratie.

Klassieke meubels

De klassieke houten meubels op de foto hierboven zijn in ecru gebeitst. Ze hebben allemaal dezelfde kleur. Om contrast te creëren wordt er veel gebruik gemaakt van zwarte accessoires. De vele kaarsen op tafel en de prachtige bloemen naast de stoel passen perfect bij een shabby chic woonstijl.

Meubels met karakter

In het huis met een shabby chic woonstijl mogen meubels met karakter en details niet ontbreken. Op de foto hierboven is dat goed te zien: de prachtige kast in pastelkleuren voegt enorm veel charme toe aan de slaapkamer.

Shabby meets eenvoud

Bij een shabby chic woonstijl is het niet altijd nodig om een enorme hoeveelheid decoratieve elementen neer te zetten. Dit is op de foto hierboven goed te zien. Een paar unieke, grote meubels en accessoires zijn genoeg om deze shabby chic woonkamer compleet te maken.

Net als in de Provence

Het interieur op de foto hierboven heeft veel weg van een woning in de Provence. Het schattige, kleurrijke bloemetjesbehang en de lampen aan het plafond passen perfect binnen dit beeld.

Geïnspireerd op klassieke tradities

Er is geen limiet aan het aantal stijlen dat je in een interieur met elkaar kunt mixen. Op de foto hierboven zie je een mooie keuken met een eigentijdse en industriële look, die prima binnen een shabby chic interieur past.

Kussens en gordijnen

Een shabby chic woonstijl gaat verder dan alleen de meubels, kleuren op de muur en accessoires. Ook gordijnen en kussens, en zelfs ander textiel en huishoudlinnen, kun je in een shabby chic stijl vinden. Dat goed duidelijk als je kijkt naar de gordijnen en kussens op de foto hierboven. Wil je graag zo'n ontwerp creëren? Dan kunnen de Homify interieurontwerpers je zeker helpen.

Sfeer is onbetaalbaar

De prachtige open haard, de zachtgekeurde meubels en de tapijten op de grond zijn de elementen die sfeer in deze woonkamer creëren. Zeker als de open haard in de winter aanstaat, is het in de woonkamer op de foto hierboven echt genieten.

Landelijk en shabby chic

Een landelijke inrichting kan perfect met een shabby chic woonstijl worden gecombineerd. De twee hebben tenslotte best wat overeenkomsten. Kijk maar eens naar de foto hierboven om te zien hoe goed de twee samengaan.

De perfecte slaapkamer

Wat maakt een slaapkamer echt speciaal? De details, natuurlijk. In de slaapkamer op de foto hierboven zijn het de decoratieve elementen, het smeedijzeren bed, de houten balken aan het plafond en de donkere verf op de muur die de slaapkamer speciaal maken. En natuurlijk is ook deze kamer weer shabby chic ingericht. Wil je meer weten over woonstijlen? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Wij zijn nieuwsgierig: wat is eigenlijk jouw favoriete woonstijl? Shabby chic of toch iets anders? Laat het ons weten via de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine