8 creatieve manieren om een ruimte te scheiden | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

8 creatieve manieren om een ruimte te scheiden

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
van Pflanzenfreude.de Eclectisch
Loading admin actions …

Soms kan het handig zijn om een ruimte te verdelen in verschillende functionele gebieden. Bijvoorbeeld als de woonkamer heel groot is of het uitzicht op de werkplek niet al te mooi. Room dividers zijn hiervoor ideaal omdat ze vaak luchtig zijn, goedkoop en extra opbergruimte creëren. Voor het maken van een scheidingselement is een grote investering vaak niet nodig, want met een beetje creativiteit en vindingrijkheid maak je ze makkelijk zelf. 

Hoe je dit doet laten we je in dit Ideabook zien? De 8 voorbeelden zijn zeker niet alledaags!

Houten kubussen

Een volledige muur bedekt met houten planken gemonteerd in blokjes kan zomaar de mooiste ruimteverdeler zijn. Vooral wanneer je de kast vult met mooie en bijzondere objecten. Deze kast bestaat uit vierkante blokken maar het is ook mooi om te variëren in afmetingen.

Scherm van planten

Leuk als afscheiding en zo breng je gelijk groen in je huis! Je kunt een kant en klaar rek kopen als op de foto of zelf iets maken van bijvoorbeeld een oude stellingkast. Voeg mooie planten toe en klaar is je roomdivider! 

Multifunctionele bibliotheek

Soms kan een stuk meubilair meer dan één functie vervullen, zoals de boekenkast in deze woonkamer. De kast fungeert niet alleen als opbergplek voor boeken maar deelt tegelijkertijd de ruimte in twee delen. Laat een mooie boekenkast op maat maken door een van onze professionals of ga zelf aan de slag met pallets of gebruikt hout.

Creatief rooster

Een rooster is een praktisch hulpmiddel om een visuele scheiding in een ruimte te creëren. Je kunt ze van allerlei materialen maken. Voor de liefhebbers van handwerk. Ook van stevig papier of doek maak je de mooiste artistieke vormen.

Kleurrijk scherm

Een scherm is een praktische en eenvoudige oplossing om bijvoorbeeld een keuken af te schermen. Kies een mooie stof uit en hang deze aan haken of een rail op aan het plafond. Je kan kiezen uit een paneel of misschien is het handiger om twee schermen op te hangen. Laat je fantasie te vrije loop!

Rij lampen

Het is een van de meest voorkomende roomdividers, maar het effect is vaak verrassend en bijzonder. Je maakt het van een aantal lampen die je op verschillende hoogtes naast elkaar hangt. Kies voor mooie transparante lampen of lampen met een bijzondere vorm.

Een functionele indeling

Minimalistische slaapkamers van homify Minimalistisch

Je kledingkast gebruiken als scheidingswand is een geweldig idee. Vergeet niet dat er verschillende soorten kasten zijn. Van kasten van stof tot een simpeler hanger waar je je kleding aan kunt ophangen. Welke kast je kiest hangt af van de ruimte je hebt en de hoeveelheid licht die je kamer instroomt. 

Vind je het moeilijk om de juiste kledingkast te vinden? Kijk ook eens in dit Ideabook. Hier laten we je een aantal geweldige kledingkasten zien in verschillende varianten.

De klassieke keukenkast

Hoewel het de meest voor de hand liggende oplossing is willen we je dit voorbeeld toch niet onthouden. Misschien ben je je huis aan het verbouwen en weet je niet hoe je de keuken van de woonkamer kunt afscheiden. Is dit geen goed idee?

Welk idee ga jij gebruiken? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!