Villa Vught: een Hollands sprookje | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Villa Vught: een Hollands sprookje

Stoa. Stoa.
Villa Vught Moderne huizen van Doreth Eijkens | Interieur Architectuur Modern
Loading admin actions …

Doreth Eijkens werkt vanuit een persoonlijke dialoog met haar cliënten. Elk nieuw ontwerp begint met een persoonlijk gesprek. Door onbevangen en open te luisteren naar je verhaal is ze in staat om zich volledig in te leven in jouw wensen en behoeften. Eijkens vindt het ook leuk om je te verrassen met een onverwacht en uitdagend ontwerp. Het doel is het creëren van een warm thuisgevoel in de juiste vorm en met aandacht voor details en ambiance. Het ontwerp van je huis is als het ontwerp van een maatpak, dat moet ook goed aansluiten op je persoonlijkheid. Kleur, licht, geluid en ruimte, zowel binnen als buiten, spelen een belangrijke rol in de conceptie van het ontwerp. Haar visie is dat de ruimte een verhaal vertelt, met licht en architectonische vormgeving creëert ze de juist ambiance. Licht geeft diepte en contrast aan de ruimte en belicht vaak juist die architectonische elementen die in het oog springen. Doreth Eijkens luistert, voelt aan, analyseert, ordent en komt altijd met een innovatief ontwerp!

Ligging

De villa heeft een prachtige ligging en wordt omsloten door het groen. Vanaf de openbare weg zie je niet bijster veel van wat er allemaal binnen gebeurd, waardoor je als bewoner de hoogst mogelijke graad van privacy geniet. De bomen zijn een natuurlijke decoratie, maar hebben ook een beschermde uitstraling. Hoe dichter we de Vugtse villa naderen, des te meer we zijn bijzondere sfeer ervaren.

Geometisch

Het uiterlijk van de villa doet denken aan de wereldberoemde Bauhaus, een stijl die vanuit Duitsland (periode 1919-1932) de wereld van architectuur veroverde. Deze Vughtse villa heeft ook een strakke vormgeving en is zo een prachtige poëtische verwijzing naar de bouwkunde van de twintigste eeuw. De gevel heeft een gesloten vormgeving waardoor de  privacy gewaarborgd is, toch is het binnen helder en licht, zoals we zullen zien. Laten we naar binnen gaan…

Binnen

We staan hier op de eerste verdieping van de villa en kijken naar beneden in de hal. Het valt direct op, dat ook het interieur een geometrisch karakter heeft. Het grote raam laat veel licht de hal binnenvallen, en bestaat uit vele glazen bouwstenen die een ondoorzichtige rasterwand vormen. Wat een sprookjesachtige symbiose gaat deze wand met de natuurlijke houten deur aan! Let ook even op de moderne kroonluchter, die geeft dit interieur een industriele feel.

Kijkje in de keuken

De keuken past helemaal bij deze prachtige villa, want deze is al even strak als de rest van het huis. Het vertrek is modern en ziet er zeer luxueus en professioneel uit. Een topkok weet wel raad met een keuken als deze. Let op de stalen afzuigkap, wat een excellente vormgeving. Ook het keukeneiland oogt hoogwaardig, functioneel en hygiënisch.  

Eetkamer

Elke villa heeft een eetkamer. De eetkamer van onze Vughtse Villa is wel heel bijzonder. De moderne en Scandinavische stijlen zijn hier dominant, waardoor een sfeer van rust ontstaat, waarin je heerlijk met je familie en vrienden kunt ontbijten of dineren. De decoraties zijn erg bijzonder en natuurlijk, zoals de prachtige planten op de achtergrond. De tafel is lang en de stoelen die er bij staan modern. Stel je voor dat je hier tijdens een feestdag met z´n allen zit. Echt een prachtige inrichting heeft Eijkens in deze ruimte weten te creëren!

Woonkamer

Als de avond valt trekken we ons in de woonkamer terug, we kunnen er dan voor kiezen om een boek te lezen.  Natuurlijk is een avond tv-kijken ook erg leuk. Jij mag het zeggen. En zeg nou zelf, wat je ook in deze kamer doet, je humeur kan niet anders dan goed zijn. In de prachtige gele stoelen kun jij heerlijk ontspannen. Eijkens weet met haar ontwerp een symbiose op te roepen tussen een helder interieur en een geweldig comfort.

Uitzicht

De uitmuntende ambiance in deze woonkamer wordt bereikt door het fenomenale uitzicht en de transparantie van het interieur. De binnen- en buitenruimte lijken door elkaar heen te lopen en te stollen in een tijdloos moment. De banken geven jou de mogelijkheid om helemaal tot jezelf te komen in dit transparante interieur.

Werkkamer

Ook in een villa wordt hard gewerkt. Deze werkkamer is een geschikte plek om aan je muzikale composities te sleutelen of een artikel te schrijven. Natuurlijk hoeft de kamer niet Spartaans ingericht te zijn, je kunt er ook voor kiezen om te werken in een kamer waarin je persoonlijk accessoires en souvenirs uitgestald zijn, want die geven je kamer veel persoonlijkheid.

Inloopkast

Helemaal hip en super gewild, we hebben het natuurlijk over een inloopkast. Al je mooie kleding en sieraden vinden in deze ruimte hun rechtmatige plaats. De ruimte is licht, helder en overzichtelijk, waardoor je telkens goed zicht hebt op je kleding. Maak een keuze uit je uitgebreide collectie, trek iets moois aan of leg het vast klaar voor morgen.

Dagsluiting

Het is tijd om te gaan slapen. In deze badkamer vind je de extra ontspanning die je nodig hebt om de slaap goed te vatten. Het ontwerp is strak en minimalistisch, helemaal van deze tijd dus. Je zou ook kunnen zeggen dat dit design tijdloos is! De spiegel geeft de kamer veel ruimtelijkheid en licht. Wat een prachtige zen-achtige waskom staat er op het blanke houten wasmeubel! De grijze tegeltjeswand is even gedetailleerd als chic. Maar we zijn er nog niet…

Het bad

De parel van deze badkamer is natuurlijk de ruime badkuip, die welhaast weggezonken lijkt in de grijze rechthoek. Deze constructie is erg handig, want je kunt er allerlei accessoires op neerzetten, die je bij het baden gebruikt. Heerlijke momenten liggen voor jou in het verschiet, laat het bad maar vollopen, dan kan het genieten pas echt beginnen!

Slaapkamer

We sluiten af me deze nette slaapkamer. Het is een beetje een exotische eend in de bijt. De zebramotieven en Afrikaans aandoende bedsprei geven deze kamer een spannende twist. Het donkere bedmeubel ziet er schitterend uit in combinatie met de lichte wand, het bed en de zacht comfortabele vloerbedekking. Dit meubel is niet alleen esthetisch, maar ook zeer praktisch, want hij fungeert tevens als nachtkastje. De industriële lamp biedt jouw de mogelijkheid om nog even voor het slapen gaan een boekje te lezen. De wekker staat naast het bed en gaat op een gezette tijd, dus lees niet te lang!

Tot zover deze bijzondere villa in Vught. We hopen dat de ideeën en voorbeelden je zullen inspireren. 

Heb je behoefte aan advies of tips, bezoek dan ons handige forum!

Voor en na: de transformatie van een woning in Thüringen. Erg mooi om te zien hoe het het pand getransformeerd is van een oud huis naar hypermoderne woning!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!