Tips voor Loft Decoraties: Het Pakhuis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Tips voor Loft Decoraties: Het Pakhuis

Stoa. Stoa.
Industriële woonkamers van homify Industrieel
Loading admin actions …

De loft of zolder is een fel begeerde ruimte. Bohemiens, kunstenaars en yuppies willen niets liever dan hun intrek nemen in deze vaak stijlvolle ruimtes. In de jaren '60 werd de loft een gewilde leefruimte, omdat ze relatief goedkoop waren en veel bewegingsvrijheid boden. Vaak waren het de vrije geesten die hun intrek namen in lofts, die vaak gekraakt en dus illegaal bewoond werden. In dit tijd stonden ze vol met prullaria van kunstenaars, maar tegenwoordig heeft de loft een design karakter gekregen. Alles veranderd zullen we maar zeggen. In dit artikel hebben we een aantal mooie lofts voor je op een rijtje gezet, waaruit een pakhuisachtige ambiance spreekt. Kijk gewoon even met ons mee en laat je inspireren.

Helder en Eclectisch

Het uitgangspunt voor deze loft is de oorspronkelijke zolderkamer uit de jaren zestig. Het opvallende ontwerp van deze kamer heeft heldere kleuren en eclectisch meubilair. Een aanvulling op deze industriële en upcyclebare accessoires zijn de muren, die een perfecte, ruige en rustieke sfeer dragen. Let ook op het bijzondere gebruik van de klassieke meubels en de vintage curiosa. Waar vind je tegenwoordig zo'n prachtige heldere ruimte, vol daglicht en ambiance! Het lijkt wel een pakhuis vol wonderen.

Zuiver en Hedendaags

Om de schoonheid en de koelte van een rustgevend magazijn te kunnen creëren, heeft de ontwerper van deze ruimte zorgvuldig bijzondere kunstwerken geselecteerd, die een gevoel van transparantie, helderheid en licht oproepen. De loft uit de jaren '60, met zijn prullaria en excentrieke uiterlijk, is in deze loft niet te ontdekken. De houten vloer met de ruwe afwerking, de antieke witte muren en het plafond staan geweldig bij de stalen trap, die welhaast als decoratie gezien kan worden. Het mooiste pakhuis dat er bestaat!

De Badkamer

Ensuite Loft Bathroom van A1 Lofts and Extensions Industrieel
A1 Lofts and Extensions

Ensuite Loft Bathroom

A1 Lofts and Extensions

Oude badkamers zijn vaak sleets en vervallen of niet erg avontuurlijk qua inrichting, waardoor een ruimte ontstaat die vooral voorzichtig en functioneel oogt, maar eigenlijk zielloos is. Deze badkamer laat een heel ander beeld zien, we zien dat er een maximale focus is op het vintage karakter van deze ruimte. Het mooie strakke bad geeft een hedendaagse sfeer aan deze badkamer. De verschillende accessoires in de ruimte zorgen er voor dat deze kamer 'loft-waardig' is en supermooi! In deze kamer leeft nog steeds de charme van de oude wereld!

Haal het Maximale uit je Ruimte

Industriële woonkamers van homify Industrieel

Heb je een zolder of magazijn en je doet er niet zo veel mee, maak er dan een loft van. Op deze manier haal je het maximale uit je ruimte. De indeling van deze loft is mooi en functioneel, op de voorgrond zie je de tafel waaraan je kunt eten, daarachter zie je een bureau waaraan je kunt werken. Deze kamer is een multifunctionele ruimte waarin echt geleefd kan worden! Een loft kun je prachtig inrichten met boekenkasten, planten, en snuisterijen. Of juist eenvoudig, met een oude dekenkist, waarin je allerlei spullen kwijt kunt. Het bureau met de krukken verdeelt de ruimte op een gemakkelijke en mooie manier in twee aparte delen.

Bakstenen Muur

Als je karakter en charme wilt toevoegen aan je ruimte, overweeg dan je muren helemaal tot op het baksteen te strippen. Zo laat je het oorspronkelijke metselwerk zien. Deze stijl is heel erg pakhuisachtig en kan je ruimte superrustiek en industrieel maken. Bijzondere meubels en accessoires maken de ruimte helemaal tot een kunstwerk! Wat dacht je bijvoorbeeld van de mintgroene bank, die maakt de ruimte lekker fris! Ook de lamp is erg bijzonder, deze geeft je loft een mooie artistieke en conceptuele sfeer. De gerenoveerde vloer is ook een beauty!

Industrieele Elementen

Industriële woonkamers van homify Industrieel

Om je loft echt stevig te funderen in de industriële geschiedenis moet je deze ruimte gewoon inrichten met authentiek design. Je kunt zelfs machines of oude gereedschappen als decoratie gebruiken. Het hoeft natuurlijk niet met echte fabrieksspullen te zijn, replica's kunnen net zo mooi zijn. Je kunt je eigen creatieve vrijheid zijn gang laten gaan. Als je originele objecten kunt bemachtigen moet je dit zeker niet nalaten. Meestal kosten deze zaken bijna niets. Bij de kringloopwinkel of op de rommelmarkt sla je vaak een goede slag.

Mooie Keuken

Industriële eetkamers van homify Industrieel

Een designkeuken is zo gemaakt. Neem rustieke accessoires en meubels, tweedehands of niet, en de sfeer straalt er vanaf. Je zolder of magazijn kun je omtoveren tot een schitterende loft, maar daar hoort natuurlijk een designkeuken bij. Op de foto zie je hoe mooi het geworden is. De diep-rode kleur staat prachtig bij het donkere hout. En wat dacht je van de witte moderne stoelen? Het kleurenschema is echt geniaal gevonden. Let ook even op de industriële kroonluchter. Dit is de keuken waar je van droomt! Er zit zelfs een eetgedeelte bij, waardoor je heerlijk met je familie en vrienden kunt dineren. 

Tot zover deze loft-ideeën. Hopelijk ben je geïnspireerd geraakt en net zo enthousiast als wij zijn! Je loft krijgt met deze ideeën vast en zeker een authentieke pakhuis ambiance!

Voor tips en advies kun je aankloppen bij de experts op ons forum!

Vuurdecoraties zijn een trend! Bekijk ze hier.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!