Voor & Na: Het huis met het nieuwe gezicht

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Het Voor & Na project voor vandaag is een van de meer spectaculaire projecten uit onze database: de verbouwing van een spectaculaire vakantiewoning in Lissabon.  De architect Nuno Ladeiro heeft hier een oude landelijke verandawoning op het platteland van Portugal omgetoverd tot een luxueuze en moderne vakantiewoning dat barst van de Zuidelijke sfeer. Lees verder en baad in het overdadige en vooral ook zonnige resultaat…

De gevel: voor de verbouwing…

  door Nuno Ladeiro, Arquitetura e Design
Nuno Ladeiro, Arquitetura e Design

Fachada Principal antes da alteração

Nuno Ladeiro, Arquitetura e Design

Hier zien we in toepasselijk zwart-wit de bouwval waaruit het maagdelijk witte resultaat is verrezen. Puinhopen, afbrokkelende muren, afgebladderde verf en compleet verouderde architectuur kenmerken dit bouwwerk, en beloven veel werk om tot een acceptabel resultaat te komen…

… en erna!

  door Nuno Ladeiro, Arquitetura e Design
Nuno Ladeiro, Arquitetura e Design

Fachada principal voltada para o Jardim

Nuno Ladeiro, Arquitetura e Design

Hier zien we het resultaat: een meer dan acceptabel product! De opgeknapte gevel en de prachtige tuin eromheen stralen een compleet nieuw leven uit terwijl de nostalgische karakteristieken van het huis op magische wijze in de nieuwe gevel opgenomen zijn en opnieuw de unieke stijl van deze woning bepalen. Maar nu in mediterraan wit en blauw…

Idylle en Nostalgie

De oude traditionele muur dat zich aan het gebouw vastklampte heeft mogen blijven staan, maar wel pas na een grondige poetsbeurt! Het resultaat zien we hier: een als nieuw glanzende, rustieke muur dat de herkomst van deze architectuur verraadt en een tikje ouderwetse idylle en nostalgie aan het huis en de tuin verleent.

Het interieur

De grootste ommekeer vond plaats in het interieur van deze woning: de oude muren, vloeren en kozijnen zijn compleet vervangen door deze moderne behandeling, die deze verder traditionele woning een frisse, ruimtelijke en comfortabel-eigentijdse uitstraling geven. Hier vinden we ook een beetje kleur, warmte, humor en stijl die samen voor een spectaculaire woonomgeving zorgen.

De Badkamer

De badkamer tenslotte zien we hier: en ook hier is alles vernieuwd, maar nu met een duidelijke buiging naar de vroegere stijl. Het hout, de donkere, landelijke tegels en de huiselijke lampenkap zorgen allemaal voor een warme, traditionele sfeer zonder dat aan moderne gemakken word afgedaan. De eenvoudige lijn van de wastafel en de verder in lichte tint vormgegeven muren zorgen voor een rustige, aangename sfeer die de verbinding legt met de rest van het interieur.

Tot zover de nieuwste verbouwing op homify: laat je inspireren voor jouw nieuwe huis of nieuwe verbouwing en lees ook over onze vorige Voor & Na project.

Wat vind jij van het resultaat? Zou jij iets anders gedaan hebben? Deel je mening bij de reacties hieronder.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!