10 stijlvolle smalle gangen! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 stijlvolle smalle gangen!

larapappers larapappers
Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Mario Ferrara Modern
Loading admin actions …

De gang is vaak een ruimte in huis die snel vergeten wordt. Vaak heeft deze ruimte geen ramen en is het een smalle ruimte. Maar ook van een donkere, smalle gang kun je een fijne leefruimte maken.

Wij hebben vandaag voor jou 10 smalle gangen op een rijtje gezet die stijlvol zijn ingericht. Bekijk ze goed en laat je inspireren!

1. Als bibliotheek

Een gang kun je ook benutten als extra opbergruimte. Heb jij veel boeken, cd's en dvd's? Maak er dan een kleine bibliotheek van! Het ziet er ontzettend leuk en creatief uit en het is ook nog eens zeer praktisch. Zorg wel voor de juiste verlichting zodat je ook in de avonduren dat boek of die dvd kunt vinden.

2. Wit en strak

Zoals je op de foto ziet kun je een donkere, smalle gang groter laten lijken door de ruimte wit te verven. Zowel de muren als het plafond hebben een stralende witte kleur gekregen. De lampen die in de muren verwerkt zijn zorgen voor een speciaal effect. 

Let ook op de houten vloer. Deze vloer heeft een lichte kleur. Lichte kleuren laten een ruimte optisch groter lijken. Een geslaagd project!

3. Met een opvallende kleur

Vind jij alles wit te saai? Dan kun je natuurlijk ook voor een opvallende kleur kiezen. Maar zorg ervoor dat deze knalkleur niet overheerst. Zoals je op deze foto ziet is er gekozen voor een rode muur, die helemaal aan het einde van de gang te zien is. 

Ook is er bij deze gang optimaal gebruik gemaakt van de ruimte; in de linker muur zijn muurkasten verwerkt waardoor er voor extra opbergruimte gezorgd is. De spotjes in het plafond en de bijzondere schilderijen maken het plaatje compleet.

4. Met een hoek

Vaak heeft een gang een gekke hoek waardoor de ruimte al snel donker oogt. Door middel van de juiste verlichting kun je ervoor zorgen dat ook deze donkere smalle gangen prettige ruimtes zijn. Zoals je op de foto ziet is er bij deze gang gekozen voor spotjes die op meerdere plekken geplaatst zijn.

Ook is er gekozen voor een witte kleur. Twijfel jij over de kleur voor jouw smalle gang? Ga dan voor wit! Met wit zit je namelijk altijd goed.

5. Bijzonder plafond

In plaats van een bijzondere muur kun je natuurlijk ook voor een bijzonder plafond kiezen. Bij deze gang is een deel van het plafond blauw gekleurd, als een rivier die door de woning stroomt. Bijzonder!

Let ook op de verlichting; er zijn in het plafond meerdere spotjes verwerkt. Dit zorgt ervoor dat de ruimte optisch groter lijkt. Ook de mooie spiegel aan de muur zorgt voor een vergrotend effect.

6. Kunstzinnig

Natuurlijk kun je van een gang ook een persoonlijke ruimte maken. Houd jij van kunst? Maak er dan een kleine tentoonstelling van!

Zoals je op de foto ziet is er bij deze gang gekozen voor een muur met bijzondere kunstwerken, en een muur met kunstzinnige vormen. Wil jij dit ook maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Raadpleeg dan gerust een professional.

7. Aandacht voor detail

Niet alles hoeft groots te zijn, ook met kleine accenten kun je een sterk statement maken. Zo zie je dat deze gang op een minimalistische manier is ingericht en het er ontzettend stijlvol uitziet.

8. Bijzondere vloer

Natuurlijk kun je ook voor een bijzondere vloer gaan. Schilder alles wit en investeer in een duurzame houten vloer. Bij deze gang zie je dat er gekozen is voor hout dat in een schuine richting gelegd is. Dat zorgt voor een bijzonder effect! 

Let er op dat je het niet te bont maakt. Deze gang ziet er zo mooi uit omdat de bijzondere vloer gecombineerd is met een witte, rustgevende omgeving.

9. Met een muurschildering

Een ander bijzonder idee is een muurschildering. Hier moet je wel creatief voor zijn. Maar het resultaat spreekt voor zich, wat een bijzondere gang!

Let op het kleurgebruik; de kleuren van de muurschildering komen terug in de warme tinten van de vloer, de muur en de deuren. Ben jij niet zo creatief? Huur dan iemand in die het voor jou kan doen. Het is zonde als het uiteindelijke resultaat niet dat is wat je ervan verwacht had.

10. Bijzondere vormen

JIj houdt van een uitdaging? Dan is dit iets voor jou! Bij deze smalle gang is er namelijk optimaal op een creatieve manier gebruik gemaakt van de ruimte. De vloer heeft een bijzondere kleur, er hangen vrolijke schilderijen aan de muren, maar het bijzonderste zijn natuurlijk de lampen. Aan het plafond hangen vierkante en ronde kleurrijke lampen die meteen de aandacht trekken. Een waar kunstwerk!

Heb jij behoefte aan meer inspiratie? Lees dan ook dit Ideabook over 6 geniale ideeën voor de trap!

Welke gang spreekt jou het meest aan?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!