Oosterse stijl in je huis: mooi en exotisch | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Oosterse stijl in je huis: mooi en exotisch

Stoa. Stoa.
Mixing Styles Aziatische woonkamers van Studio D. Interiors Aziatisch
Loading admin actions …

De oosterse interieurs hebben ons sinds jaar en dag gefascineerd, tijdens de vele jaren van handel en zakelijke contacten tussen oost en west is deze stijl onze designcultuur binnen geslopen en heeft zich erin gevestigd. Voor de contacten was er nog maar weinig bekend van het Oosten. We dachten toen ook nog heel sterk in ´wij´ en ´zij´, waarbij ´wij´ vaak als beter gezien werden dan ´zij´. In onze postmoderne tijd is deze denkwijze grondig ontleed en hol bevonden. Hoewel dit laatste het geval is, zien we de begrippen toch nog vaak voorbij komen in de wereld van het design, gewoon om een label te kunnen plakken, maar de diskwalificatie van de oosterse cultuur laten we natuurlijk niet voortbestaan! Oosterse stijlen zijn erg populair en super mooi. 

Omdat ze echt een unieke kwaliteit hebben, willen wij graag een aantal mooie voorbeelden aan je laten zien. Deze voorbeelden zijn super exotisch en geven je interieur net dat extra beetje pit! Kijk met ons mee.

Chinese kast

Black Lacquer Wedding Cabinet van Orchid
Orchid

Black Lacquer Wedding Cabinet

Orchid

Deze zwarte lak kast heeft een traditionele symmetrische vormgeving, met twee kastdeuren en twee kleine laden. De symmetrie is een vast element binnen de oosterse stijl, we vinden het concept met name in Chinees design. Het aura van de kast valt te omschrijven als strak en verfijnd. De gepolijste zilveren messing panelen zorgen voor een aangenaam contrast met de glanzende zwarte verf. Dit mooie meubel geeft je interieur een exotische boost!

Crocus lamp

modern  door Colin Chetwood, Modern
Colin Chetwood

Crocus light

Colin Chetwood

De ontwerper Colin Chetwood baseert zijn werk op natuurlijke en plantaardige vormen, die hij uit laat groeien tot dramatische en sculpturale bronnen van licht, zoals deze Aziatisch geïnspireerde Crocus lamp. Het gebruik van het Japanse lakpapier geeft de lamp een authentieke uitstraling, en de eenvoudige houten standaard past precies in de Japanse modernistische trend.

Ontspanningsruimte

Window seat van homify Scandinavisch
homify

Window seat

homify

Deze compacte ontspanningsruimte is eigenlijk een deel van een uitbreiding van een typische rijtjeswoning in Hackney. De horizontale houten planken, gemaakt van ecologisch Noors sparhout, creëren samen met de witte balken en de grote ramen, een gevoel van rust en sereniteit. De groene blad print op de kussens laat de grens tussen binnen en buiten vervagen, en correspondeert mooi met de echte bladeren in de tuin. Het is een perfecte ruimte voor reflectie en meditatie.

Reizen

Sommige mensen hebben het geluk om veel te kunnen reizen en daardoor al veel landen op de wereld te hebben gezien. Tijdens je reis neem je natuurlijk een aandenken mee, een souvenir of een mooi handwerkje. De slaapkamer is de ideale plek om deze prachtige objecten in uit te stallen. De kamer wordt dan al snel een weerspiegeling van je persoonlijkheid. De waardevolle voorwerpen vertellen vaak het verhaal van een positieve, of zelfs van een levensveranderende reis. Ze drukken onze kostbare herinneringen uit. Dit decor heeft door zijn rijke tinten een bijzondere ambiance. De exotische oosterse stijl zien we terug in het keramiek, de sieraden en de prachtige wandkleden. Het is niet moeilijk om onze souvenirs een mooie plek te geven in deze prachtige kamer!

Olifant

Elephant Duo Handmade Silk Cushion van Le Cocon Aziatisch
Le Cocon

Elephant Duo Handmade Silk Cushion

Le Cocon

Dit decoratieve kussen is gemaakt van de beste kwaliteit zijde van Thailand. Het is heel erg lastig om zo´n hoge kwaliteit zijde te vinden. In Thailand wordt de olifant als een nationaal symbool gezien en heeft een speciale spirituele betekenis, vanwege de associatie met de boeddhistische en hindoeïstische overtuigingen in dat land. Het is een kussen waarop de print van de olifant gedrukt is, maar dit is geen massaproduct! Dit handgemaakte sierkussen staat natuurlijk geweldig op je bed of bank in je exotische oosterse stijlkamer. Wat een prachtig kussen voor thuis!

Mooie exotische bakjes

Small square dish set of "Cherry blossoms" van Rin crossing Aziatisch
Rin crossing

Small square dish set of Cherry blossoms

Rin crossing

Het Japanse bedrijf Nakata Shikki is een online platform voor Japanse fabrikanten die de verbinding wil zijn tussen kopers en ontwerpers. Deze charmante oosterse bakjes hebben het bekende Japanse kersenbloesem thema, ze zijn bedoeld om kleine hapjes, kruiden of andere lekkernijen mee op te dienen. 

Het doel van deze gerechten is de Japanse eetcultuur promoten. En zeg nou zelf, dit kun je toch niet weer staan? De schaaltjes zijn delicaat, aantrekkelijk en worden door deze eigenschappen in Japan als vrouwelijk bestempelt. Er is bij de productie van deze schaaltjes veel aandacht besteed aan de afwerking, die hoogwaardigheid en Japanse perfectie garandeert. Deze schaaltjes zijn ideaal voor een mooie exotische keuken, waarin jij je kunt laten betoveren door de heerlijke Japanse keuken. 

Tot zover de mooie exotische oosterse stijl. We hopen dat je het mooi vond wat je zag! Veel creatief plezier met het ontwerpen van je eigen oosterse interieur. 

Voor tips en advies bezoek je ons gezellige forum!

De landelijke stijl is ook heel mooi en erg eigentijds. Hier vind je mooie ideeën!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!