Fantastische bloembakken die ideaal zijn voor je balkon of terras!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Fantastische bloembakken die ideaal zijn voor je balkon of terras!

larapappers larapappers
 Tuin door Gullaksen Architects, Mediterraan
Loading admin actions …

Heb jij een kleine tuin, een smalle binnenplaats of een balkon? Dan hebben wij de juiste tip voor jou; bloembakken.

Door middel van bloembakken zorg je namelijk voor een groen gevoel. Wij hebben de mooiste voorbeelden voor jou op een rijtje gezet. Lees mee en laat je inspireren!

Natuurlijke materialen

Je kunt natuurlijk ook een plantenbak aanschaffen die je aan de muur kunt hangen. Vooral voor kleine tuinen en terrassen is dit een fantastisch idee.

Op deze manier zorg je er namelijk voor dat overal waar je kijkt, je groen ziet. Het is bewezen dat veel groen voor rust in het hoofd zorgt. Ook als je in de stad woont kun je dus best voor een groen gevoel zorgen.

Op het balkon

Heb jij een klein balkon? Ook van een klein balkon kun je een groene oase maken. Zoals je op deze foto ziet is er door middel van meerdere bloemenbakken voor een groene strook gezorgd. Hierdoor kijk je naar buiten en heb je het gevoel dat je in de natuur zit. Ideaal!

Langs het terras

 Tuin door homify, Modern

Een terras in jouw tuin kun je omringen met plantenbakken met verschillende planten. Zoals je bij dit project ziet is het plaatje compleet gemaakt door middel van de juiste verlichting. Deze verlichting is aangelegd in de plantenbakken. Wil jij dit ook voor jouw tuin? Raadpleeg dan gerust een professional!

Kleurig geheel

 Tuin door Gullaksen Architects, Mediterraan
Gullaksen Architects

Moroccan style garden

Gullaksen Architects

Plantenbakken hoeven helemaal niet saai te zijn. Zoals je op deze foto ziet zijn de plantenbakken in deze tuin in een knalroze kleur geverfd. Ontzettend leuk!

Let wel op, door middel van de juiste accessoires is in deze tuin voor harmonie gezorgd. Bedenk dan ook eerst of jouw favoriete kleur goed bij jouw tuinmeubilair past voordat je aan de slag gaat.

Met bankjes

Je kunt tussen twee plantenbakken een plank bevestigen. Zie het resultaat! Op deze manier zorg je met een klein budget voor meerdere zitplekken. Het ziet er ook nog eens ontzettend gezellig uit.

Heb jij meer behoefte omtrent het onderwerp tuinmeubilair? Lees dan ook dit Ideabook over een moderne en prachtige tuin.

Verticaal

Is jouw terras of jouw tuin aan de kleine kant? Dan kun je ook de hoogte inwerken! Plantenbakken zijn tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende maten, soorten en designs.

Wij zijn overtuigd van dit design. Het is een lust voor het oog. Het is natuurlijk wel even een kleine investering, maar dan kijk je ook het hele jaar tegen een leuke groene wand aan. Een echte aanrader!

Met boom

Veel mensen denken dat een plantenbak alleen geschikt is voor kleine planten en bloemen. Maar niets is minder waar! Kijk namelijk goed naar dit prachtige dakterras. Wat zie je? Een boom in een plantenbak!

De boom is een echte eyecatcher en zorgt voor een speelse look. Probeer het uit!

Vormen en planten

Dit is een unieke tuin. Overal waar je kijkt zie je bloembakken, zonder dat je het echt in de gaten hebt; de lange grijze bloembakken en de witte bloembakken langs de muren vallen nauwelijks op.

Door middel van een bloembak met hoge planten kun je het zicht op een muur wegnemen. Dat is bijzonder goed gelukt in deze tuin. Kijk jij uit op een muur? Laat je inspireren!

Smal en lang

Ook in een smalle, lange binnenplaats kun je bloembakken plaatsen. Zo zie je dat bij dit project gekozen is voor lange, smalle bloembakken met klimplanten. Dit zorgt voor een rustgevende look.

Minimalisme

Je kunt natuurlijk voor kleurrijke bloemen gaan. Maar bij een minimalistische tuin passen minimalistische planten. Zo zie je dat bij dit terras voornamelijk voor groene planten gekozen is, die niet teveel opvallen. Een schitterend plaatje!

Combineer het tuinmeubilair

Bij dit terras is gekozen voor een uniek design; de bloembakken, tafels en stoelen zijn van hetzelfde materiaal gemaakt. Waarom is dit een goed idee? Omdat dit voor een rustgevende uitstraling zorgt. Vooral voor kleine terrassen en tuinen is dit een echte aanrader.

Bloemen

 Terras door Bowles & Wyer, Modern
Bowles & Wyer

A Roof Garden, Chelsea

Bowles & Wyer

Houd jij van bloemen? Laat dit dan zien! Bij dit terras is gekozen voor bloembakken met witte bloemen die voor een romantische sfeer zorgen. De witte stenen dragen hieraan bij.

Een prachtige patio

Misschien heb jij niet veel ruimte. Toch kun je bij een kleine binnenplaats ook voor een groen gevoel zorgen. Bekijk deze patio goed. Door middel van plantenbakken met bomen is hier voor een groen gevoel gezorgd. Het ziet er uitnodigend uit; wie wil niet lekker op deze bank zitten en van de planten genieten?

Welke tip kun jij in de praktijk uitvoeren?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten, Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!