10 rustieke huizen die je hart sneller doen kloppen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 rustieke huizen die je hart sneller doen kloppen

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Australian Rainforest Retreat Landelijke van Woodlands Rainforest Retreat Landelijk
Loading admin actions …

Er zijn maar weinig huizen die het in zich hebben om al je zintuigen te doen ontwaken en ons zo comfortabel doen voelen als houten huizen of chalets. We vinden er elementen van de natuur in haar puurste vorm vanwege de materialen waaruit deze huizen zijn gebouwd omdat deze meestal een bepaalde robuustheid hebben en de levensstijl van buitenleven weerspiegelen.

Vandaag tonen we je bij homify een aantal huizen en interieurs die buitengewoon charmant zijn en die de meest pure schoonheid van de rustieke stijl weerspiegelen. Vooral wanneer deze omringd zijn door nog de meest prachtige natuurlijke en pure landschappen. Kies je favoriete ontwerp…

Charmant en origineel

Dit is één van die huizen met een zeer onderscheidend design en daarom onvergetelijk. Gebouwd van hout en steen trekt de vorm van dit huis ieders aandacht. In aanvulling op zijn charme en weelderige ontwerp is dit een huis gebouwd op de top van een berg. Opnieuw zien we dat basismaterialen zoals hout en steen ruwe componenten zijn met een sterke architectuur.

Een huis met een mooi design

Dit is een andere voorbeeld van een huis gebouwd met een rustieke architectuur maar nu meer modern. Aan de voet van een berg! Mooi door de eenvoudige architectuur weerspiegelt dit huis de perfecte combinatie van hout, beton en bakstenen. Er werden moderne accenten opgenomen in de gevel en het interieur, maar de echte charme is absoluut de veranda aan de achterzijde! Uitnodigend en eenvoudig, deze woning is een mooi voorbeeld van de rustieke architectuur met een ontwerp dat past in het landschap.

Een boerderij keuken

Het gebruik van rustieke elementen leidt ons ons naar een rustiek huis dat we kunnen zien als hedendaags huis uitgaande van de eenvoudigste concepten voor het creëren van moderne ruimtes en luxe. Deze keuken wordt gedomineerd door rustieke elementen maar ook door karakteristieke elementen van de oude eigenschappen zoals het plafond met dikke houten balken. Daarnaast wordt dit alles perfect aangevuld met de meubels en het moderne design met decoratieve objecten en minimalistische inspiratie.

Een veranda om te genieten van het landschap

Lucky 4 Ranch Rustieke huizen van Uptic Studios Rustiek & Brocante
Uptic Studios

Lucky 4 Ranch

Uptic Studios

Een veranda geeft een gevoel van vrije tijd, rust en gezelligheid. Het voordeel van het hebben van een veranda is dat je zelfs op regenachtige dagen kunt genieten van het omliggende platteland. De vloer strekt zich uit tot de voorkant van het huis en vormt een mooie overgang naar de tuin. Het neemt je mee terug naar sferen van vroeger tijden op een prettige manier. Een huis-op-de-prairie gevoel.

In Amerikaanse stijl

Ondanks het feit dat dit een Amerikaans design betreft, is dit huis gelegen in Mexico. Aan de buitenkant zien we elementen van een traditioneel ontwerp met materialen zoals baksteen en hout. Dit mengsel aan de buitenkant van het pand en deze samenstelling werden bewust gekozen waardoor dit project werd aangepast aan de context en de locatie waar het huis werd gebouwd. We bevelen ook dit artikel aan: Zo creëer je die prachtige rustieke sfeer in huis.

Een huis in het bos

Australian Rainforest Retreat Landelijke van Woodlands Rainforest Retreat Landelijk
Woodlands Rainforest Retreat

Australian Rainforest Retreat

Woodlands Rainforest Retreat

Een rustiek huis omgeven door weelderige natuur met op de achtergrond geluiden van beekjes, vogels of andere bosbewoners. Dit huis van twee verdiepingen waarvan we de achtergevel zien op de foto is volledig open naar het omringende landschap. Glazen puien op beide verdiepingen en op de begane grond zien we een volledig open houten terras en ontworpen dat perfect geschikt is om van heerlijk weer en de frisse lucht te genieten.

Hout in al haar glorie

Hout is de meest voorkomende grondstof in rustieke huizen. Wanneer we denken aan een huis zoals dit dan zijn  de grote robuuste houten balken zoals we hier zien een element dat direct in het oog springt. Naast het feit dat dit zorgt voor een ecologisch tintje, vormt het ook een robuuste touch die het natuurlijke karakter van de ruimte benadrukt. Het maakt niet uit of je dak plat of hoekig is, houten balken zijn altijd een geweldige keuze!

Uit een sprookje…

Er is niets zo romantisch als het ontwerp van dit pand al was het alleen maar om je te herinneren aan oude sprookjes. Kijk naar de foto en geniet van de magische omgeving. De mix van modern design met een traditioneel rieten dak is echt prachtig! Dit huis toont een mooi en blijvend contrast tussen de houten balken en glazen wand die hen steunt.

De charme van een rustieke slaapkamer

Hout is een materiaal materialen in haar zuiverste vorm en het is een kenmerk van rustieke huizen. Neem bijvoorbeeld deze slaapkamer met hyper charmante fusion tussen rustiek, koloniaal en shabby chic. De beige muren brengen zachtheid in het interieur en de grote houten balken brengen een natuurlijke touch en warmte in deze charmante slaapkamer.

Zwevende details

Of je huis nu gelegen is in de stad of op het platteland er is altijd de mogelijkheid om de rustieke stijl toe te voegen. Hier is dat gedaan via een prachtig robuust trap ontwerp gemaakt van houten stammen. Kun je je een dergelijke combinatie van trap met natuurlijke tegelvloer en modern design voorstellen? Inderdaad, we moeten toegeven dat deze mix van de rustieke, industriële en moderne stijl zeer uniek is en samen een mooie harmonie vormt.

Een houten woning midden in het bos met glazen gevel.. Een droom!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!