Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Een schitterende eengezinswoning

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

In Duitsland, in de deelstaat Baden-Württemberg, staat deze prachtige eengezinswoning dat het onderwerp is van de homify 360° van vandaag. Reilingen, het plaatsje waar het hier om draait, huist vele traditionele Duitse woningen met zwart-wit vakwerk en gekleurd stucwerk – maar dit exemplaar heeft iets nieuws aan de landelijke omgeving bijgedragen: een fris en modern design, van de hand van Architectenbureau Lenz13.

De voorgevel

Ondanks de duidelijk moderne lijnen, materialen en stijl is het direct te zien dat dit huis toch prachtig in de omgeving en de traditionele architectuur van Reilingen past. De contouren van deze eengezinswoning en de bijbehorende garage zijn dat van een traditionele woning, maar door de strakke witte muren en het bijzondere houtwerk is toch iets geheel nieuws ontstaan. Zelfs een zo traditioneel architectonisch element als houten luiken voor de ramen zijn door de architecten opnieuw uitgevonden en bepalen nu het aanzicht van de voorgevel op een moderne maar tegelijk passend landelijke manier. 

De woonkeuken

Na een stap binnen gezet te hebben vinden we een warm-landelijke voortzetting van de gevel in een modern jasje, dat de lijn van het externe ontwerp volgt. Het rijke zonlicht dat door de grote ramen naar binnen valt wordt prachtig gefilterd door het houten latwerk waardoor een warme en intieme sfeer ontstaat. Het moderne keukendesign in zwart, rood en hout vormt een prachtig warm en rijk contrast met het geborstelde staal van het modern vormgegeven apparatuur tot een eigentijds maar tegelijk ook landelijk effect. 

De wandkast

Vanuit een ander aanzicht zien we hier de inbouwkast in stralend rood die warmte en stijl op een spetterende manier in de keuken brengt. Naast ruimtebesparing is een functioneel kleuraccent als dit een uitstekende manier om een kamer of keuken wat flair mee te geven. Dit meubel maakt van de keuken dan ook het warme hart van deze gezinswoning!

De bovenverdieping

Tenslotte zien we hier op de bovenverdieping een aantal van de meer architectonisch interessante elementen van het huis: de slaapkamers en de badkamer zijn hier geplaatst, met meerdere dakramen die veel natuurlijk licht binnenlaten. Twee stalen bruggen leiden naar de badkamer en geven zo een heel bijzondere woonbeleving aan dit nieuw-moderne huis. De twee eenvoudige, stalen lampen voegen toe aan dit bijna industrieel aandoende interieur, dat door het vele hout tegelijk ook warmte en huiselijkheid uitstraalt.

Architectenbureau Lenz13 heeft hier een fascinerende combinatie van oud en nieuw ontwikkeld, dat het plaatsje Reilingen een heel nieuw leven inblaast zonder respect te verliezen voor het verleden. Voor meer moderne Duitse architectuur kun je hier verder lezen over een villa in Berlijn, dat een heel nieuw uiterlijk en innerlijk heeft gekregen, maar met behoud van nostalgie en oude stijl.

Wat vind jij van deze heruitvinding van het traditionele huis? Deel je mening bij de reacties hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!