Maak deze 10 fouten niet bij het schilderen van je muren! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Maak deze 10 fouten niet bij het schilderen van je muren!

larapappers larapappers
Moderne muren & vloeren van Pintur Arte Modern
Loading admin actions …

Vandaag laten wij jou kennis maken met de meest voorkomende fouten die gemaakt kunnen worden bij het schilderen van muren. Je denkt waarschijnlijk; kan er dan zoveel misgaan? Ja, er kan een hoop misgaan.

Wij willen jou voor deze fouten behoeden. Trek jij in een nieuwe woning, of ben je van plan de muren van jouw bestaande woning te verven? Dan is het zeker de moeite waard om vooraf het nodige onderzoek te doen. Wij helpen jou een handje. Lees mee en laat je inspireren!

1. Geen voorbereiding

BPM Painting and Decorating Klassieke muren & vloeren van BPM Painting & Decorating Klassiek
BPM Painting & Decorating

BPM Painting and Decorating

BPM Painting & Decorating

Voorbereiding is alles. Misschien heb jij nog ergens een potje verf staan en wil je snel aan de slag. Maar haast je niet. Dit kan namelijk tot een ongewenst resultaat leiden. Haal vooraf de juiste spullen in huis, zoals tape, folie, rollers, kwasten en de juiste verlichting. Ga je naar een bouwmarkt? Laat je dan gerust informeren over wat je allemaal nodig hebt. Haastige spoed is zelden goed!

2. Bereid de muur voor

Hoe bereid je een muur voor? Door het behang te verwijderen en de gaten dicht te maken. Doe je dit niet, dan kan het zo zijn dat jouw muur een slordige look krijgt. Je kunt namelijk wel over die gaten heen schilderen, maar je blijft ze toch gewoon zien. En dit is zonde van de tijd die je erin steekt. Bereid het goed voor en je zult zien, het resultaat is geweldig!

3. Lelijke texturen

Textuur is mooi, maar weet waar je aan begint. Je kunt namelijk door middel van verschillende verftechnieken textuur op jouw muur aanbrengen. Verf jij niet vaak? Vraag dan een professional hoe je dit het beste kunt aanpakken voordat je een flater slaat. Het kan namelijk erg mooi zien, maar alleen als het goed is uitgevoerd.

4. Kies voor saaie kleuren

Waarom? Omdat een rode muur veel roder is dan je denkt. Misschien houd je van geel, oranje of paars. Maar het is een grote stap om jouw muur ook in die kleur te schilderen. Knalkleuren zorgen namelijk voor een onrustige sfeer in huis en donkere kleuren maken jouw woning nog donkerder. Kies daarom voor een veilige lichte (saaie) kleur. Hiermee zorg je voor harmonie en rust in jouw interieur.

5. Kies 1 muur

Moderne muren & vloeren van Grupo PZ Modern

Oké, dus je wilt toch graag een opvallende kleur in jouw woning? Ga dan voor 1 muur. Niet meer, niet minder. Maak jouw statement door 1 muur in jouw woonkamer of slaapkamer rood te verven (of geel, oranje, paars… ). Je kunt vervolgens door middel van accessoires de kleur in jouw interieur laten terug komen. Op deze manier zorg je ervoor dat de rode kleur niet teveel overheerst en je hem snel zat bent.

6. Overdrijf niet

Watercolor Spots Koloniale woonkamers van Pixers Koloniaal
Pixers

Watercolor Spots

Pixers

Creatief zijn is leuk, maar je kunt het ook overdrijven. Natuurlijk kun je je uitleven en een muur op een creatieve manier beschilderen. Maar het resultaat is alleen echt mooi als je talent hebt. Schilder jij niet vaak? Huur dan een schilder in of ga gewoon voor een veilige lichte kleur.

7. Neem actie

Heb jij toch die vier wanden oranje geschilderd? En ben je ze na een aantal maanden zat? Neem dan actie en verf ze wit. In plaats van iedere dag weer te klagen over de kleur van de muren is het beter om de muren te verven. Je kunt natuurlijk de sfeer in jouw woonkamer ook veranderen door middel van andere meubels of accessoires. Maar het is toch echt beter als jouw muren een rustgevende kleur hebben.

8. Twee kleuren

First Floor Landing Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Studio Hooton Modern
Studio Hooton

First Floor Landing

Studio Hooton

Wil jij graag dat jouw ruimte optisch groter lijkt? Dat kan dat door middel van het verven van de muren. Maar je moet hier wel een beetje gevoel voor hebben. Kijk daarom goed naar deze foto; je ziet dat de muren bij het raam een lichtere kleur hebben. Daar is voor gekozen omdat de lichtbron (het raam) hierdoor groter lijkt. Verf dan ook niet zomaar een muur een bepaalde kleur maar denk er eerst goed over na.

9. Alle muren

Je hoeft niet alle muren te beschilderen. Dit kan namelijk tot een saai resultaat leiden. Kies bijvoorbeeld voor de natuurlijke variant; een stenen muur. Op deze foto zie je dat dit tot een harmonisch geheel leidt, gezellig en sfeervol.

10. Graphics

Watercolor graphics Scandinavische woonkamers van Pixers Scandinavisch
Pixers

Watercolor graphics

Pixers

Graphics zijn leuk, mits je er verstand van hebt. Je kunt door middel van een bijzondere afbeelding voor een unieke look zorgen. Maar zorg ervoor dat het bij jouw interieur past en het geen bonte boel wordt. Wij raden je dan ook aan om bij een bonte muur voor minimalistische meubels te gaan.

Heb jij behoefte aan meer inspiratie? Lees dan ook dit Ideabook over expressieve schilderijen.

Welke fout heb jij weleens begaan?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!