Spa voor jezelf: Spa Inspiratie | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Spa voor jezelf: Spa Inspiratie

Stoa. Stoa.
Pure White Freshwater and Black Lip Mother of Pearl Mosaics Moderne badkamers van ShellShock Designs Modern
Loading admin actions …

Er is niets zo fijn als een bezoekje aan de spa. Urenlang verwend worden, wie wil dat nu niet. Geloof dat we dit allemaal wel willen. Het is tegenwoordig niet moeilijk om de spa ervaring bij je thuis te creëren. Het heeft vele voordelen als je geniet van een spa, want naast een ontspannen gevoel is het goed voor de gezondheid, de stress wordt minder en je huis wordt er mooi van. Als je dit in gedachten houdt wordt het idee van een spa veel minder een ver-van-je bed-show. We kunnen een spa welhaast als een essentieel onderdeel van ons leven zien. Of je nu een kleine of een grote spa ambieert, de invloed van de spa op je welzijn is erg groot. We hebben een aantal mooie voorbeelden spa's voor je op een rijtje gezet, gewoon voor jouw inspiratie. Kijk met ons mee en laat je inspireren.

Gezonde Spa

Hydrotherapie is eenvoudigweg het gebruik van water ten behoeven van pijnbestrijding of ontspanning. Er schuilen dus grote voordelen in deze therapie. Het Londense bedrijf London Company heeft een aantal particuliere en commerciële zwembaden en spa´s gebouwd voor privé en commercieel gebruik. In deze baden kun je revalideren, maar zijn natuurlijk ook uitermate geschikt om in te recreëren. Het warme water en het klimaat van de spa is goed voor mensen met spierpijn, rugpijn en zelfs artritis.

Ontstaan

modern  door William Garvey Ltd, Modern
William Garvey Ltd

Jacuzzi with LED and wave filler

William Garvey Ltd

Het woord spa is in België ontstaan, in de stad met dezelfde naam, die wordt bezocht door vele pelgrims vanwege haar geneeskrachtige bronnen. Sommigen geloven ook dat de term spa een connectie heeft met de Latijnse term Salus Per Aquam, wat gezondheid door water betekent. Hoe dan ook, er zijn legio voordelen als je een spa hebt. Als het extravagante zwembad, hierboven iets boven je budget gaat, dan kun je natuurlijk ook een kleine houten spa nemen die je hier op de foto ziet. Deze prachtige teak jacuzzi is gebouwd door Willem Garvey voor een huis in Londen, deze spa voegt een vleugje van de natuur of de spa-ervaring toe aan je huis. Wat een prachtige houten constructie!

Sauna

DW Sauna van Denizen Works

Sauna's zijn gebruikt door vele generaties, vaak vanwege dezelfde redenen als kuuroorden. Als je in een sauna bent geweest voel jij je goed, het vermindert stress en het verhoogt de bloedcirculatie, het helpt calorieën verbranden. Ook kom je makkelijker in slaap naar een bezoekje aan de sauna. Weet je ook dat de sauna gifstoffen afdrijft? Met deze sauna hoef niet meer te reizen naar de stad om te kunnen genieten. Deze in-home sauna is goed betaalbaar en geef je de mogelijkheid om dicht bij huis te genieten, precies zoals de sauna ook bedoeld is.

Inrichting

Eclectische badkamers van homify Eclectisch

Als je een spa hebt dan wil je hem graag mooi inrichten. In een spa doen alle zintuigen mee. Dus dim de lichten, steek wat kaarsen aan, en creëer zo een sfeer van ontspanning. Je kunt ook heerlijke oliën gebruiken en wat dacht je van heerlijk geurende bad zeep. Fijne rustgevende klanken zijn ook mooi in een spa, dus zet vooral een zenachtig muziekje aan en droom weg! Zorg dat je altijd een handdoek mee neemt naar je spa, of nog beter, dat er standaard een stapeltje klaar ligt.

Ruimte

Pure white freshwater and black lip mother of pearl mosaics Moderne badkamers van ShellShock Designs Modern
ShellShock Designs

Pure white freshwater and black lip mother of pearl mosaics

ShellShock Designs

Als je in je huis niet heel veel ruimte tot je beschikking hebt, dan is er ook voor jouw een oplossing. De jet! Jets kunnen in iedere douche geïnstalleerd worden, ze hebben dezelfde therapeutische voordelen als gewone spa jets. En, wie geniet er nu niet van een luxe douchekop? Zo'n ding heeft een masserende werking en neemt natuurlijk maar weinig ruimte in. Kijk toch eens naar deze luxe douche, met de prachtige steentjes en de mooie zwarte unit. Gewoon helemaal mooi!

Prachtig bad

Country House, Hampshire Landelijke badkamers van Helen Green Design Landelijk
Helen Green Design

Country House, Hampshire

Helen Green Design

Niet iedereen kan zich direct een spa, een sauna of een stoombad veroorloven. Soms kun je beter voor een bad kiezen, want dit is een relatief goedkope oplossing en neemt maar weinig ruimte in. Die spa komt wel! Dit vrijstaande bad is gemaakt door Helen Green Design en biedt je veel ruimte om te relaxen, zodat je hele lichaam stress vrij wordt. Het dagelijkse leven valt als lood van je af, terwijl je drijft op het heilzame water. 

Tot zover de prachtige spa's voor thuis. Hopelijk ben je geïnspireerd en net zo enthousiast als wij. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van de thuis spa!

Tips en advies vind je op ons gezellige forum!

Vuurdecoraties zijn helemaal hot! Wat dat zijn? Bekijk ze hier!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!