6 leuke ideeën om je woning te decoreren!

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Laurel, MARIANGEL COGHLAN MARIANGEL COGHLAN Moderne woonkamers
Loading admin actions …

Je huis een nieuwe look geven is niet altijd een makkelijke opgave. Een grootschalige renovatie kost veel geld en tijd, en dat zijn beide dingen die we niet altijd even hebben liggen. En probeer maar eens met een beperkt budget te slagen in een woonwinkel. Nieuwe meubels kosten vaak toch weer meer dan ons lief is. Gelukkig zijn er ook nog andere manieren om je huis er net even helemaal anders uit te laten zien. 

In dit Ideabook laten we zes leuke ideeën zien om je woning te decoreren. Lees snel verder om inspiratie op te doen en met de inrichting van je huis aan de slag te gaan!

Nieuw kleurtje op de muren

Een nieuw kleurtje op de muren is waarschijnlijk de makkelijkste manier om een ruimte een compleet nieuwe look te geven. Natuurlijk moet je hier wel even wat tijd voor uittrekken, maar dat is de verandering die het oplevert meer dan waard. Zorg er wel voor dat je de meubels goed afdekt voordat je gaat schilderen, zodat er geen verf op kan komen. Financieel is een nieuwe likje trouwens ook zo’n gek idee nog niet. Een blik verf hoeft helemaal niet zo heel duur te zijn.

Een kwestie van stijl

homify Scandinavische woonkamers

Naast een nieuw kleurtje op de muren, kun je jouw woning ook een nieuwe look geven door een bepaalde woonstijl uit te kiezen. Met accessoires kun je deze woonstijl vervolgens al in je inrichting laten terugkomen. Zo kun je kiezen voor een Scandinavische woonstijl, zoals op de foto hierboven is gedaan. De lichte kleuren op de muur, koperkleurige accessoires en decoratieve vaasjes, zien we vandaag de dag in veel interieurbladen terugkomen.

Fotobehang

Botany in living room Pixers Tropische woonkamers wall mural,wallpaper,flower,tropical,orchidea,jungle

Wil je iets helemaal anders dan anders? Dan is fotobehang zeker iets om over na te denken. Er is wat print betreft enorm veel om uit te kiezen, zodat je altijd wel iets kunt vinden dat jij mooi vindt. Door één muur in huis met fotobehang te behangen, wordt de ruimte meteen al helemaal anders. Je hoeft eigenlijk dus maar weinig te doen om je woning een compleet nieuwe look te geven.

Accessoires voor aan de muur

Think outside the box Pixers Eclectische studeerkamer wall mural,wallpaper,print,poster,think,outside,the,box,creativity

Een subtiele manier om je inrichting beetje bij beetje te veranderen, is door de lijstjes aan de muur te vervangen door nieuwe. De meeste van ons hebben mooie foto’s of kunstwerken aan de muur hangen. Veelal zijn we hier heel blij mee en willen we dan ook helemaal geen nieuwe. De lijstjes er omheen daarentegen kunnen best snel gaan vervelen. Het is leuk om deze zo nu en dan eens te vervangen.

Haal groen in huis

Je kunt eigenlijk nooit genoeg groen in huis hebben. Platen zijn uitstekende accessoires die een ruimte net een beetje meer sfeer kunnen geven. Het is ook leuk om verse kruidenplantjes in huis neer te zetten. Het zijn leuke accessoires voor in de keuken, waar je ook nog eens heerlijk mee kunt koken. Heb je geen groene vingers? Dan is een cactus een goede optie. Deze hebben niet veel onderhoud nodig, maar brengen toch het nodige groen in huis.

Mooie lichtbronnen

Skandinavisches Design, Connox Connox Scandinavische woonkamers Verlichting

Verlichting is iets noodzakelijks, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het daarom niet mooi kan zijn. Een manier om je inrichting wat aan te passen, is zeker ook het aanschaffen van nieuwe verlichting. Tegenwoordig is er zoveel moois te krijgen, dat het niet meer heel moeilijk is om een lamp te vinden die echt iets toevoegt aan jouw interieur.

Wil je meer weten over leuke accessoires? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Wat is jouw tip om je woning te decoreren? Laat hieronder je reactie achter!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine