Voor en Na: van lelijk eendje naar prachtige zwaan! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: van lelijk eendje naar prachtige zwaan!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Nicol Lodge Moderne huizen van ID Architecture Modern
Loading admin actions …

De lelijke eendjes die je op homify kunt vinden zijn er heel wat. Gelukkig is er voor elk lelijk eendje ook weer een prachtige zwaan te vinden. En het is aan de Britse experts van ID Architecture te danken dat ook dit huis weer onder de categorie zwanen valt. Na het maken van de plannen is er namelijk heel hard gewerkt om het huis flink te verbouwen. En met wat voor resultaat! Deze woning ziet er namelijk weer uit als nieuw.

Voor: een oud bakstenen huisje

modern  door ID Architecture, Modern
ID Architecture

Nicol Lodge

ID Architecture

We zien een oud bakstenen huisje. Op zich is er niet zoveel mis mee, maar als je weet wat het wordt dan valt het toch zeker onder de categorie lelijk eendje. Want het is klein (je zou eerder verwachten dat dit een vakantiewoning is in plaats van een normaal woonhuis) en het is wat gedateerd. Het kan gelukkig heel anders en we vergeten dan ook snel wat het is geweest en gaan door naar de nieuwe situatie.

Na: een schitterend stukje architectuur

Nicol Lodge Moderne huizen van ID Architecture Modern
ID Architecture

Nicol Lodge

ID Architecture

Het huis lijkt in niets meer op de oude situatie. Je gaat bijna denken dat hier een compleet nieuw huis gebouwd is! En het is een schitterend stukje architectuur geworden. Modern, maar op sommige punten herken je toch een vorm van meer traditioneel bouwen en het gebruik van hout past heel goed bij de landelijke omgeving.

Een hoek uit het huis

Nicol Lodge Moderne balkons, veranda's en terrassen van ID Architecture Modern
ID Architecture

Nicol Lodge

ID Architecture

Je ziet hier dat er een hele hoek uit het huis is als het ware. Daardoor kun je van terras en huis één schitterend geheel maken. En het ziet er op deze manier echt schitterend uit. Vooral met het prachtige uitzicht op de eeuwenoude kerk op deze karakteristieke plek.

Minimalistische inspiratie

Nicol Lodge Moderne woonkamers van ID Architecture Modern
ID Architecture

Nicol Lodge

ID Architecture

Van de woonkamer kon je net al een klein stukje zien, maar je ziet het geheel hier in volle glorie. Voor de woonkamer is overduidelijk minimalistische inspiratie gebruikt. Bovendien is dit meubilair ook voor buiten geschikt, dus als het mooi weer is verplaats je de hele boel gewoon naar het terras! Dat is nog eens multifunctioneel gebruik maken van je spullen!

Heerlijke ruime keuken

Nicol Lodge Moderne keukens van ID Architecture Modern
ID Architecture

Nicol Lodge

ID Architecture

De moderne en minimalistische inspiratie is ook overduidelijk gebruikt voor de keuken. En wat voor keuken is dit geworden: een heerlijke ruime omgeving. Het grote aanrecht en het kookeiland kunnen heel veel amateurkoks een werkplek geven. Het kerstfeest wordt met zo’n keuken en de hele familie nog gezelliger!

Lichte hal

Nicol Lodge Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van ID Architecture Modern
ID Architecture

Nicol Lodge

ID Architecture

De grote hal van het huis is een heerlijke lichte plek. Dat komt door meerdere factoren: de hoogte, de ruimte, de witte kleur en bovendien door de toegepaste dakramen. Het zorgt voor een ruimte die er ook weer minimalistisch uitziet, maar door de houten deuren krijgt het ook een piepklein rustiek tintje. Een grote extra is bovendien het mooie schilderij, want zonder dit kunstwerk zou de ruimte er toch een stuk minder leuk uitzien.

Aangename badkamer

Nicol Lodge Moderne badkamers van ID Architecture Modern
ID Architecture

Nicol Lodge

ID Architecture

De aangename badkamer mag ook zeker een pluim verdienen. Een grote douche, een lekker ruim bad en bovendien een dubbele wastafel. De grijze vloer zorgt voor een aards en wat meer natuurlijk tintje. Het is een ruimte geworden waar je heerlijk kunt ontspannen en fris en fruitig aan een nieuwe dag begint. En ’s avonds kom je tot rust zodra je hier weer binnen loopt.

Afscheid in de schemering

Nicol Lodge Moderne huizen van ID Architecture Modern
ID Architecture

Nicol Lodge

ID Architecture

We nemen niet zonder reden afscheid in de schemering van dit huis: de verlichting die rond het huis is geïnstalleerd zorgt namelijk voor een schitterende verlichting van het bouwwerk. En dit huis mag dan ook prachtig worden uitgelicht, het is een topstuk geworden!

Wil je nog een inspirerende transformatie zien? Vergeet dan zeker niet om ook dit project te bekijken!

Een geslaagd project of niet? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!