Tuininspiratie: Prachtige vijver-ideeën | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Tuininspiratie: Prachtige vijver-ideeën

Stoa. Stoa.
Moderne tuinen van Kirchner Garten & Teich GmbH Modern
Loading admin actions …

Er schuilt een bepaalde mystiek in water. Of het nu de oceaan, een rivier, een stroom of zelfs een vijver is, als je erbij in de buurt bent ervaar je die onmiskenbare verfrissende ontspanning. Het water heeft zo'n aantrekkingskracht op ons dat we er zelfs een lange reis voor over hebben om er te komen, dat verklaart ook de vele vakantiegangers die hun vakantie aan zee doorbrengen. Sommige mensen hebben zelfs een huisje aan zee. Maar dit laatste is niet voor iedereen weggelegd. Hoe kun je dan toch genieten van het water! De oplossing is een mooie vijver in de tuin! Waarnaast je lekker kunt zitten en ontspannen. Je krijg dan bijna een vakantiegevoel. We hebben hieronder voor jou een aantal prachtige voorbeelden op een rij gezet, zodat je geïnspireerd kunt raken! Wees niet te bescheiden, je verdient een prachtige tuin om in te ontspannen. Kijk gewoon even met ons mee!

Voorjaar

Het voorjaar zit er weer aan te komen en wat is er dan mooier om achter je huis in de tuin te genieten van je eigen vertrouwde vijver. De tempel heeft iets oosters, alsof we een bezoek brengen aan een tempel of heiligdom in Azië, met name die je in Japan vindt. Het is een geweldig plek om een tijd in door te brengen. Het centrale punt in de tuin is natuurlijk de vijver. Als in een echte Japanse tuin, is deze weelderige vijver voorzien van een brug en Japanse planten, waardoor er niets anders dan een ontspannen gevoel ontstaat. Deze planten soorten gedijen ook in Europa. Natuurlijk mag de kersenbloessem niet ontbreken, ze zijn even idyllisch als robuust en komen in de lente vol roze pracht en praal tot leven.

Een mooie brug

Als je het geluk hebt om een klein terras in de tuin te hebben, waarom omring je dit dan niet met water, een brug erover heen en je bent klaar. Je terras wordt dan een eiland! Deze vijver ligt in een tuin in Duitsland en gaat in tegen alle traditionele Duitse noties over hoe een vijver eruit zou moeten zien. De tuin put inspiratie uit het bekende geometische Bauhaus design, waardoor deze een uniek ontwerp heeft. De brug is opgebouwd uit Bangkirai, een houtsoort die bekend staat om zijn duurzaamheid, deze soort komt voornamelijk voor in Zuidoost-Azië. Een eenvoudige manier om je vijver te versieren is door er rondom water planten te planten, zoals je op de foto kunt zien heeft dit een prachtig effect. Je kunt zelfs waterplanten in de vijver zelf planten. Wat een prachtige manier om je vijver schoon te houden, want deze planten bestrijden op een natuurlijke manier de algengroei!

Tips voor het onderhoud

Een vijver moet natuurlijk zo nu en dan schoon gemaakt worden. Vijvers zijn berucht om hun algen uitbraken, vooral in de warme zomermaanden wil dit nog wel eens gebeuren als je er niet op voorbereid bent. De sleutel tot een mooie vijver is om regelmatig dode planten, bladeren en andere onzuiverheden te verwijderen. Natuurlijk is het belangrijk dat er een goed circulatiesysteem wordt aangelegd, die zuurstof pomp op de bodem van de vijver, zodat de water kwaliteit optimaal blijft en de vissen blijven leven!

Makkelijke vijver

Moderne tuinen van homify Modern

Als je opzoek bent naar een iets minder traditionele vijver die makkelijk te onderhouden is, dan is dit model echt iets voor jou. Deze Nederlandse tuin is bijzonder, maar toch ook makkelijk te onderhouden. Het is een kleine vijver die qua kleur prachtig staat bij de natuurlijk houtkleur. Het resultaat is werkelijk uniek!

Zwembad & vijver

Deze vijver ziet er uit als een decoratieve tuin vijver, gewoon zoals we zo vaak zien, compleet met ponton en diverse water grassen, die leuk bij de oever staat. Maar als we goed kijken, dan wordt het duidelijk dat dit eigenlijk een prachtig natuurlijk zwembad is! De ondiepe rand van het zwembad is gedecoreerd met mooie keien en rotsen die de diepte van het zwembad camoufleren. Dit is wel een heel bijzonder effect. Je moet je alleen wel afvragen of je er wel of geen vissen in wil…

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!