De ongelooflijke transformatie van een appartement! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De ongelooflijke transformatie van een appartement!

Stoa. Stoa.
van Traber Obras
Loading admin actions …

Een verbouwing met grootse resultaten vinden wij altijd een van de leukste dingen om je te laten zien. Het contrast is supergroot en je krijgt het nodige zelfvertrouwen als je er een beetje tegen aan hikt om thuis zelf een verbouwing op poten te zetten. Als het met deze woning lukt, lukt het met die van jou ook! Vandaag nemen we je mee naar een appartement in Madrid. Om optimaal van de stad te kunnen genieten, die vrij druk kan zijn, moet je als bewoner van deze Spaanse stad toch echt een ruimte hebben waarin je heerlijk tot jezelf kunt komen. De mooie woning die we je in dit ideabook laten zien maakt dit laatste zeker mogelijk. Laten we snel even gaan kijken naar de deplorabele toestand waarin de woning verkeerde, maar ook hoe fantastisch het appartement er nu uitziet! Be inspirerend.

Een hele klus

We beginnen al goed, namelijk in de totaal gestripte woonkamer. De bovenste foto laat de ruimte in al zijn ruwheid zien. Je zou ook kunnen zeggen dat er in deze kamer nog alles mogelijk is. Verschillende muren zijn afgebroken, maar de dragende delen zijn natuurlijk blijven staan. De onderste foto laat ons direct het schitterende resultaat zien: een kast gemaakt van temperamentvol hout die perfect staat bij de witte wanden. Ook de vloer heeft een natuurlijke look en matcht met de kast. Samen met een expert ontwerp je snel je droomwoning.

Andere kant

Hier zien we de woonkamer van een andere kant. Het wordt duidelijk dat diverse kamers in elkaar overlopen. Wat we daar recht voor ons zien zal later de keuken worden. Beneden zien we de schitterende nieuwe kamer weer met een echte mediterraanse look: natuurlijk ogend hout en wit. Heb je ideeën om zelf je woning te laten bouwen? Huur dan een architect in!

Nieuwe keuken

We zagen de keuken net al, maar nu zoomen we er even op in. Boven zien we de open verbinding met de wijk (je zou ook kunnen zeggen: er zit een gigantisch gat in de muur!). Een belangrijk deel van de transformatie van deze woning bestond eruit dat het interieur ervan lichter zou worden. Beneden zien we het resultaat van deze poging. De bewoners zijn erg blij met hun nieuwe keuken, die ze inderdaad als veel lichter ervaren. Wij vinden die ramen echt fantastisch! De keuze voor de rood / roestvrij stalen look is even opmerkelijk als eigentijds. Een schitterende toevoeging aan dit mediterraanse appartement!

Fijne douche

Ook hier in de douche is er het nodige veranderd. De oude ruimte was muf en donker, dat kon echt niet meer. In deze tijd denken we bij de bouw van onze woning er veel beter aan dat er voldoende daglicht en frisse lucht in huis aanwezig is. Dus werd ook hier in de douche het breekijzer in de muur gezet. In deze douche is het pas echt lekker wakker worden! Ook in de avond geniet je hier volop. Het raam kan open om te luchten. Ook kun je zo luisteren naar de geluiden van de stad.

Mix van oud en nieuw

Een paar passen terug en we staan weer in de verleden tijd. We zien de douche nu vanuit de deuropening en daarbij valt het ons op dat de ruimte aardig ruim is, zeker voor een woning in Madrid. Natuurlijk slaat de schrik je om het hart wanneer je de rommel op de linker foto ziet! Komt dit ooit nog goed? De foto rechts biedt ons het antwoord, namelijk in de vorm van een douche met een strakke en traditioneel mediterraans geïnspireerde interieurstijl.

Details

We zoomen even in op de mooie details. De wand heeft een schitterende lambrisering en sfeervolle tegeltjes daaronder. Het sanitair heeft een moderne look, maar toch zien we er een oude twist in (Het verleden is nooit ver weg). De grote plavuizen zorgen voor een uitstekende basis. Je hebt hier een mooie en niet glibberige vloer onder je voeten!

Met deze laatste foto nemen we afscheid van de woning. We hopen dat je geïnspireerd bent door deze transformatie!

Meer designideeën vind je hier

Wat vind je van deze woning? Laat het weten met een comment! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!