5 leuke terras- en tuintransformaties! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 leuke terras- en tuintransformaties!

Johan van Dijk Johan van Dijk
van freiraumgestalter.com
Loading admin actions …

Aan de slag met je tuin of terras is iets wat je zelf relatief eenvoudig aan kunt pakken. Toch heb je in sommige gevallen een expert nodig die je uit de brand kan helpen. Of je nou besluit met een professional in zee te gaan of toch zelf druk aan het tuinieren te gaan: dit overzicht kan je sowieso de nodige inspiratie en ideeën geven. Kijk daarom met ons mee naar deze leuke Voor en Na!

1. Voor: een beetje rommelig

Je herkent het misschien wel van je eigen tuin: in de loop van de tijd verslonsd en verrommeld alles een beetje. En dat is precies wat hier ook het geval is: de tuin met terras is zo slecht nog niet, maar die verweerde strandstoeltjes kunnen echt niet meer en er mist iets waar het op sfeer aankomt.

1. Na: traditioneel met modern randje

Met een relatief klein budget is men hier aan de slag gegaan om de tuin net even iets leuker en aangenamer te maken. Er is daarbij gekozen voor traditioneel met een modern randje. Dat geldt dan met name voor de linkerkant van de tuin. Een hele leuke eclectische balans is daarbij gevonden en je ziet dat de oude strandstoelen ook door frisse exemplaren zijn vervangen die beter passen bij de witte tinten op deze fraaie binnenplaats. Leuk is ook dat het gietijzeren zitje weer opnieuw is gebruikt!

2. Voor en Na: opgeknapt zwembad

Hoe kun je een oud zwembad nieuw en fris laten lijken? Zoals hier! Door leuke bakstenen elementen toe te voegen ontstaat een geheel andere sfeer en door het zwembad ook nog eens te verven lijkt het allemaal weer als nieuw. Hoe lekker is het om op een warme zomerdag of op een aangename avond hier even een verfrissende duik te kunnen nemen.

3. Voor: oude tegels

Je ziet hier een tuin en terras die eigenlijk al heel erg leuk en sfeervol zijn. Maar er is één ding wat voor een verstoring van dit fraaie beeld zorgt: de oude tegels. Om een wat eigentijdser geheel te krijgen moet daar iets aan gebeuren. Laten we snel kijken hoe dit is opgelost!

3. Na: schitterende vlonder

Door een schitterende vlonder wordt deze tuin ineens nog veel leuker! En er zijn nieuwe en zeer comfortabele stoelen aangeschaft voor het terras. Wat je hier verder vooral ook kunt zien, is hoe leuk het is om een kleine tuin om te toveren in een besloten en groene binnenplaats. Een heerlijk plekje om buiten te kunnen ontspannen.

4. Voor: een leeg dakterras

Een leeg dakterras is hetzelfde als een lege tuin: zonde van de ruimte om er niets mee te doen! En dat terwijl dit zo’n ontzettend mooie plek is en de omgeving is haast nog mooier. Wie wil nou niet in zo’n romantische omgeving lekker van de buitenlucht kunnen genieten?

4. Na: inspirerende omgeving

Dit is een dakterras zoals we het graag zien! Een plek die het midden houdt tussen een terras en een daktuin. Heel erg leuk om je gasten hier te kunnen ontvangen en om hele leuke avonden door te brengen onder een schitterende sterrenhemel. Je gaat gelijk verlangen naar de zomer!

5. Voor en Na: van bende naar lichtend voorbeeld

Er is hier letterlijk en figuurlijk sprake van een oude bende die veranderd is in een lichtend voorbeeld. De nieuwe tuin is namelijk zo sfeervol uitgelicht dat je ’s avonds niet eens binnen wilt zitten! Een zeer geslaagd project en dat geldt ook voor de andere tuinen die we gezien hebben.

Wil je meer inspirerende voorbeelden zien op het gebied van tuinen? Kijk dan ook even naar dit leuke overzicht!

Welke tuin vind jij het mooist? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!