Bart van Didden: Nederlands Design | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Bart van Didden: Nederlands Design

Stoa. Stoa.
wrinkles: modern  door Bart van Didden, Modern
Loading admin actions …

De Nederlandse ontwerper Bart van Didden heeft een bijzondere kijk op decoratie-ontwerp. Voor zijn afstuderen realiseerde hij een collectie, waarbij hij zich liet inspireren door de Japanse wabi sabi geachte, dat is denkwijze die er vanuit gaat dat objecten imperfect zijn, en dat in die imperfectie schoonheid schuilt. Van Didden neemt alledaagse objecten en plaatst ze in de context van wabi sabi. Binnen de wabi sabi-denkwijze is asymmetrie een belangrijk aspect. De tijdelijkheid van dingen wordt ook in dit denken benadrukt. Van Didden zoekt in zijn  design naar de overeenkomst tussen poëzie en decoratieobjecten. Hij is een dichter in porselein! Laten we eens naar zijn ontwerpen kijken.

Figuur

Is het een figuur of is het een natuurlijke structuur? Het hout en de witte benen eindigen in de roze bloem. We zien een bijzondere combinatie tussen de houtkleur, de hagelwitte structuur en de natuurlijke bloem. Het werk heeft een conceptueel karakter, maar is toch erg alledaags. In een modern interieur is dit Nederlandse decoratiedesign een absolute smaakmaker! Dit ontwerp is een bijzondere combinatie tussen de Japanse wabi sabi-gedachte en de Nederlandse blik.

Siertafel

Een gedekte tafel is een bijzonder symbool in vele culturen van de wereld. De traditie gaat ver terug in de geschiedenis, zelfs tot in het oude Perzië. De gedekte tafel wordt gebruikt om een overvloed aan weelde tijdens religieuze feesten te vieren, waar dan de hele gemeenschap aan mee doet. Deze tafel is prachtig versiert en heeft een monochroom karakter. De zwart-witte vloer staat daarom erg goed bij dit sierlijke meubelstuk. De bloemen komen natuurlijk supermooi uit tegen de achtergrond van al dat wit.

Close-up

Op deze foto zien we ook een siertafel, maar van dichtbij lijkt het wel een schilderij. De kleine witte objecten hebben bijna allemaal een madeliefje in zich, waardoor er een bijzondere zachte visuele indruk ontstaat. Dit zou echt een goed onderwerp voor een stilleven zijn. Het groen en het geel van de bloemetjes komt sterk naar voren, en geeft deze verder spierwitte tafel een erg natuurlijk karakter.

Gezien door het raam

Als vrienden, familie of buurtgenoten langs je raam lopen, dan zien ze deze prachtige objecten staan, waardoor je interieur gezellig en mooi oogt. Ze zullen zeker even langskomen om te kijken naar het bijzondere design. Als je toevallig niet thuis bent, dan zijn deze designdecoraties echt een visitekaartje.

Oosterse vazen

Deze vazen zijn delicaat en teer, als de vleugels van een vlinder. Ze lijken wel van papier of gips. Echt een prachtig decoratief designobject! De natuurlijke pracht van de bloemen is  een geweldige complementaire visuele kracht, die zijn uitwerking in je interieur niet zal missen. Het donkergroene hout van de deur is een goede achtergrond voor deze vazen. Het zijn echte meditatieve objecten, omdat ze zo minimalistisch zijn. Ze hebben zogezegd een zen-kwaliteit!

Helder en ruw

Het contrast wordt op deze foto duidelijk opgezocht. Van Didden laat zien dat objecten onderhevig zijn aan de elementen. De gecorrodeerde kubus laat zien, wat het monochrome vaasje wellicht te wachten staat. De visuele symbiose is nu al een feit, en is echt schitterend. De bloemen ontbreken hier niet, en samen met hun takjes maken ze een poëtische en sierlijke beweging die een tegenwicht biedt tegen de corrosie. De poëzie staat hier boven het verval!

Wit en oranje

Als je deze bloemen ziet, dan denk je aan de Japanse zonsondergang. Ook op deze foto zien we het contrast tussen corrosie en helder wit. Dit is zo mooi dat het onweerstaanbaar wordt. Helemaal als we zien dat de bloemen qua kleur heel goed passen bij het roestige ijzer. Hard ijzer en zachte bloemen, beiden bestaan slechts voor enige tijd. Dat is de essentie van wabi sabi: alles heeft zijn tijd, waardoor alles uniek en bijzonder is. 

Tot zover het poëtische en filosofische werk van Bart van Didden. Hopelijk ben je geïnspireerd en net zo enthousiast als wij! 

Heb je vragen of wil je advies? Onze experts zitten klaar op ons forum!

Een chique woonkamer is nu trendy en hot. Lees hier alles over de nieuwste chique stijlen!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!