Een Huis voor een Architect in Londen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een Huis voor een Architect in Londen

Stoa. Stoa.
House for an Architect Huizen van Kilburn Nightingale
Loading admin actions …

Heb je altijd al eens willen zien hoe een architect woont? Je neemt al snel aan dat hij of zij in een woning woont, waarin de laatste trends verwezenlijkt zijn: stijlvolle meubels, bijzondere indeling van de ruimte en ga zo maar door. De architect Ben Kilburn gunt ons een kijkje in zijn huis, zodat we een idee kunnen krijgen van de realiteit. Kilburn en zijn vrouw Jane zijn zowel de opdrachtgever als de architect van de renovatie en de herinrichting van een semi-vrijstaand Victoriaans huis. Ze hebben er nieuw leven in weten te blazen! Bij homify hebben we een voorliefde voor getransformeerde oude huizen! Het verbeteren van ruimtes is een geweldige manier om duurzaam met de bestaande architectuur om te gaan, en het moedigt ons aan om kritisch na te denken over de potentie van een bestaande ruimte. Vandaag hebben we het plezier om je mee te kunnen nemen op een rondleiding door dit prachtig lichte en eclectisch huis, dat geïnjecteerd lijkt te zijn met persoonlijkheid en karakter. Kijk met ons mee!

Kamer met Charisma

House for an Architect Huizen van Kilburn Nightingale
Kilburn Nightingale

House for an Architect

Kilburn Nightingale

We beginnen de tour met een zicht op de woonkamer. We zien klassieke elementen, zoals de kroonlijst en de open haard. Let ook op de prachtige neutrale kleuren en de lichte retro meubels. De turquoise gekleurde bank, die een must is voor alle design liefhebbers, is een super authentieke toevoeging aan de kamer. Ook het kunstwerk aan de muur en de bijzondere lampen maken indruk: één zien we staan in de hoek en één hangt er aan het plafond. Alles werkt op een harmonieuze wijze met elkaar samen. Na een dag van hard werken komt de architect in zijn prachtige Londense huiskamer tot rust. De geschilderde vloeren en muren hebben een serene grijstint, die fungeert als het canvas, waarop de gedurfde en charismatische meubels ons als magische vormen toeschijnen. 

De Eetkamer

House for an Architect Huizen van Kilburn Nightingale
Kilburn Nightingale

House for an Architect

Kilburn Nightingale

In de luxe eetkamer vinden wij een op maat gemaakte bank en tafel, beiden vervaardigd uit kersenhout. De populaire Eames stoelen zijn een modern tegenwicht ten opzichte van het natuurlijke hout. De kleinste elementen maken hier duidelijke de dienst uit, zoals de bloemenvaas, want ze zorgen voor de nodige fleurige kleuren in het verder nogal minimalistische interieur. De architect van dit huis heeft Londen een stukje mooier gemaakt!

Keuken

House for an Architect Huizen van Kilburn Nightingale
Kilburn Nightingale

House for an Architect

Kilburn Nightingale

Deze kamer is duidelijk in overeenstemming met het gedempte kleurenpalet van de andere ruimtes, de keuken blijft dit Nordic geïnspireerde design volhouden. Hierdoor ontstaat er een bepaalde uniciteit in het huis. Dit vertrek is erg ruimtelijk door de witte muren en het plafond. Deze witte kleur is de perfecte achtergrond voor de Scandinavische tafel, die door zijn natuurlijke aura mooi afsteekt bij het overvloedige wit. De gele wand achter het keukenblad is gemaakt door een plaatselijke kunstenaar die van deze keuken een waar kunstwerk heeft weten te maken. Ook hier weer zien we moderne zetels, ze staan prachtig bij het optimistische geel! De architect die hier woont heeft duidelijk kennis van zaken! Wat een mooi apartement in hartje Londen.

Slaapkamer

House for an Architect Huizen van Kilburn Nightingale
Kilburn Nightingale

House for an Architect

Kilburn Nightingale

De slaapkamer heeft een kleurenpalet dat de kamer omtovert tot een oase van rust. De grijs geschilderde vloerdelen  hebben een sterke visuele kracht. Het grijs is het bindende element tussen de verschillende kamers. Blauw, grijs en wit zijn een zichtbaar goede kleurencombinatie. Het blauw heeft een verzachtende en kalmerende eigenschap, natuurlijk geen overbodige luxe in een slaapkamer! De architect heeft klaarblijkelijk een kunstenaarsoog.

Ander Kant van de Slaapkamer

House for an Architect Huizen van Kilburn Nightingale
Kilburn Nightingale

House for an Architect

Kilburn Nightingale

Verstopt onder een uitgestrekte kastruimte vinden we de ingang naar de badkamer. Vanuit deze hoek kunnen we een goed beeld van de kamer krijgen. We zien het onderhand bekende kleurenpalet, dat de indruk van eenheid en evenwicht wekt. Een slimme opbergruimte bevindt zich achter de wandpanelen, waardoor er zeer veel ruimte beschikbaar is en de slaapkamer strak en netjes oogt. Het authentieke ornament op het plafond is een subtiele knipoog naar het verleden en geeft deze slaapkamer de dromerige sfeer, waarin je eenvoudig in een diepe slaap valt. Nu weet je hoe een architect woont: laat je er door inspireren!

Tot zover de tour door het huis in Londen. Hopelijk ben je net zo enthousiast als wij!

De tijden van een gematigd design lijken voorbij! Hier vind je de hedendaagse trends!

Voor tips en advies raadpleeg je de expert op ons gezellige forum!

Hoe ziet jouw droomhuis eruit? Deel je droom op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!