Minimalistisch Design voor Thuis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Minimalistisch Design voor Thuis

Stoa. Stoa.
Minimalist Outdoor Pool Moderne huizen van London Swimming Pool Company Modern
Loading admin actions …

Fans van de minimalistische ontwerpstijl zullen niet verbaasd zijn dat deze stijl tegenwoordig een grote rol in ons leven speelt. Gewone huis, tuin en keuken apparaten worden in deze stijl uitgevoerd. Er zijn vele voordelen van het minimalistisch design, waarvan sommigen niet direct voor de hand liggen. De visuele impact van het minimalisme zit hem in de minimale hoeveelheid van decoratieve elementen, waardoor dergelijke objecten er tijdloos uitzien. Om een goed idee te krijgen over wat een minimalistisch huis inhoudt, gaan we je hieronder even meenemen op een tour door zo´n minimalistisch huis. We gaan je laten zien hoe elk deel van het huis een bijzonder functioneel en esthetisch vertrek wordt, als het versierd wordt met een minimalistisch design dat je huis een thuis maakt. Kijk met ons mee!

Blauw en Wit

De eigenaar van dit prachtige bad wilde graag een mooie tuin om zijn zwemparadijs compleet te maken, maar hij hield niet van takken en bladeren in het water. Daarom werd er een prachtige witte wand geplaatste, waardoor er nauwelijks bladeren en takken in het water vallen. Dit zwembad heeft een minimalistisch design, waarbij de vorm van het huis gespiegeld wordt. De witte betonnen tegels links, en de wand rechts, vormen het frame dat het prachtige blauwe water mooi naar voren brengt. Het is een prachtige minimalistische omgeving in de open lucht.

Heldere Slaapkamer

Shawfield Street Klassieke slaapkamers van Ardesia Design Klassiek
Ardesia Design

Shawfield Street

Ardesia Design

De slaapkamer is een ander vertrek in huis, dat ideaal is voor een minimalistische design. Met vaak hectische werkschema's, is een rustige en ontspannen omgeving nodig om ons tot rust te laten komen. Stel je voor dat je probeert in slaap te vallen in een kamer vol met rommel en felle kleuren. Het enige dat hier nodig is, zijn de witte muren, met de bijpassende schone witte lakens. Dit is de perfecte plek om uit te rusten, zodat je de nieuwe dag weer vol kracht kan beginnen.

Badkamer

Moderne badkamers van homify Modern

Neutrale tinten voeren de boventoon in elke minimale ruimte. Deze badkamer is daarop geen uitzondering. Een visueel rustige ruimte is essentieel voor een goede voorbereiding op de nieuwe dag. De grote ramen en de spiegels geven de kamer een grote mate van ruimtelijkheid en zorgen ervoor dat er genoeg daglicht in de ruimte aanwezig is. Er is zelfs een open haard in deze badkamer aanwezig, waardoor men zich kan afvragen of deze ruimte niet eerst de functie van een woonkamer had. Hoe dan ook, het is geweldig om in de winter die open haard eens lekker op te stoken. Stel je voor hoe heerlijk je dan in bad ligt!

Keuken

Penthouse, Zurich Moderne keukens van Studio Frey Modern
Studio Frey

Penthouse, Zurich

Studio Frey

Een opgeruimde keuken in neutrale tinten zorgt voor een rustige sfeer. Het is eigenlijk ook erg logisch om een keuken zo licht mogelijk in te richten, omdat je dan snel het vuil ziet, waardoor je de keuken snel en goed schoon kunt houden. De verlichting is in dit minimalistische design verborgen, waardoor er een bijzondere lichtval in de keuken waarneembaar is. Deze zachte verlichting past perfect bij de zachte en kalmerende houttonen van de onderste keukenkastjes en het zuiver witte werkblad.

Prachtige Natuur

Private House, Wetherby Huizen van OMI Architects
OMI Architects

Private House, Wetherby

OMI Architects

Dit huis is omgeven door natuurschoon, dus een stenen muur die al het uitzicht wegneemt zou een architectonische misser zijn. In dit minimalistische design huis zien we grote ramen van vloer tot aan het plafond rijken die het landschap rondom het huis uitnodigen de kamer binnen te komen. Binnen en buiten verzinken in elkaar, waardoor er een krachtige visuele symbiose ontstaat. Stel je toch eens voor, dat je wakker wordt in dit prachtige huis op een zonnige lentemorgen! Het daglicht fleurt je humeur op. In dit huis wordt wonen weer genieten!

Tot zover het minimalistische design, dat zo sterk een interieur kan bepalen. Veel creatief plezier met het inrichting van je huis. 

Voor tips en advies raadpleeg je de experts op ons forum.

Chic is weer hip. Lees dit artikel je weet van de hoed en de rand!

Heb jij al minimalistisch design in huis? Vertel erover op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!