Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Fris en Fleurig: De Groene Keuken

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Als het gaat om de kleur van je nieuwe keuken of meest recente keukenrenovatie te bepalen zal je eerste idee ongetwijfeld niet richting groen gaan. Toch heeft deze kleur grote potentie als ideale keukenkleur: fris, fleurig, natuurlijk en vooral heel veelzijdig kun je met deze kleur alles doen wat je wil! Daarnaast staat de kleur groen erom bekend dat deze de eetlust vermindert, wat velen wellicht als een voordeel zullen opvatten… Om je te laten zien wat je allemaal met groen in de keuken kunt bereiken laten we hier een aantal heel verschillende maar allemaal spectaculaire keukens zien, in alle tinten groen!

Limegroen

Hoe fleurig groen kan zijn in een ruimte wordt hier aan ons openbaard: in deze limegroene keuken is geen voorwerp onbenut gelaten om wat gezonde en fruitige kleur toe te voegen. Naast de basiskleur wit vormt het groen een spetterende tegenhanger dat deze keuken zelfs op de donkerste wintermorgen een vrolijke en opwekkende uitstraling geeft. 

Olijfgroen

Voor hen die het wat rustiger willen hebben we hier wederom een combinatie van wit en groen, maar nu in meer elegante, rustieke stijl. De verschillende tinten olijfgroen zorgen ook hier voor een frisse uitstraling van de ruimte, maar nu op een rustige, serene en klassieke manier. 

Mintgroen

 Keuken door Matteo Beraldi Design Office
Matteo Beraldi Design Office

Alicante – ​Mini & Functionality

Matteo Beraldi Design Office

De veelzijdigheid van groen valt ons hier weer op, nu in de vorm van deze donkere, rijke maar tegelijk ook opfleurende tint mintgroen. Samen met het creatieve lijnenspel en de details in strandthema is een speels, ontspannend en origineel geheel ontstaan dat in een moderne woning een spetterende toevoeging vormt.

Zeegroen

 Keuken door mllm
mllm

Une cuisine originale

mllm

Dat spetterende details ook rust kunnen uitstralen zien we hier. Deze enkele wand in deze prachtige, zachte zeegroene kleur zorgt voor een serene frisheid die samen met het donkere hout een landelijk-industriële uitstraling geven aan deze verder eenvoudige keuken. De frisse, natuurlijk-zachte kleur voegt een aangenaam rustige sfeer toe dat tegelijk moderne luxe uitstraalt.

Geelgroen

 Keuken door Whitaker Studio
Whitaker Studio

London Apartment by Sybarite Architects

Whitaker Studio

In een kleine, volle keuken als deze kun je met behulp van deze geelgroene tint veel zon in huis halen. Zonder de ruimte kleiner te doen lijken creeërt deze zonnige tint met de verder eenvoudige lijn van de kasten een open, lichte en frisse uitstraling die deze anders kleine, donkere ruimte in een zee van licht en kleur baadt. 

Bosgroen

Dat groen een veelzijdige kleur is zien we hier in deze witte keuken met natuurtinten: bosgroen op de muur, bijpassende groene krukken (spectaculair ook zonder de prachtige kleur) en donker bruine details. Het koude, glanzende wit wordt zo met een natuurlijke warmte aangevuld dat bewijst dat groen geen koude kleur hoeft te zijn!

Experimenteer dus eens met groen in de keuken, en ontdek de frisse en fleurige kracht van iedere tint! Voor meer kleurinspiratie voor in de keuken kun je ook verder lezen over keukendesign in wit – voor een prachtige basis waar ieder stukje groen spetterend in zal uitkomen. 

Welke van deze tinten groen vind jij het mooist? Deel je mening bij de reacties hieronder.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!