homify 360°: Modern passiefhuis met zwembad | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Modern passiefhuis met zwembad

Stoa. Stoa.
van Maisons Loginter Modern
Loading admin actions …

De uitgestrekte naadbossen zijn typerend voor de Belgische Ardennen. De buitenkant van dit grote passiefhuis is bijzonder en innovatief. In dit artikel gaan we je laten zien hoe prachtig hout een gevel kan sieren, waardoor een sterke connectie tussen het landschap en de architectuur ontstaat. homify 360° gaat je in dit artikel meenemen op een tour door dit moderne passiefhuis, waar ook een zwembad bij hoort! Het klinkt te mooi om waar te zijn. Maar als je met ons mee komt, dan zul je het met eigen ogen kunnen zien. Laat je inspireren!

Zicht op de tuin

We kijken hier op de tuin van het passiefhuis. Het huis is passief, omdat het geen fossiele energiebronnen verbruikt. Het is horizontaal georiënteerd en ziet er zeer modern en open uit. De tuin wordt als het ware onderbroken door het luxe zwembad, dat perfect op het huis aansluit. Wat een visuele luxe en wat een heerlijk idee, dat je hier op zomerdagen kunt zwemmen! Het terras bij het zwembad geeft je de mogelijkheid om na het zwemmen even lekker op te drogen, om vervolgens een boekje of tijdschrift te lezen. De grote ramen die je ziet geven de gevel een extravert uiterlijk. Voor de isolatie is duurzaam materiaal gekozen: het aloude stro. Luxe en duurzaamheid blijken dikke vrienden.

Eetkamer

Dit is de eetkamer van het huis, waarin je na het zwemmen je honger kunt stillen. De tafel biedt aan veel mensen plaats, waardoor je met je hele familie kunt genieten van een welverdiende avondmaaltijd. Let ook even op de designlamp, de kunst aan de rechterwand en de witte afkadering links. Dit is een kamer waarin de kleuren zwart-wit en houtkleur een prachtige sfeer oproepen, waarin je tot jezelf komt.

Afrikaanse stijl

Deze kamer heeft overduidelijk een Afrikaanse stijl. Dit zien we aan de verschillende dieren die erin vertegenwoordigd zijn. Ook de donkere kleuren en rustieke materialen bepalen de sfeer. De hoge ramen zorgen voor veel licht in deze kamer van het huis. De ongewone salontafel doet denken aan een enorme avocado. Er is duidelijk een visuele connectie tussen de lamp en de tafel, dat wat in de tafel mist, zou de lamp wel eens in zich kunnen dragen. De comfortabele warmte wordt verspreid door de open haard, die dit interieur helemaal luxe maakt. Het gedurfde zebrapatroon in het centrum van de kamer is een schitterende achtergrond.

Zwarte badkamer

Wat een pure luxe heerst er in deze badkamer. Het passiefhuis is echt een wereld vol verassingen! Het bijzondere visuele effect in de badkamer wordt veroorzaakt door de zwarte leisteen, met zijn prachtige donkere kleur. We zien een sterk contrast tussen het zwart en de heldere witte sanitairmeubels. De zilverkleurige kachel fungeert als een praktische handdoekhouder, die perfect bij de stierenkop past.

Slaapkamer

Ook de slaapkamer heeft een minimalistisch kleurenschema, maar dat is nu juist de kracht van dit huis. Door het schuine dak wordt een interessante visuele sfeer gecreëerd, die de ruimte zeer bijzonder maakt. De linkerzijde is dus lager, maar dat is geen probleem, want het raam kan moeiteloos open! De rechterkant van de kamer heeft echter een bijzondere plafondhoogte, waardoor aan die kant juist veel ruimte beschikbaar is. De planken in de muur geven je zeer veel opbergmogelijkheden. De ladder in de hoek kan horizontaal bewogen worden en dient als hulpmiddel om bij de bovenste planken te komen. 

Werkkamer

De werkkamer van het passieve huis is erg functioneel ingericht en ziet er fantastisch uit. De ruimte is zo ontworpen dat jij je heel eenvoudig kunt concentreren op de essentie waarmee je bezig bent. Dit vertrek is dus één en al focus! De kleuren zwart, wit en zilver domineren en geven een geijkte kalme sfeer, waarin je tot optimale prestaties komt. De royale planken geven je zeer veel opbergmogelijkheden, waardoor je al je vakliteratuur bij de hand hebt. Glas, aluminium en leer spelen de hoofdrol in deze werkkamer, waardoor het niet anders kan dat de kamer een een indruk maak op iedereen die er binnen wandelt. Dit passieve huis is een huis van werken en genieten: als je klaar bent met werken, trek je een paar baantjes in je eigen zwembad. Hoe fijn is dat! 

Tot zover deze bijzonder tour door dit fantastische passiefhuis met zwembad. We hopen dat je veel inspiratie opgedaan hebt, waardoor je zelf prachtige interieurontwerpen kunt maken! 

Mocht je vragen hebben stel ze dan gerust op ons forum!

Het design van nu is eclectisch. Leer de stijl hier kennen!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!