Creëer in 7 stappen een stijlvol toilet

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Creëer in 7 stappen een stijlvol toilet

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Inloopkast, slaap/Badkamer, Hoogerheide:  Badkamer door Leonardus interieurarchitect
Loading admin actions …

Het toilet, vaak toch wel het kleinste kamertje in je huis. Bij velen is dit een saaie en vooral functionele ruimte waar er op het gebied van styling en decoratie redelijk weinig gebeurd. In tegenstelling tot de badkamer, waarbij we wel vaak de moeite nemen om hem enigzins naar smaak in te richten, is het toilet een plek waar gasten zeker zullen komen. Ben jij in het bezit van een simpele toilet en zou je hier graag iets aan willen doen? 

In dit Ideabook delen we inspiratie en tips zodat je met een paar kleine, of grote, veranderingen je toilet een kleine make-over kunt geven. Het kleinste kamertje van je huis hoeft namelijk niet onderschat te worden! 

Kijk mee en laat je inspireren! 

1. Bepaal de gewenste stijl van het toilet

Je begint het (re)stylen van je toilet logischerwijs bij het bepalen en kiezen van de gewenste stijl. Het kiezen van een stijl is noodzakelijk om de rest van je aanpassingen op te baseren en om op deze manier een mooie geheel te realiseren. Vind je het lastig om één stijl voor je toilet te kiezen? Of heb je geen idee waar je moet beginnen? Start dan met het verzamelen van inspirerende foto's, producten en materialen, en maak daar een groot moodboard van. Op basis van dit moodboard stel je dan de stijl van je toilet vast. Het maken van een moodboard is trouwens geschikt om inspiratie op te doen voor iedere ruimte in je huis! 

Op deze eerste foto van dit Ideabook zien we een toilet dat onderdeel uitmaakt van een kleine badkamer. Deze keuze is gemaakt omdat het gehele appartement slechts 65m2 is. Er is gekozen voor een mooie, samenhangende stijl, erg mooi! Het komt vaker voor, met name in kleinere (stads)appartementen, dat het toilet en de douche zich in dezelfde ruimte bevinden. Ben je op zoek naar meer inspiratie waarbij het toilet zich in de badkamer bevindt? Meer foto's van badkamers vind je hier

2. Kies de juiste kleur voor het toilet

Qua wandbekleding en kleuren zijn de opties voor het toilet eindeloos, eigenlijk gelijk aan alle andere ruimtes in het huis. Waar wel rekening mee gehouden kan worden is het simpele feit dat de toilet over het algemeen een kleinere ruimte is. Enkele tips voor het kiezen van de kleuren of het type wandbekleding voor het toilet; kies voor lichte kleuren en materialen, gezien die een ruimte optisch groter doen laten lijken. Vind je wit te klinisch? Kies dan voor een zachtere off-white tint of ga voor een kleur die neigt naar zand of beige. Een laag verf zorgt er op een snelle manier voor dat het toilet een compleet andere uitstraling krijgt. Misschien wil je een meer drastische verandering en kies je liever voor tegels? Kies dan voor tegels met een rechthoekige vorm voor een nog ruimtelijker effect. 

Let ook even op de halve 'boom' waar de toiletrollen aan zijn opgehangen, een unieke manier om ze op te bergen. Door het strakke, moderne interieur van dit toilet is deze artistieke boom een echte eyecather! Erg leuk uitgevoerd! 

3. De vloer van het toilet is erg belangrijk

De vloer is erg belangrijk voor de gehele uitstraling van het toilet. Op bovenstaande foto zien we een vloer die perfect aansluit bij de strakke gestuukte wanden. Deze keuze maakt het toilet optisch ruimtelijker, en ook de lichte kleur draagt hier natuurlijk aan bij. Erg leuk zijn ook de subtiele opbergmogelijkheden die in de muren gecreëerd zijn. Links op de foto zie je dat ook de houder voor een toiletrol in de muur verwerkt is. Zo is het plaatsen van een staande toiletrolhouder overbodig, en blijft de stijl van je toilet strak en simplistisch. 

Naast het kiezen voor een vloer als deze, zijn tegels natuurlijk ook nog een optie. Kies bijvoorbeeld eens voor tegeltjes met een Marokkaans patroon, prachtig in combinatie met strakke lichte muren. Naast tegels is er ook nog de optie om te gaan voor laminaat of hout, die je toilet in een handomdraai een warme sfeer geven. Wat voor vloer zie jij het liefst terug in je toilet? 

4. Creëer voldoende opbergmogelijkheden

Wc Toiletten sterrenhemel plafond verlichting met glasvezel LED:  Badkamer door MyCosmos
MyCosmos

Wc Toiletten sterrenhemel plafond verlichting met glasvezel LED

MyCosmos

Het creëren van voldoende opbergmogelijkheden in het toilet kan nog wel eens lastig zijn. We willen tenslotte dat de ruimte overzichtelijk en opgeruimd wordt, in plaats van vol en rommelig. Op bovenstaande foto zien we de achterwand van een sfeervol toilet, waarbij gekozen is voor het realiseren van nissen met een inbouw spot. Op deze foto zijn er verschillende accessoires geplaatst, maar je kunt er ook voor kiezen om kistjes of mandjes te plaatsen om daarin diverse producten in op te bergen. Naast diverse opbergmogelijkheden aan de muur is het ook leuk om te kiezen voor kleine sidetables of kastjes, mits de ruimte dit toelaat. Met name wanneer je toilet een wastafel bevat is de ruimt eronder prima geschikt voor een extra kastje voor meer opbergmogelijkheden. 

Dit toilet is trouwens gerealiseerd door de professionals van Hemelplafond uit Rotterdam. Naast de prachtige nissen, ligt de focus in dit toilet ook op de sfeervolle en unieke plafond verlichting. Met behulp van glasvezel LED verlichting is in dit toilet een prachtige, sfeervolle sterrenhemel aan het plafond gecreëerd. 

5. Textiel rondom het toilet

Wanneer de basis gelegd is, is het tijd voor de aankleding van het toilet. Textiel is een perfecte manier om je toilet meer sfeer te geven. Er bestaan bad- en toiletmatten in diverse stijlen en formaten. Op deze foto zien we een toilet met moderne elementen en een strak gelegde tegelvloer. De ruimte van het toilet heeft een redelijk naturel kleurenpallet, en de rode kleuraccenten in de accessoires geven het geheel dan ook een frisse uitstraling. 

Kies je liever voor een natuurlijk of licht kleurenpallet in je toilet? Kies dan voor een bad- of toiletmat in een bruintint, een zandkleur doet het ook erg goed. Qua structuur kun je kiezen voor de traditionele badmat, maar denk ook eens aan de shaggy vloerkleden, kies daarbij wel voor een versie die je gemakkelijk kunt reinigen – wel zo handig! 

6. Acceccoires maken het toilet af

 Badkamer door Studio Duggan
Studio Duggan

The Reddings

Studio Duggan

Elke woonruimte heeft de nodige accessoires nodig om het plaatje helemaal af te maken. Zorg er wel voor dat accessoires in het toilet zorgen dat het toilet meer aangekleed wordt en daarbij ook netter wordt. Je kan namelijk al snel de fout in gaan om deze ruimte een overvolle look te geven door het (mis)plaatsen van (te) veel accessoires. 

Op bovenstaande foto zien we een close-up van een open kastje waar frisse, witte gastenhanddoekjes en een prachtig exotisch kistje zijn geplaatst. Gastenhanddoekjes zijn ideaal voor wanneer het toilet een klein wasbakje bevat. Kistjes, mandjes en doosjes zijn erg handig voor het netjes op- en verbergen van toiletartikelen en/of hygiënische producten. 

6. Decoratie mag, ook op het toilet!

 Badkamer door Deeco

Wanneer de basis staat, is het tijd om te kijken naar de nodige of gewenste decoratie. Decoratie in het toilet kan terugkomen in verschillende vormen. Op bovenstaande foto zien we een aantal mooie opties. Zo zien we dat er op verschillende manieren mooie, zwarte fotolijsten geplaatst zijn. Daarnaast zien we een moderne luchtverfrisser, perfect passend binnen de stijl van dit toilet. In de achterwand is bovendien een nis gecreëerd waarin een mooi windlicht neer gezet is, een fijne geurkaars is perfect voor op het toilet! 

Wanneer je toilet een kleine wasbak bevat, kun je deze ook afmaken met gepaste decoratie. Denk bijvoorbeeld aan een zeeppompje (tegelijkertijd functioneel)! 

Tenslotte…

Kenny&Mason Cloakrooms:  Badkamer door Kenny&Mason
Kenny&Mason

Kenny&Mason Cloakrooms

Kenny&Mason

Tot zover dit Ideabook vol inspiratie voor het creëren van jouw perfecte toilet. We hopen dat je veel nieuwe ideeën op hebt kunnen doen. homify biedt veel inspiratie op het gebied van (re)styling van je badkamer en toilet. Neem ook zeker even een kijkje in dit Ideabook met een aantal voorbeelden van rustige, natuurlijke toiletten en badkamers. 

Hoe ziet jouw toilet eruit? Voel jij je geïnspireerd na het zien van al deze foto's? Laat het ons weten en deel je reactie hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!