Strak design voor thuis

Stoa. Stoa.
KEISUKE FUJIWARA DESIGN OFFICE Kunst Kunstobjecten
Loading admin actions …

Een nieuwe tijd vraagt om nieuwe vormen. Het design van nu is niet meer het design van vroeger. Waar de mensen vroeger vaak donker design in thuis hadden staan, is de trend nu strak en eenvoudig. Elk jaar komen er nieuwe innovatieve ontwerpen op de mark waarvan je ogen duizelen. We zien dat vandaag de dag strak design de mode sterk bepaald, en dat is niet zonder reden. Strak design zorgt er namelijk voor dat je huis helder en minimalistisch oogt, zodat je huis echt een artistiek thuis wordt. In dit artikel willen we je graag een aantal topontwerpen laten zien die je zullen inspireren. Kijk met ons mee en verbaas je over het bijzondere strakke design.

Ann van Hoey

The Earthenware Ferrari Ann Van Hoey Kunst Kunstobjecten
Ann Van Hoey

The Earthenware Ferrari

Ann Van Hoey

Het strakke design  van Ann van Hoey is een bijzondere eend in de bijt. Hoe krijgt ze die strakke objecten zo glanzend? Ze gebruikt hiervoor autolak, waardoor het design superstrak oogt. Het designerobject is zeker een aanwinst voor je interieur, want het is gewoon superuniek design. Weet je dat dit rode design heel modieus staat in je lichte of monochrome interieur! Als je wilt kun je er zelfs een bloem inzetten, waardoor het designerobject en de natuur een mooie symbiose vormen. Ann van Hoey laat als Vlaamse ontwerper een gedurfde visie op design zien, die zeker een bijzondere invloed heeft op je interieur. 

Oud Hollands

'Zuider Zee' Settings Blok Meubel Kunst Kunstobjecten
Blok Meubel

'Zuider Zee' Settings

Blok Meubel

Het Zuiderzee Museum heeft de Nederlandse ontwerpster Kiki van Eijk gevraagd een serie meubels te maken, die geïnspireerd zijn op het rijke Hollandse verleden. Zij heeft een zestal strakke meubels ontworpen, bestaande uit een bankkast, strijkkast, trolley, bibliotheektrapje, uitklaptafeltje en een winkeltje. BLOK Meubel heeft de ontwerpen van Kiki uitgewerkt op geheel ambachtelijke wijze. Haar design is dan wel Oudhollands geïnspireerd, maar toch is het zeer strak, waardoor het perfect staat in je moderne hedendaagse interieur. Hier komen Oudhollands en strak design samen!

Marc Verbruggen

[INSIDE - OUTSIDE] series - object I Marc Verbruggen - ceramic art Kunst Kunstobjecten
Marc Verbruggen – ceramic art

[INSIDE – OUTSIDE] series – object I

Marc Verbruggen - ceramic art

Dit strakke design is erg mooi en gewaagd. Het lijkt wel een doosje met heerlijke bonbons. Maar de werkelijkheid zit anders in elkaar… . Deze strakke designerobjecten zijn met de handgemaakt en uitgevoerd in porselein. De motieven zijn met de hand geschilderd. Het werk heeft een bepaalde oerachtige abstractie, waardoor het zeer goed staat in interieurs met strakke designmeubels. Wat een kleurenpracht van Marc Verbruggen!

Textielobject

Strak design staat niet per definitie gelijk aan meubels of accessoires. Soms is de term ook toepasbaar op textiel. Dit werk is een sieraad binnen een strak interieur. Als je dit fantastische textielobject thuis ophangt, dan weet je zeker dat de sfeer zeer artistiek en modern wordt. Het heldere gebouw is prachtig verlicht: wat een transparantie door de grote ramen! Op de foto wordt het al avond, maar binnen is het huiselijk licht. In een strak design mag dit textielobject niet ontbreken. 

Close-up

Hier zien we het textielobject van dichtbij.

Atelier. C. Menti

Strak design gaat vaak gepaard met strakke moderne kunst voor thuis. Dit schilderij is een voorbeeld van zo'n strak werk. Het is erg abstract en heeft een metaalkleur, daarbij zien we ook oranje, blauwe en rode vegen, waardoor het lijkt alsof een motor heel snel heeft afgeremd op een wegdek,  waardoor remsporen zijn achtergebleven. Je kunt er natuurlijk ook iets anders in zien… . Mocht je een strak design in je huiskamer hebben, dan past dit werk er natuurlijk perfect bij.   

Japan

Als er één land ter wereld is dat strak en minimalistisch design produceert, dan is het Japan wel. Let op deze stoel: gewoon puur minimalistisch en essentieel. Dit design is zo strak dat het bijna breekt! Het is grappig om te zien hoe de groene onderkant zijn kleur op de vloer afstraalt, waardoor een mooi effect op een witte strakke vloer ontstaat. Je zou het niet verwachten, maar deze stoel zit heerlijk. Plof er eens in en ervaar het zelf! 

Tot zover het strakke design voor thuis. Hopelijk heb je genoten en hebben we je weten te inspireren.

Voor tips bezoek je ons forum!

Voor nieuw Nederlands design lees je dit artikel. 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!