Maak een warm en gezellig huis voor de winter | homify

Maak een warm en gezellig huis voor de winter

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
homify HuishoudenGrote apparatuur
Loading admin actions …

Hoe kleed je je huis aan voor het koude seizoen? Hoe kun je die warme fijne sfeer neerzetten waardoor het nog comfortabeler en functioneler wordt en je lekker warm de winter doorkomt? Welke trucs kun je uit je mouw toveren zonder dat je je budget hoeft te overschrijden en toch een nieuwe omgeving creëert? Al deze vragen zijn wij van plan te beantwoorden in dit ideeënboek. We geven je 7 eenvoudige en veelzijdige stappen om in je eigen huis te zorgen voor een extra vleugje stijl en comfort.

Ad hoc verwarming

Hoewel dit huis ook een echte open haard heeft zien we hier een flexibele oplossing die ideaal is voor alle omgevingen van de meest moderne tot de meest klassieke: de kachel. Een pallet- of houtkachel vertegenwoordigt een element met maximale functionaliteit en vormt ook een stijlvolle aanvulling op de ruimten binnenshuis. Of overweeg een mobiele ethanolhaard die je in elke kamer kunt plaatsen. Heerlijk in je slaapkamer onder de warme wol met een goed boek!

Waardevolle bondgenoten in de winter..

Bathroom, The Wilderness, Wiltshire, Concept Interior Concept Interior Design & Decoration Ltd Klassieke badkamers
Concept Interior Design & Decoration Ltd

Bathroom, The Wilderness, Wiltshire, Concept Interior

Concept Interior Design & Decoration Ltd

Wanneer je van plan bent om de badkamer te renoveren dan is dit het juiste moment om het te doen… vooral in het licht van het koude seizoen! De nieuwste trends maken deze tot echte bondgenoten voor onze huizen. We zien de vrijstaande baden die niet alleen de omgeving, maar die ook uitdrukking geeft aan de stijl van de mensen die er wonen. En wat is op een koude winterdag nu heerlijker dan wegzakken in dat heerlijke warme schuimbad?

Een warme poef

Een fijne warme sfeer in huis wordt vooral bepaald door de juiste accessoires die je van seizoen tot seizoen kunt verwisselen. Een stijlelement dat ultracomfortabel is als voetenbankje zacht en warm is natuurlijk de poef. Plaats hem in de woon- of slaapkamer om je op de koudste avonden te begeleiden of om je voeten op te plaatsen terwijl je ontspant. Ze zijn er in heerlijke warme stoffen uitvoeringen en brengen een vleugje gezelligheid met zich mee.

Warme zachte plaids

Het idee van winter textiel is niet langer een nieuwigheid natuurlijk. Maar we moeten zeker niet vergeten om de kamers van ons huis te verrijken met warme en omhullende stoffen zoals wol en fluweel. Investeer dus in een aantal mooie zachte warme en luxe dekens, plaids en kussens. Maak een ad hoc selectie voor de winter in de woonkamer die niet alleen maar een nieuwe look aan je meubels geeft, maar die zorgt voor een knuffelgevoel dat onmisbaar is op momenten van ontspanning.

Shaggy heerlijke warme tapijten

Zelfs tapijten hebben hun invloed. Kies dan bij voorkeur een ruig, langharig, en oversized gesneden model, waarmee de ruimte achter de bank en stoelen gevuld wordt dan zal dit zeker toegevoegde waarde hebben. Tegelijkertijd zal dit bij je bed het tapijt een mooi instrument vormen om het wakker worden te verzachten in het koude seizoen. Wil je nog meer warmte lees dan ook dit artikel over welke soorten open haarden te kunt kopen.

Voorzie de ramen van warme gordijnen

The Stables, Gourdon, Aberdeenshire Roundhouse Architecture Ltd Ramen & deurenRamen en kozijnen
Roundhouse Architecture Ltd

The Stables, Gourdon, Aberdeenshire

Roundhouse Architecture Ltd

Een van de dingen die in onze huizen zeker zullen zorgen voor ontspanning, gezelligheid en een goede nachtrust zijn gordijnen. Een essentiële maatregel om rekening mee te houden is dat wanneer je nog geen dubbel glas in je ramen hebt, dit de ideale manier is om de kou buiten te houden en warmteverlies van binnenuit te verminderen.

Het belang van kleur

Ombre Pixers Scandinavische woonkamers Turquiose
Pixers

Ombre

Pixers

Patronen en kleuren zijn tenslotte een invloed die niet moet worden onderschat. De winter en de zomer zijn de meest geschikte tijd om het kleurenpalet voor je interieur te veranderen en daarmee ook onze stemming. Om bij te blijven bij de tijd en de seizoenen willen we dan de laatste kleurtrends toevoegen zoals koud en intens blauw-groen, evergreen grijs, contrasterend zwart-wit en geometrische patronen en bloemen uit de jaren 70. Voeg ze toe op de muur of in je accessoires. 

De eigen haard is goud waard in de winter
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!