10 verrassende kubuswoningen! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 verrassende kubuswoningen!

Stoa. Stoa.
Minimalistische huizen van Carole Guyon architecte Minimalistisch
Loading admin actions …

Vandaag nemen we je mee door de wereld van de kubuswoning. Dit is een wereld waarin de geometrische vorm vanzelfsprekend een grote rol speelt. Deze woningen zijn praktisch, functioneel en economisch, dat is gegeven in de vorm: geen wonder dat zoveel huizen deze vorm hebben! Natuurlijk laten we je niet de minste huizen zien, de voorbeelden die je vandaag ziet trekken huizenjagers aan als vliegen die op de stroop af komen. Dat komt door de excellente vormen en moderne bouwstijlen die er in deze huizen tot uitdrukking komen. Het tijdloze charme van de woningen is het geheim van de smid. Stuk voor stuk hebben deze huizen een geheel eigen stijl. Ontdek welke het beste bij jou past! Doe de nodige inspiratie op! Wandel met ons mee in en om de huizen!

Hout

Een ecologische keuze voor bouwmateriaal is hout. In het natuurlijk landschap past deze kubuswoning als geen andere. We treffen deze woning in België en zijn direct verkocht. Het concept van de woning sluit nauw aan op de omgeving, beiden hebben dus een visuele verbinding. Het heuvelachtige landschap heeft een bijzondere vegetatie en deze is van invloed geweest op het ontwerp van de woning. Het is een kubus die het evenwicht in de omgeving niet wil verstoren, daarom werd er gekozen om het huis ietwat in het landschap te laten verdwijnen (achter de heuvels) door deze niet te hoog te maken. De woonvertrekken van het huis bevinden zich op de eerste verdieping. De vele openingen in de gevel bieden de bewoners het nodige uitzicht op de omgeving en laten het daglicht het interieur verlichten. Dit is de woning die écht een thuis werd voor de huidige bewoners!

Frankrijk

Deze woning heeft zicht op de zee. We bevinden ons hier in het zuiden van Frankrijk. De woning is gerealiseerd op de hoogten van Carry-le-Roue, zo kun je als bewoners genieten van de omgeving. Het huis bestaat uit een kubus waar in de verschillende leefruimtes nauw op elkaar aansluiten, dit zorgt voor een bijzondere woonervaring. De verschillende terrassen bieden de bewoners de mogelijkheid om buiten te recreëren, geen overbodige luxe in het warme Frankrijk. De minimalistische stijl van de woning overtuigd ons direct en laat de woning mooi op gaan in de omgeving. Vive la France!

Transparantie

Dit indrukwekkende huis met twee verdiepingen is prachtig en beschikt over enorme raampartijen. Het is een kubus met matte en transparante vlakken, zo ontstaat een mooi spel tussen open en gesloten geveldelen. De transparantie was een belangrijk concept tijdens de realisering van deze woning. Het licht straalt in de omgeving en geeft de woning een gastvrije indruk. Natuurlijk haakt deze kubuswoning qua stijl nauw aan bij het strakke zwembad dat naast de woning is gerealiseerd. Het geheel van de woning en zwembad maakt een luxe indruk en dat onze verbeelding op hol slaan.

Donker

Deze donkere, temperamentvolle woning heeft het helemaal. We treffen hem in Gironde, Mérignac. Het is een  uitzonderlijke kubus die op een bizarre manier goed past in het groene landschap. Het huis heeft een houten frame dat opvalt door zijn originaliteit. De zuiverheid van de lijnen de kubieke woning ogen zeer vriendelijk, daarbij betoverd de geometrische perfectie van dit huis onze ogen. Ook in deze woning is er gekozen voor grote ramen, zodat natuurlijk licht op elk moment van de dag naar binnen kan stromen en je als bewoner daarnaast een connectie met de omgeving krijgt. In dit huis voel je je vrij!

Wit

Deze minimalistische kubuswoning met rustieke muur buiten is alles wat de Spanjeganger nodig heeft. Maar als je denk dat deze huizen peperduur zijn dan wacht je een verrassing: dat zijn ze namelijk niet. Deze woningen zijn zeer realistisch geprijsd en dus best bereikbaar. Geloof het of niet, deze woning kost slechts € 24,900. Een vakantiewoning is één ding, een vakantiewoning als deze is iets totaal anders. Stel je voor dat je hier buiten aan het recreëren bent. Helemaal het einde!

Duitsland

In Duitsland weten ze ook wat bouwen is. Deze woning bewijst dat helemaal. We bevinden ons nabij de Rijn en treffen deze sobere, lichte, maar o zo moderne kubuswoning. De architectonische stijl biedt veel voordelen voor de inrichting van het interieur. De kubus staat er namelijk bekend om dat de vorm een logisch indeling van het interieur toelaat; deze vorm laat zich qua volume zeer efficiënt vullen. De Duitse efficiëntie wordt met deze woning nog maar eens even een keer onderstreept! Meer mooie ideeën voor huizen vind je hier.

Mysterieus

We treffen deze woning in de Val d'Oise: het is een schitterende kubus met stijl. Omgeven door deze mooie kersenbloesem doet de woning Japans aan. Het hout heeft oranje tinten en past zo goed bij het bos. Het is in feite een glazen kubus die omkleed is met hout. De verschillende rolluiken garanderen de privacy van de bewoners. Wat een uitzicht en lichtval heeft deze woning binnen!  Via een systeem van katrollen en contragewichten kunnen de panelen van de gevel worden verhoogd of verlaagt. Dit is een goed doordacht systeem waardoor de kubus zijn geheimen niet prijs geeft. 

Ingetogen

Deze woningen met een ingetogen kleurenschema in de regio Lyon (Frankrijk) garandeert de ultieme woonervaring. Met een lengte van 24 meter op de begane grond biedt de woning de nodige leefruimte voor een jong gezin. De kubuswoning bestaat uit een houten frame dat bedekt is met een houten gevelbekleding. Zo mag de woning op en top ecologisch genoemd worden. Let even op de aansluiting die de woning (qua kleur) met de oude kerk heeft. Gewoon prachtig. Het huis gaat op in zijn omgeving met een unieke vanzelfsprekendheid. Er is voor larikshout gekozen, deze kleur geeft de woning een vriendelijke uitstraling. 

Huis op de helling

Deze gewaagde kubuswoning heeft geen hoogtevrees. Het huis op de helling gebouwd en garandeert zo een schitterend uitzicht. Het moge duidelijk zijn dat het landschap van grote invloed was op het ontwerp. De woning is op het zuiden gebouwd, waardoor de bewoners de hele dag van de zon kunnen genieten. In principe is de woning samengesteld uit twee houten delen die een groot leefoppervlak bieden. Een ultieme luxe is natuurlijk het zwembad op het dak, daar kun je pas echt genieten van de zomer. In het ontwerp van het huis is gekozen voor hout, waardoor het een ecologisch designhuis genoemd mag worden. Een kubus die perfect past bij de robuuste omgeving. De juiste experts kunnen je helpen om je droomwoning te realiseren!

Eenheid

Deze kubuswoning en de weg lijken met elkaar te versmelten. We vinden deze unieke woning in België (Ronquières in de provincie Henegouwen), dit was echt een bijzondere ontdekking voor ons. De kubuswoning ligt aan de rand van de stad Ittre, dit is ten zuiden van Brussel. Een blik is genoeg om te beseffen dat deze woning perfect past in het bosrijke gebied, misschien wel juist omdat het qua kleur afsteekt bij al dat groen. Met deze laatste kubuswoning sluiten we dit artikel af. We gaan op weg naar de volgende serie bijzondere woningen. Blijf ons volgen, want dan ben je telkens op de hoogte van de laatste trends binnen de architectuur. 

In deze woningen kun je heerlijk wonen en ze zijn zeer snel gebouw. In dit artikel lees je alles over bijzondere prefab huizen.

Wat vind je van deze woningen? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!