Voor & Na: Renovatie van een rommelige zolder | homify

Voor & Na: Renovatie van een rommelige zolder

Stoa. Stoa.
schulz.rooms Moderne spa's
Loading admin actions …

Door gebrek aan tijd, geld of ideeën, wordt de zolder vaak tot rommelhok gebombardeerd, terwijl een vernieuwing en een mooie indeling van je zolder een investering voor je huis is, waardoor je ook meer woonruimte creëert. Zet gewoon een bureau, boekenkast  of fitnesstoestel boven neer, en je hebt een sfeervolle ruimte! Een make-over hoeft niet duur of veel werk te zijn. Ga ervoor, en zie hoe snel je op een eenvoudige manier een groots resultaat bereikt! We gaan in dit artikel op een getransformeerde zolder kijken, zodat je geïnspireerd kan raken door de geweldige resultaten die de eigenaren hebben bereikt. Van een oude zolder wisten ze een authentieke spa te maken, met minimale inspanningen! Kijk met ons mee en laat je inspireren!

Oude staat

Voor de renovatie was de zolder in een erbarmelijke staat, natuurlijk was de constructie van het huis wel in orde en de balken en de vloeren van een goede kwaliteit, maar het visuele aspect en de inrichting konden wel een boost gebruiken. Ook qua isolering liet de ruimte te wensen over, maar die was aanvankelijk niet zo nodig, omdat de ruimte vooral als berging gebruikt werd. Nu er andere plannen op tafel lagen, moest de isolatie wel aangepakt worden. Dat klinkt heel ingrijpend, maar toch was het heel eenvoudig en relatief snel gerealiseerd. De vele dozen, die we op de foto zien, krijgen als vanzelfsprekend een andere bestemming: een deel ging naar de berging en een deel ging naar de recycling, waardoor er veel ruimte beschikbaar kwam om de droomzolder te verwezenlijken.

Het Resultaat

Deze transformatie is gewoon ongelooflijk! Tijdens de renovatie werd de donkere vochtige zolder getransformeerd tot een luxe spa, waarin de bewoners elk moment kunnen genieten van een overdadige heilzaamheid. De houten trap heeft plaats moeten maken voor een zeer modern glazen oppervlak. De achterkant van de zolder werd verdeeld en douches werden gecreëerd. De muren zijn nu bedekt met hoogwaardig hout, waardoor een warme sfeer ontstond, die dit lichte interieur zijn onmiskenbare aantrekkingskracht geeft. Het dak en de balken werden wit geschilderd, waardoor de helderheid in deze kamer alleen maar versterkt werd. Deze spa breng de natuurlijke houtkleur en het hemelse wit samen, waardoor er een genoeglijke ambiance op deze zolder is ontstaan.

Prachtige Douche

Deze prachtige douche is een top stuk van de spa. Let op het mooie paneel van donkere stenen en de glamoureuze verlichting, ze geven deze cabine een elegante en verfijnde look. Soms heb je geen zin om in bad te gaan (hoewel dit nauwelijks voor te stellen is), maar dan kun jij heerlijk in deze douchecabine relaxen om je gewoon ¨even¨ te douchen.  

Terugblik

Aan de andere kant van de trap zien we een ruimte van enkele meters, die vol ligt met dozen, plastic zakken en andere rommel. Hoewel begrijpelijk, is het niet echt een mooi gezicht. Er moest nodig wat gebeuren aan deze zolder, want het was gewoon zonde dat de ruimte als rommelhok gebruikt werd. Het leek een onmogelijke opgave, maar het is toch gelukt om er iets prachtigs van te maken.

Spa met wow-factor

In de ruimte leek niets te kunnen worden ondernomen, maar nu is de zolder de parel van het huis. Als je nu het huis in de verkoop zou zetten, dan was je woning waarschijnlijk dezelfde week nog verkocht. De Finse sauna, die we op de foto zien, is het toppunt van ontspanning en heilzaamheid. De verlichting zorgt voor een aangename sfeer. De vloer is van hout, maar de wanden van de sauna zijn betegeld met zwarte tegels. Dit laatste is in technisch opzicht goed voor de vochtafvoer. Aan de zijkant vinden we de open haard, een ideale opslagplek voor handdoeken en badjassen vinden we naast deze haard. In deze spa heb je pas echt een ontspannen zondagmiddag!

Wastafel

Deze mooie minimalistische wastafel is in het midden van de kamer geplaatst. Het is een mooi detail, dat halverwege de spa een soort overgangsgebied tussen de sauna en douches markeert. Samen met de houten tafel is dit luxe sanitair zeker een sfeerverhogend element in de spa.

Trap

De trap was qua design sterk verouderd en heeft zo te zien aardig wat te verduren gehad. Hoog tijd voor een nieuwe aanpak! Tijdens de renovatie is hij totaal omgetoverd, want deze kleur paste niet in de plannen die de bewoners met de zolder hadden.

Groot verschil

We zien op deze foto duidelijk hoeveel werk er gedaan is tijdens de renovatie. Deze trap is niet te herkennen. Nu past hij perfect bij het kleurenschema van de luxe spa op zolder. We mogen het eigenlijk geen zolder meer noemen, want het is gewoon een schitterende spa. Met wat verf en een aantal aanpassingen aan de zolder heb je het zo goed voor elkaar! De meeste meubels op zolder zijn prefab, waardoor ze zo in elkaar te zetten zijn, hierdoor bespaar je tijd. Je kunt zelf het beste inschatten hoeveel tijd je in moet plannen voor het aanpassen van je zolder, maar een opknapbeurt als deze hoeft geen weken te duren! En… je inspanningen worden beloont, zoals je op de foto's kunt zien!

Tot zover de prachtige renovatie van een rommelige zolder. Hopelijk ben je enthousiast! We houden je op de hoogte van andere top renovaties! 

Voor vragen en advies bezoek je ons forum, daar kunnen experts jou tips geven. 

Zoek je makkelijke muurdecoraties? Lees dan dit artikel voor inspiratie!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!