Een charmante en betaalbare prefab woning | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een charmante en betaalbare prefab woning

Yanaika Zomer Yanaika Zomer
Minimalistische huizen van homify Minimalistisch
Loading admin actions …

In Noord-Europa zijn we er al wat meer aan gewend: prefab woningen. Toch hebben we er lang niet altijd meteen goede associaties bij. We zijn bang voor dertien in een dozijn woningen of denken dat het allemaal wel heel duur moet zijn. Maar de ontwikkelingen gaan snel en prefab wordt, niet voor niks, steeds populairder. 

In Zuid-Europa is het allemaal nog wat nieuwer. Het voordeel daar is, dat het wiel niet opnieuw uitgevonden hoeft te worden. Bij deze Italiaanse woning bijvoorbeeld is gebruik gemaakt van technieken die in andere landen al vergevorderd zijn. Weinig kinderziektes en dus supersnel resultaat. Door een perfecte samenwerking van deskundigen kon deze villa binnen drie maanden worden opgeleverd! Kijk mee naar hoe het is geworden.

De buitenkant

Minimalistische huizen van homify Minimalistisch Hout Hout

De villa is één verdieping hoog en bestaat uit twee delen. Het wordt omringd door een ruime tuin.

Prefabricage van houten structuren biedt vele voordelen, zowel economisch als bouwtechnisch. De bouw is veel sneller gereed, maar ook daarna blijven de effecten merkbaar. Je kunt hier enorm besparen op stookkosten enerzijds en op airco anderzijds. Zeker in Italië is dat geen overbodige luxe.

Zeeën van ruimte

Minimalistische huizen van homify Minimalistisch Aluminium / Zink

Wat opvalt op deze foto is de geweldige buitenruimte die om het huis beschikbaar is. We zien een groot gazon en een terras met fijne rode steentjes. De villa wordt omringd door natuur en overal in de tuin zijn zitjes, lounchebanken en tuinsets geplaatst. Zo kun je altijd de beste plek vinden om optimaal van de zon en de omgeving te genieten.

De patio

Minimalistische huizen van homify Minimalistisch Hout Hout

Rond de hele woning zijn schuifpuien te vinden. Open of gesloten, je kunt altijd genieten van het uitzicht en eventueel van een beetje verkoeling. Ook zien we rond de hele woning een mooie houten overkapping. Hier kun je altijd zitten wanneer het regent, maar het heeft ook een zonwerende functie. De architecten zijn er steeds op gericht een koele woning op te leveren en te besparen op de kosten voor airconditioning. Ook beter voor het milieu natuurlijk. De uitbouw kan bovendien worden afgesloten met een zonwerend gordijn. Een slimme, maar ook erg stijlvolle en originele oplossing.

De keuken

Moderne keukens van homify Modern Hout Hout

We nemen ook even binnen een kijkje. Niets doet denken aan prefab, buiten en binnen niet. Hout voert de boventoon en verder lichte kleuren als crème en beige. Bepaald niet saai, maar stijlvol en verfijnd. De balken zijn van gebleekt hout en dat zien we terug in het aanrechtblad van de prachtige keuken. We zien een kookeiland met alle moderne gemakken, maar door het wit en het gebruik van natuurlijke materialen doet het niet te high tech aan. Het past perfect in deze moderne maar aangenaam warme woning. 

De woonkamer

Moderne keukens van homify Modern Hout Hout

Gezien vanuit de woonkamer blijkt een belangrijke rol weggelegd voor de tapijten. Ze geven warmte en comfort aan de woning door zowel de kleuren als het materiaal. Ze hebben daarnaast ook een mooie kaderfunctie en scheiden eethoek, zithoek en zelfs de keuken van elkaar. In een grote ruimte kan het prettig zijn om op die manier toch wat kleinere ruimtes aan te duiden. Afgewisseld met moderne zien we ook een aantal antieke meubels. Antiek heeft geschiedenis en voegt wat extra leven toe aan een moderne woning waar alles spiksplinternieuw is. Mocht je dus nog twijfelen aan prefab, met het juiste interieur kun je extra warmte en persoonlijke stijl aanbrengen. Maar wie twijfelt er nog na de bespreking van deze prachtige Italiaanse villa?!

Wat zou jij wensen in een prefab woning? Vertel het ons in een comment.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!