Vind de geschikte design trap voor je woning | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Vind de geschikte design trap voor je woning

Karmijn Simons Karmijn Simons
Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Marion Rocher Modern
Loading admin actions …

Design trappen: je kunt veel bijzondere ontwerpen en creaties regelmatig in woontijdschriften terugvinden. Van eenvoudige en minimalistische tot extravagante trappen. Vaak bladeren mensen hier snel doorheen, maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat jij ook een bijzondere trap in je woning kunt hebben? Zo kun je bijvoorbeeld een spiraaltrap nemen wanneer je een kleine woning hebt. Dit slokt namelijk niet te veel ruimte op. Heb je juist wel heel veel ruimte in je woning? Een massieve en grote trap zal hier niet misstaan. Of wat dacht je van een glazen trap? Niks is te gek! Neem je eigen woning onder de loep en laat het tot leven komen met een mooie trap. Wie had gedacht dat een trap een echte eyecatcher kon zijn?!

Wij hebben een aantal mooie, bijzondere en aparte trappen voor je geselecteerd. Laat je inspireren!

Een bijpassende trapleuning

Manhattan Micro-Loft Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Specht Architects Modern
Specht Architects

Manhattan Micro-Loft

Specht Architects

Een bijpassende leuning bij alle trappen is erg belangrijk. Men denk vaak dat je een leuning moet aanpassen aan de trap, maar je hoeft niet altijd voor hetzelfde materiaal te kiezen. Verschillende materialen kunnen elkaar namelijk ook complimenteren. Hier zie je ook dat hout en metaal prima samen gaan. Beide elementen zijn niet dominant, waardoor het goed bij elkaar past.  

Spiraal design trappen

Melin Esgob, Llannerch-y-Medd, North Wales van Capra Architects Rustiek & Brocante
Capra Architects

Melin Esgob, Llannerch-y-Medd, North Wales

Capra Architects

Spiraal design trappen kunnen excentriek en buitengewoon zijn. Dankzij de verschillende designs en materialen is er tegenwoordig heel wat mogelijk! Staat de spiraaltrap midden in de woonkamer? Dan is het verstandig om een minder massieve trap te kiezen. Zo zijn er ook glazen en stalen trappen, die niet te veel ruimte in beslag nemen. Bovendien oogt dit meteen ruimtelijk en vangt het niet al het daglicht. Heb je juist wel de ruimte voor een spiraaltrap? Dan kan je groots uitpakken! Een bijzonder design, speciaal materiaal en karakteristieke kenmerken kunnen je woning in een oogopslag veranderen. Je kunt je fantasie de vrije loop laten gaan. 

Houten trappen design

Deze woning heeft gebruik gemaakt van een houten design. De donkere kleur van het hout past mooi bij de rest van de woning. De vloer is namelijk erg licht gehouden, waardoor alle aandacht naar de trap toegaat. Het glas naast de trap geeft een speciale dimensie aan de trap. Niet alleen is de combinatie van klassiek en modern hier toegepast, ook is het een stuk veiliger voor kinderen. 

Loft design trappen

Heb je geen grote woning, maar wel een trap nodig naar de volgende verdieping? Kies dan voor een design trap met een lichte en minimalistische vormgeving. Halverwege de trap begint een trapleuning, zodat het voor jong en oud toegankelijk is. De eenvoudige kleuren en strakke lijnen passen perfect in een loft. 

Glazen design

Dit is een trap die je niet in veel woningen zult tegenkomen! Design trappen heb je in alle vormen en maten, maar dit is een uitzonderlijke creatie. Het metaal en glas is een combinatie die goed bij elkaar past. Hierdoor oogt een woning futuristisch. Je kunt dit in een strakke, moderne woning plaatsen. Ben je gek op tegenstellingen? Wanneer je een oud huis hebt, kunnen design trappen van glas een bijzondere combinatie zijn! 

Gebruik van tapijt

Villa Louise Klassieke gangen, hallen & trappenhuizen van Foto Buro Brabant Klassiek
Foto Buro Brabant

Villa Louise

Foto Buro Brabant

Een bijzonder en karakteristiek design, waarbij je gebruik maakt van tapijt. Vaak zie je dit in oude, houten huizen, zoals in een monumentaal pand. Hierdoor kan het snel oudbollig en ouderwets ogen. Dit hoeft niet het geval te zijn! Wanneer je een gekke kleur of aparte print kiest, kan de trap er opeens heel anders uitzien. Wedden dat je bezoek dit interessant zal vinden!

Klassieke houten trappen

North London House Extension Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Caseyfierro Architects Modern
Caseyfierro Architects

North London House Extension

Caseyfierro Architects

Een houten trap, ouderwets of juist modern? Het kan beide! Door een houten trap een strakke vormgeving te geven, oogt het meteen modern. Bovendien kan je een bijzondere leuning bij je trap kiezen. Hier is gebruik gemaakt van glas, waardoor de woning transparant, modern en licht oogt. Op deze manier kan je de woning licht en open houden. 

Bijzonder design

Zoek je design trappen die anders zijn dan de andere? Dan is deze trap wat voor jouw woning! De ruimte is erg smal, maar dankzij deze aangepaste trap is dit geen probleem! Het hout lijkt te zweven waardoor je twee keer moet kijken hoe het precies is gemaakt. Heb je zelf een smalle gang met een trap? Dit zou nog eens een goede oplossing kunnen zijn voor jouw woning.

Gebruik hekjes voor kinderen en huisdieren

Design trappen zijn er in alle soorten en maten. De verschillende materialen, vormgeving en design onderscheidt de ene trap van de ander. Hoe mooi je trap ook uiteindelijk is, veiligheid staat voorop! Heb je kinderen of huisdieren? Het gebruik van hekjes voor de trap zijn een must. Zo kunnen er geen ongelukken gebeuren en kan je vervelende situaties vermijden. Deze trap is dus met kinderen niet verstandig. Behalve dat het geen balustrade heeft, kan een klein kind of huisdier deze trap erg eng vinden. Wanneer je een trap gaat uitzoeken, is het dus belangrijk dat de trap voor iedereen prettig moet zijn. 

De trap van je dromen

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Minimalistische gangen, hallen & trappenhuizen van Lab32 architecten Minimalistisch
Lab32 architecten

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa

Lab32 architecten

Ben je eruit welke trap er in jouw woning past? Het is verstandig om de ruimte in acht te nemen. Heb je een grote ruimte met veel licht? Hier zou heel goed een massieve, houten trap in kunnen passen. Heb je kinderen of huisdieren? Dan is een veilige trap vooral belangrijk. Zo zie je maar, een trap uitzoeken kan nog een heel karwei zijn! Als je eenmaal de juiste keuze hebt gemaakt, kan een bijzondere trap een pareltje in je woning zijn. Voor hulp en advies kan je natuurlijk ook altijd terug bij interieurarchitecten

Welke trap is jouw favoriet? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!