Een klein, maar superpraktisch ingericht appartement! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een klein, maar superpraktisch ingericht appartement!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
modern  door Martins Valente Arquitetura e Interiores, Modern
Loading admin actions …

Optimale benutting van ruimte is niet altijd een gemakkelijke taak, vooral wanneer het een project betreft met een eenvoudig en niet al te groot appartement. Het vinden van praktische oplossingen en de juiste decoratie geschikt voor kleine appartementen vormt een grote uitdaging voor interieur ontwerpers.

Vandaag gaan we naar Brazilië om te kijken hoe een klein appartement een uitdaging vormde voor de ontwerpers qua invulling van de ruimte. Maar ook hoe je nieuwe ruimtes kunt creëren in het appartement die aan alle behoeften van de bewoners zouden voldoen en bovendien praktisch en zeer stijlvol zouden zijn. Wanneer we het hebben over een klein appartement met weinig ruimte, dan is dit project zeker geschikt om een aantal goede ideeën op te doen.

Het creëren van ruimtes

In kleine appartementen heb je de mogelijkheid om op een praktische manier te profiteren van alle vierkante meters die beschikbaar zijn. Hier zien we bijvoorbeeld dat de bewoners graag een aparte kantoorruimte wilden inrichten in het appartement, maar niet een hele kamer wilden inzetten voor het kantoor. De ontwerper creëerde daarom een hoek in de woonkamer met schuifdeuren  van hout in een stijlvol design.

De woonkamer waarbij de deuren van het kantoor nu gesloten zijn.

Vanuit de andere hoek geeft de woonkamer weer een totaal andere aanblik met een glimp van het balkon op de achtergrond.

Een duidelijker beeld van het kantoor van binnenuit

Spiegelkasten zijn de perfecte keuze voor smalle ruimtes vooral wanneer deze langgerekt zijn zoals op deze foto. Spiegels verlenen extra diepte aan de ruimte waardoor deze groter lijkt. Bovendien voegt de koper gouden kleur warmte en sfeer toe aan het interieur. Naast de extra toevoeging van spiegels vormt ook verlichting een perfecte manier om het idee van extra ruimte te versterken; het verhoogt de helderheid van de locatie en richt de aandacht op de kleine details.

Eenvoudig en elegant

De patronen en het design van woonkamer, eetkamer en de keuken zijn eenvoudig waardoor de grootsheid en schoonheid van het meubilair in de rustige kleuren duidelijk naar voren komt en de helderheid van de locatie en de ruimte vergroten. Ondanks de eenvoud van de meubels is er duidelijk sprake van een verfijning en elegantie die sterk naar voren komt door middel van de zachte stoffen van het gestoffeerde meubilair, de kristallen kroonluchters elegant bungelend boven de woonkamer en eetkamer. We raden ook dit artikel aan: Tips om een klein eenkamerappartement in te richten.

En het eetgedeelte met zicht op de keuken.. een open structuur en duidelijke indeling van de ruimtes.

Ook tegenover de eettafel is een grote wandspiegel geplaatst die zorgt voor een extra ruimtelijk effect.

Een compacte en zeer praktische keuken

Het keukenontwerp is zeer praktisch door het gebruik van wit en de kasten zonder handvatten om te voorkomen dat de beweging in de beschikbare ruimte belemmerd wordt. De deur grenzend aan de keuken is van transparant glas waardoor extra dag- en zonlicht de ruimte vullen en zorgen voor optimalisatie van de ruimte.

Boven het aanrecht een prachtige mozaïek tegelmuur… . ook de glazen schuifdeur zorgt ervoor dat alle ruimte beschikbaar blijft.

De stijlvolle klassiek moderne slaapkamer

Ondanks de eenvoud van de slaapkamer was de ontwerper in staat om een aparte ruimte in te richten in de vorm van een grote strakke ingebouwde kledingkast. Ook hier is weer een grote spiegel om het daglicht te spiegelen en die de kamer groter doet voorkomen. In tegenstelling tot de kleuren in het woongedeelte hebben de kleuren in de slaapkamer meer warmte en zachtheid. Samen met de houten vloeren, bruin, het textiel en behang met rustige en warme kleuren die variëren van beige tot roze en groen, ontstaat zo een totaal andere ruimte met ook een andere persoonlijkheid dan de rest van het appartement.

Een close-up van deze mooie en praktische ingebouwde garderobekast.. ook weer met een grote spiegel.

En het warme neutrale kleurenpalet met beige en aardetinten.

Een bijzonder balkon.. anders dan anders

Wat het meeste indruk maakte in het ontwerp van dit appartement is hoe geprofiteerd is van het werkelijk schitterende uitzicht met een fenomenaal balkon ontwerp. Dit unieke ontwerp bevat een zeer moderne mini keuken met een moderne bar op de ideale plek voor het ontbijt of voor maaltijden met vrienden. De stijl van dit balkon is totaal anders dan de rest van het appartement met de chromen kastjes en glanzende rood en zwart en daardoor de kers op de taart van dit appartement.

Met een werkelijk fenomenaal uitzicht… dat moet geweldig zijn om daar 's ochtends je croissantje te eten!

De kroonluchter is weer terug van weggeweest!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!