Authentiek landelijk wonen in een nieuw huis

Johan van Dijk Johan van Dijk
homify Landelijke huizen
Loading admin actions …

Lekker landelijk wonen. Niet iedereen houdt daarvan, maar voor alle liefhebbers van wonen op het platteland, laten we nu een pareltje van een woning zien. Of beter gezegd twee woningen, want het bijgebouw van deze nieuwbouwwoning kan namelijk ook als zelfstandige wooneenheid dienst doen. Heerlijk authentiek landelijk wonen in een nieuw huis is het resultaat. De oude bouwwerken op deze plek hebben plaats gemaakt voor een woning in passende stijl die ontworpen is door de Gelderse professionals van Bob Romijnders Architectuur & Interieur. Reis lekker met ons mee naar Ewijk om het zeer fraaie eindresultaat te bekijken.

Een schets

Voor een architect of bouwkundige het meer technische ontwerp van een woning gaat maken, wordt er doorgaans eerst een schets getekend. Dit kan een digitaal ontwerp zijn, maar sommige experts kiezen er ook bewust voor om eerst met potlood of houtskool aan het schetsen te slaan. Zo’n prachtige eerste schets van dit project zien we hier. Het mooie is dat de opdrachtgever dan direct een beeld heeft van de ideeën van de architect en indien nodig al in dit stadium aan kan geven welke wijzigingen eventueel aangebracht moeten worden. In dit geval is het natuurlijk leuk om te kijken wat de verschillen zijn tussen de schets en het uiteindelijke huis.

Bijna zoals op de tekening!

Voorzijde landelijke woning, Ewijk homify Landelijke huizen
homify

Voorzijde landelijke woning, Ewijk

homify

Als je de tekening en deze foto naast elkaar legt, dan zie je misschien een paar kleine verschillen, maar het huis is bijna net zo geworden als op de tekening. Dat het op het moment dat de fotograaf langskwam een beetje mistig was, is helemaal niet erg, het benadrukt nog eens hoe fraai landelijk deze woning gelegen is. Er is gekozen voor een traditionele bouwstijl die op geen enkele manier afbreuk doet aan de omgeving. Wel zie je duidelijk dat het een nieuwe woning is, maar dat is juist prima.

Onder het rieten dak

Entree landelijke woning, Ewijk homify Landelijke huizen
homify

Entree landelijke woning, Ewijk

homify

Deze foto laat heel goed zien hoe fraai dit huis onder het rieten dak is. Een prachtige dubbele voordeur, luiken voor de ramen en een dak van riet: landelijker bouwen is bijna niet mogelijk! Ook duidelijk zichtbaar op deze afbeelding is de manier waarop de bovenverdieping van licht wordt voorzien. Geen grote en beeld verstorende dakkapellen, maar een simpel dakraam en een minidakkapel die prachtig in de vormen en lijnen van het huis past.

Een geweldig uitzicht

Voorzijde landelijke woning, Ewijk homify Landelijke huizen
homify

Voorzijde landelijke woning, Ewijk

homify

Van welke kant je de omgeving vanuit dit huis ook bekijkt, je hebt overal een geweldig uitzicht. In de ochtend zie je de zon door de dauw en nevel opkomen en ’s avonds kun je genieten van een heldere sterrenhemel. En heel erg afgelegen woon je nou ook weer niet, de openbare weg is nog steeds dichtbij.

Twee bouwdelen

Achterzijde landelijke woning, Ewijk homify Landelijke huizen
homify

Achterzijde landelijke woning, Ewijk

homify

Op deze foto zie je ontzettend veel. We gaan alles even kort bespreken. Allereerst zie je de twee bouwdelen: het eigenlijke huis en de schuur. Die laatste is prima als zelfstandige wooneenheid te gebruiken en kan dus als gastenverblijf of bed and breakfast dienstdoen. Ook kun je er voor kiezen om ouders of kinderen hierin onder te brengen. Samenwonen en toch ieder een eigen huis. Wat je dan deelt is het prachtige terras. Verder zie je ook hier dat het huis aan de achterkant zo mooi is vormgegeven en ook nog eens over een serre beschikt.

Prachtige tuin

Tuin bij landelijke woning, Ewijk homify Landelijke huizen
homify

Tuin bij landelijke woning, Ewijk

homify

Er is ook nog eens een prachtige tuin bij dit huis aanwezig. Ook weer een toppunt van landelijk wonen. Je ziet dat er aan de aanleg van dit geheel ontzettend veel aandacht is besteed en dat maakt van dit geheel een unieke plek.

Wil je na al dit moois graag meer landelijke woningen zien? Dit voorbeeld moet je dan zeker niet missen!

Zou je ook graag zo willen wonen? Laat het ons weten!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!