homify 360°: Een renovatie in zwart-wit | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Een renovatie in zwart-wit

Stoa. Stoa.
van GRUPO CUARENTA
Loading admin actions …

In de wijk Salamanca, gelegen in Madrid, staat een zeer elegant appartement dat volledig gerenoveerd is door het architectenbureau Grupo Cuarenta. De gehele renovatie had het kleurenschema zwart-wit als uitgangspunt. Deze kleuren symboliseren een balans en niet, zoals zo vaak verondersteld wordt, een harde tegenstelling. Natuurlijk contrasteren zwart en wit, want ze zijn verschillend, maar ze zijn ook complementair. De kleuren zijn de hoofdrolspelers in de decoratie van dit appartement en zijn zodoende aanwezig in elke kamer van het huis. We zien het schema op de muren, de vloer, de meubels en telkens op een prachtig georkestreerde wijze, en soms zelfs doorspekt met een vleugje goud, waardoor de ruimte een luxe en elegante sfeer krijgt. Laten we gewoon dit elegante en gastvrije pand eens van binnen bekijken. Laat je betoveren door de details!

Converstatie in de Woonkamer

De ruimte die we hier zien draait om de zwarte marmeren schouw, die veel persoonlijkheid aan de kamer geeft. De stoel en de bank, beiden uitgevoerd in Chesterfield-stijl, zijn zwart en corresponderen daardoor prachtig met de schouw. Door de witte wand komen ze zeer sterk naar voren. Het kunstwerk brengt de nodig dosis kleur aan in het interieur, dat gedragen wordt door de houten vloer met een natuurlijke uitstraling. In deze kamer converseer je met je vrienden; gesprekken die ergens over gaan! Door de heerlijke stoelen en banken is er voldoende comfort om hier hele avonden te verpozen.

Eetkamer

Als het tijd is voor het diner, dan ga je gewoon naar de volgende kamer. De overdekte eetkamer is verbonden met de woonkamer via een doorgang, daar doorheen komt ook het licht dat deze eetkamer binnen valt. Ook in deze kamer is het zwart-wit kleurenschema prominent aanwezig: de vloer lijkt wel een schaakbord! De ruimte heeft een klassiek overzicht, maar de tafel en het werk aan de muur, zorgen voor de moderne sfeer. De tafel geeft de warmte die deze ruimte nodig heeft. Zo is er een balans tussen het koele marmer van de vloer en het warme hout van de tafel.

Woonkamer II

We zijn weer terug in de woonkamer, maar we zien nu de andere kant. Het is een warme en gezellige ruimte waar de klassieke stijl tot uitdrukking komt via het meubilair, maar we zien ook barokke accenten, zichtbaar in de grijze stoelen. De moderne acteurs zijn de salontafel en het kunstwerk aan de muur. We mogen de oude houten kast niet vergeten, waarin persoonlijke spullen bewaard kunnen worden. De elementaire kracht van het zwart-wit schema is ook in dit gedeelte van de kamer voelbaar, maar er is ook veel warmte door het natuurlijke hout.

De Hal

Bij binnenkomst wordt het zwart-wit kleurenschema direct aan de bezoekers gepresenteerd, waarbij de koelte van het marmer een kalmerende werking heeft. Door het spaarzaam gebruik van natuurlijk hout: via het kastje en het schilderij, boet de hal iets aan koelte in. De hal is smal, daarom is het verstandig om er weinig meubels in te zetten. Let ook op de gouden muurdecoratie, die de hal een historische uitstraling geeft. Kortom, de hal is sober, verfijnd en een goede ruimte om gasten te verwelkomen.  

Mysterieuze Gang

Om de slaapkamer te bereiken moeten we door een mysterieuze gang. De vloer is geblokt als een een schaakbord. Als jij je schaakmat gezet voelt, oftewel: je moet nodig slapen, dan kun je uitrusten in je comfortabele bed. Deze hal leidt je ook naar de kleedkamer, waarin je al je kleren kunt opbergen. De zwarte wanden geven de gang een mysterieuze en donkere uitstraling, die in de slaapkamer door een hemels lichte sfeer wordt overgenomen. Ook qua sfeer in deze verschillende ruimtes zien we het zwart-wit kleurenschema terug.

Stijlvolle Badkamer

Als we de badkamer binnenkomen zien we direct het prachtige minimalistische badmeubel. Links bevindt zich het bad en rechts het toilet. Deze badkamer is bijzonder functioneel en elegant, net als de rest van het huis. We zien dat het zwart-wit concept werkelijk in alle kamers van het huis consequent doorgevoerd is, waardoor een zeer sterke uniformiteit in het appartement ontstaat. Zoals we hebben kunnen zien, is het geen monotoon appartement, maar kent het juist veel variatie. Deze badkamer is de parel van het huis en heeft die unieke eigentijdse luxe, waarin je helemaal tot rust komt. 

Tot zover de tour door dit fantastisch gerenoveerde huis. Hopelijk heb je goed kennis kunnen maken met de kracht van zwart-wit. Veel creatieve inspiratie gewenst! 

Heb je vragen of wil je advies, raadpleeg dan onze experts op het forum!

In Nederland weten ze ook wat vooruitstrevende architectuur is. Bekijk hier de Nederlandse top ontwerpen!

Heb jij ideeen voor een zwart-wit interieur? Deel ze op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!