Voor & Na: van Oud Italiaans Paleis tot Modern Droomhuis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor & Na: van Oud Italiaans Paleis tot Modern Droomhuis

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Moderne woonkamers van Officina29_ARCHITETTI Modern
Loading admin actions …

Er bestaan oude verlaten huizen die op magische wijze getransformeerd worden tot moderne huizen – zolders die onbewoonbaar leken en die in prachtige appartementen veranderd zijn – loodsen, garages en kelders die uit ruïnes van woningen verrezen zijn in de vorm van minimalistische studio's – en de verhalen over verlaten fabrieken die omgezet zijn in tientallen familiewoningen. Zoals de regelmatige bezoeker van homify wel weet hebben we het hier niet over de bedenksels van een legoliefhebber, maar over de realiteit van alledag – het onderwerp van onze serie Voor & Na projecten.

In dit nieuwe project dat we vandaag aan je voor willen stellen worden we getroffen door onverwachte verrassingen in de vorm van twee verdiepingen in Italië, omgetoverd tot moderne bovenwoning, maar met behoud van die paar unieke, droomachtige elementen waar niemand afstand van wilde doen. Kijk snel verder…

De zolder voor de verbouwing…

We houden onze korte rondleiding door de hoogtepunten van dit project in de nok van een Italiaans stadspaleisje: een zolderruimte dat door de vorige eigenaren nooit gebruikt werd. Dit desolate interieur wacht met smart op een team van deskundigen dat de muren zal behandelen en bewerken tot stabiele en mooie wanden, de ramen zal vergroten tot er een zee van licht binnenvalt en het interieur gebruikt voor verrassende woonideeën.

… en erna!

Kun je het geloven? De oude rommelzolder is nu omgetoverd tot een ruime, lichte woonkeuken dat opent op een spectaculair terras. Na het herstellen en wit schilderen van de muren werd het nog in goede staat verkerende plafond wit geschilderd waardoor de gehele ruimte al het licht van buiten opneemt en door de ruimte weerkaatst. De grote ramen bieden een prachtig uitzicht op het terras en de omringende natuur, terwijl de oorspronkelijke maar volledig gerestaureerde tegels deze ruimte haar unieke modern-nostalgische karakter geven.

De eerste verdieping voor de verbouwing…

Als we de trap af gaan naar de eerste verdieping komen we gelijk terecht in een pijnlijke combinatie van lichtgele wanden en unieke antieke vloertegels. De oude decoratie-elementen aan het plafond maken dit interieur zwaar en antiek, ondanks de lichte kleur. De plinten geven deze ruimte daarnaast het karakter van een badkamer en maakt zo het interne conflict in deze ruimte af.

… en erna!

Nu is er op deze verdieping een prachtig evenwicht ontstaan tussen oud, nieuw, kleur en licht met een prettige en stijlvolle leefomgeving als resultaat. Het prachtige antieke tegelwerk is gerestaureerd en nu gecombineerd met een passende rode strook langs de muren. De oude ramen en deuren zijn ook behouden, maar door toevoeging van ruiten in de panelen van de tussendeuren is nu een grote, verbonden ruimte ontstaan dat op unieke manier laat zien hoe verschillende stijlen prachtig samen kunnen leven.

Het terras voor de verbouwing…

Voor we afscheid nemen kunnen we het niet laten niet even terug te keren naar de zolder, waar we nog even het schokkende verschil zien tussen de oorspronkelijke situatie en het spectaculaire resultaat. Dit andere aanzicht van de zolderruimte vertoont het donkere, sombere en vervallen karakter waar nog zoveel aan moest gebeuren tot deze bewoonbaar was.

… en erna!

Zoals we al vanuit de woonkeuken konden zien is er in plaats van de spookachtige, duistere zolder nu plaats voor een groot houten terras dat de binnenruimte prachtig aanvult. Hier kun je nu genieten van een benijdenswaardig uitzicht op het omringende Italiaanse landschap en de oude architectuur. Met hier en daar moderne elementen, aangevuld met rustieke, houten details vinden we hier een idyllisch voorbeeld van modern mediterraans design.

Voor meer renovatieprojecten uit het zonnige Zuid-Europa kun je verder lezen over een originele Spaanse interieurvernieuwing in een appartement van maar 37 m²!

Wat vind jij van het resultaat? Wat zou jij anders doen? Deel het in de berichten hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!