Prachtige, Functionele Badkamermeubels: Volop Inspiratie | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Prachtige, Functionele Badkamermeubels: Volop Inspiratie

Stoa. Stoa.
Moderne badkamers van Grazia Architecture Modern
Loading admin actions …

Een moderne badkamer is efficiënt, strak van vorm en zeer minimalistisch qua afwerking. Sommige aspecten van het interieur zullen zichtbaar zijn, anderen juist verborgen, waardoor het soms lijkt alsof een handdoek in de badkamer zweeft, omdat het ophangrek zo minimalistisch uitgevoerd is. Een moderne badkamer heeft vaak veel opbergruimte, maar de kasten zijn niet direct als zodanig herkenbaar. We herkennen de moderne badkamer aan het materiaal waarvan het interieur is gemaakt, zoals hout, marmer, beton, porselein, melamine en PVC. Wanneer je een badkamer inricht, houd je natuurlijk rekening met de afmetingen, die betrek je in het interieurontwerp. Hieronder zullen we een aantal handige voorbeelden voor je op een rijtje zetten, waardoor jij geïnspireerd kunt raken! Kijk met ons mee naar de prachtige & functionele badkamer meubels! 

Bad en Haard

In deze badkamer komen al je dromen uit. Water en vuur. Warmte en comfort. De kasten bieden je de kans om je persoonlijke spullen in op te bergen. De lay-out van deze badkamer is strak en rustgevend: de wastafel bevindt zich op een houten constructie die zeer natuurlijk oogt tegen de achtergrond van de monochrome wand. Let ook op de moderne kraan met zijn bijzondere hoekige ontwerp. Bijzonder detail om te noemen is de wand, want die bestaat uit diverse compartimenten, waardoor er een bepaalde dynamiek ontstaat. Deze badkamer is vol van detail, sfeer en luxe. Stel je voor, dat je heerlijk in dit bad kunt liggen. Wat een weelde!

Een Luxe Wastafelmeubel

Een wastafel verwerkt in een meubel is prachtig en geeft je badkamer direct een nette aanblik. Waarom? Ten eerste, omdat het de lelijke leidingen verbergt, waardoor de sfeer in badkamer extra fijn is. Ten tweede heeft meubel veel praktisch voordeel, want je hebt altijd schone handdoeken bij de hand. In combinatie met de grote spiegel ontstaat een royale ambiance, waarin jij, je geliefde of eventuele gasten een ontspannen bad kunnen nemen. Wat een elegante en warme vibe is er in deze badkamer aanwezig!

Klein maar Fijn

Als je een kleine badkamer hebt, kunt je het beste zoeken naar de essentie en de ruimte zo efficiënt mogelijk indelen. Op de foto kun je zien dat alle ruimte die er is goed benut wordt. De wastafel is qua vorm nogal minimalistisch, en wordt aan de rechterkant geflankeerd door een donkergrijze tegeltjes wand. Onder de wastafel bevindt zich een grijs kastje, waarin je de handdoeken en ander badkamertextiel kwijt kunt. Je gelooft het niet, maar er is zelfs een bad. Dit soort badkamers vinden we in grote steden als Londen en Parijs, waar de ruimte schaars is en de vraag groot. Dus als je dan een relatief klein appartement gevonden hebt, dan moet je er ook het maximale uithalen! Je kunt je badkamer met een visuele truc ruimtelijker maken, door de wanden een lichte kleur te geven.

Groen en Natuurlijk

De badkamer is een ruimte om in te genieten, iedereen doet dit op zijn eigen manier. De inrichting en de daaruit voortvloeiende ambiance, zijn daarom ook zeer persoonlijk. Een badkamermeubel zegt veel over de filosofie van de gebruiker van de badkamer en geeft daarnaast de ruimte een geheel eigen karakter. Dit meubel is erg groen en natuurlijk, daarnaast is het erg praktisch, functioneel en minimalistisch. Het valt op dat de houten- en stenen wand achter het meubel, qua kleur en textuur, prachtig corresponderen met het strakke ietwat zenachtige meubel. De badkamer oogt netjes, praktisch, maar heeft ook de sfeer van een spa. Het is een bijzonder ontwerp dat qua materiaal gebruik helemaal aansluit bij de ecologische- of duurzaamheidsgedachte.

Minimalisme in Huis

Dit badmeubel is buitengewoon. Het valt niet op door zijn opslagcapaciteit, want die is niet zo heel groot. Wat opvalt is het bijzondere ontwerp, de combinatie van hout en glas is zeer elegant. Natuurlijk kun je wel het een en ander in de la van dit meubel kwijt, gewoon de normale dingen, zoals borstels, make-up en andere zaken. Er is ook een ruimte gereserveerd voor de handdoeken, zodat je die ook altijd bij de hand hebt.

Moderniteit en Natuur

van Visobath Mediterraan

Moderniteit in de binnenhuisarchitectuur gaat niet alleen over stijl, het begrip is ook synoniem met functionaliteit, zoals de beweegbare meubels in deze badkamer. Het meubilair is vrij klein en daarom kun je er ook maar het beste het hoognodige in opbergen. Maar waarom zou je ook een volgepakte badkamer willen? Zoek de essentie & de eenvoud! Wat groen in je badkamer is ook geen gek idee, want het zorgt namelijk voor een fijne en natuurlijk sfeer, waarin je helemaal tot jezelf komt. Mensen zijn door hun 'moderniteit' vaak van de natuur vervreemd, ze zijn dikwijls het contact met de aarde verloren. Door de natuur in je interieur te plaatsten kom je er dagelijks mee in contact. 

Tot zover onze bijzondere badkamer ideeën. Hopelijk ben je net zo enthousiast als wij! 

Voor tips en advies van experts bezoek je ons forum!

Zoek je bijzondere woonkamertafels? Vind hier de 6 mooiste voorbeelden!

Wat zijn jouw plannen voor de badkamer? Deel je ideeën hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!