Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

homify 360°: Een spectaculair huis van beton

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

In Marbella, aan de Mediterraanse kust van Spanje, prijkt dit spectaculaire huis in wit beton. Geheel ter plaatse in vorm gegoten heeft dit huis vanuit ieder perspectief weer een heel ander aanzicht, zowel binnen als buiten. Met een aantal extra bijzonderheden, zowel qua architectuur als qua interieur, is de “Jellyfish House” van Wiel Arets Architects (WAA) een staaltje spectaculaire bouwkunst dat we jullie niet willen onthouden… Bekijk de foto's, lees mee en ontdek in deze homify 360° de bijzondere en esthetische kracht van beton.

De voorgevel

In dit vooraanzicht vinden we de meest indrukwekkende constructie van deze woning: het zwevende zwembad, dat zich over een indrukwekkende lengte van 9 meter uitstrekt en een zwembad huisvest van bijna 60.000 kg. Hoewel in massief beton vormgegeven doet deze constructie dankzij de glazen bodem van het zwembad en de witte tint van het gegoten beton verrassend licht aan. Door de consistent doorgevoerde stijl van het beton vormt deze fascinerend gevormde woning een prachtige eenheid dat koelte en frisheid uitstraalt in de typische mediterraanse omgeving.

De materialen

Zoals al aan de voorgevel te zien was is dit huis voornamelijk in beton geconstrueerd dat het huis tegelijk een robuust en licht karakter geeft. Deze externe galerij onthult, evenals in het vooraanzicht, het contrast dat gevormd wordt door de keuze voor transparant glas naast ondoorzichtig beton. Waar de wanden en constructie-elementen niet in beton gegoten zijn vinden we glas, waardoor de Spaanse zon niet alleen buiten maar ook binnen vrij spel heeft.

Interne constructie

Ook binnen vinden we deze eenvoudige en stijlvolle combinatie van wit beton en glazen constructie-elementen, afgewisseld door geïntegreerde verlichting en andere stalen details. Verborgen voor het oog herbergt de hele woning daarnaast een geïntegreerd geluidssysteem dat zorgt voor hoogwaardige geluidskwaliteit in het gehele huis.

Het interieur

De inrichting van de woonruimten zet dezelfde trend door, in de vorm van eenvoudige witte wanden, vloeren en plafonds, met uniek meubilair van ondoorzichtig glas, op maat gemaakt voor deze woning. Iedere kamer is daarnaast afgesloten met glazen vouwpanelen die de ruimte naar wens geheel kunnen openen of intiem insluiten. Het gebruik van glas in de interne ruimten optimaliseert zo het spel van licht in de verschillende ruimten en tussen de verschillende niveaus.

Het terras

Onder het zwembad bevindt zich een van de twee terrassen die deze woning rijk is en die in de centrale rol van de pool in de architectuur meespeelt. Niet alleen vormt het zwembad zoals hier een unieke overkapping van het terras, de waterpartij vormt ook een deel van het interieur: een van de 6 cm dikke glazen wanden van de pool vormt namelijk tegelijk een van de interne muren van het huis. De turkooizen lichtreflecties die over het terras spelen kenmerken ook de sfeer in de woonkamer, waar het uitzicht op het blauwe water een decoratief element vormt. Binnen- en buitenruimten vloeien zo bijna naadloos in elkaar over waardoor de woonervaring overal in het Jellyfish House er een van natuurlijk buitenleven lijkt en waarin men doorlopend van het Spaanse klimaat en de altijd schijnende zon kan genieten.

Het dak

Ten slotte willen we het uitzicht vanaf het dakterras over het zwembad niet laten ontbreken – hier zien we de infinity pool die tot nu toe alleen in onderaanzicht te zien was. Hier biedt het gladde wateroppervlak een nieuwe combinatie met het nu subtiel afwezige beton. Achter ons in dit beeld bevindt zich het witte, betonnen terras dat plaats biedt aan eveneens van beton gegoten terrasmeubels. De eenvoudige eenheid blijft zo behouden, en de aandacht richt zich nu op het spectaculaire uitzicht over Marbella en de Middellandse Zee.

Voor meer bijzondere architectuur van Wiel Arets Architects kun je verder lezen over een compleet ander project: de verbouwing van dit postkantoor in Nederland.

Wat vind jij van het gebruik van beton in dit huis? Deel je mening en laat hieronder een bericht achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!