10 decoratiefouten die je beter kunt vermijden! | homify

10 decoratiefouten die je beter kunt vermijden!

larapappers larapappers
ООО 'Студио-ТА' Eclectische slaapkamers
Loading admin actions …

We kunnen niet allemaal interieurontwerpers zijn. Maar dat is geen reden om een rommelig interieur te hebben en het een 'thuis' te noemen. Of het nu een slecht uitgevoerd project is, of dat je een kast helemaal hebt volgepropt met losse items, we hebben allemaal een plek in huis waarin het interieur niet zo uitziet zoals we het wensen.

Hoe los je dit probleem op? Je hebt in ieder geval de eerste stap gezet, homify checken. De tweede stap is de volgende tips bekijken en ze daarna uit te voeren. Lees mee en laat je inspireren!

1. Tweederangs matras

Wil jij graag een mooie slaapkamer waarin je je uitgeslapen en goed voelt? Hoe verwacht je dit gevoel te bereiken op een tweehands matras die niet meer lekker ligt?

Investeer daarom in een goede matras en heerlijk beddengoed. Het is namelijk een investering voor de langere termijn. Ook in een jaar tijd wil je graag dat je lekker in jouw bed kunt slapen.

2. Rommel

De rommelige look is nooit in stijl, want het creëert een stressvolle vibe en doet absoluut niets om de look van jouw ruimte te optimaliseren. Zorg daarom voor fatsoenlijke opslagfaciliteiten (lades, kasten, planken, etc.) en zorg ervoor dat de opbergruimtes die je gebruikt ook opgeruimd zijn. Zo voorkom je een rommelige look en kun je altijd alles snel vinden.

3. De badkamer

Aangezien de badkamer de plaats is waar we ons aankleden, reinigen, make-up opdoen en ontspannen, moet het er uitnodigend en luxueus uitzien.

Geef daarom net een beetje meer uit aan jouw badkameraccessoires en zorg ervoor dat het een rustgevende ruimte is, en niet een saaie ruimte (zoals zoveel badkamers).

4. Overdrijf het niet

Jij houdt van heldere kleuren? Dat is prima, maar overdrijf het niet. Zorg ervoor dat je in de slaapkamer rustgevende kleuren gebruikt. Een rode muur is leuk, maar niet als het je nachtrust belemmert. 

Denk ook aan de kleur van de gordijnen en je beddengoed. Je kunt hiermee een leuk kleurenaccent zetten, maar alleen als de rest van het interieur rustgevend is. Vermijd daarom een bonte boel.

5. Vergeet jouw doel niet

Waarom richt je ook alweer een werkkamer in? Precies, om te werken. Het is prima om van een saaie ruimte een inspirerende werkplek te maken. Maar zorg ervoor dat je de praktische aspecten niet uit het oogt verliest, zoals een goede stoel, een handig bureau en de juiste verlichting.

Heb jij hier hulp bij nodig? Raadpleeg dan gerust een interieurontwerper.

6. Teveel items

Denk goed na bij het aanschaffen van een meubelstuk; past het in de ruimte? Wat is de maximale grootte? Op deze manier zorg je ervoor dat je achteraf niet op een bank zit die eigenlijk veel te groot is voor jouw woonkamer.

Let ook op de hoeveelheid items die je aanschaft. Natuurlijk is het belangrijk om jouw woonkamer gezellig te maken, maar er is een duidelijk verschil tussen een gezellige look en een chaotische look.

7. Oud servies

Oud servies is leuk, maar niet als het er tweederangs uitziet. Kijk dus goed of jouw servies nog bij jouw interieur past. Zo niet? Doneer het dan aan een goed doel of verkoop het op het internet. 

Je kunt ook makkelijk online leuk en nieuw servies aanschaffen dat perfect bij jouw interieur past.

8. Vergeet het daglicht niet

Het is erg belangrijk dat je jouw woning optimaal verlicht. Hiervoor kun je lampen aanschaffen. Maar natuurlijk is het beste licht het daglicht. Zorg er daarom voor dat jouw gordijnen overdag niet dicht zijn en dat er niets voor de ramen staat.

9. Verschillende lichtbronnen

Daglicht is het beste licht. Maar soms heeft een ruimte onvoldoende ramen om de ruimte te verlichten. Dan is het belangrijk dat je meerdere lichtbronnen aanschaft. Ga dus niet voor slechts een enkele lichtbron, dat zorgt namelijk voor een koele look. Schaf meerdere lichtbronnen aan waarmee je voor een warme en gezellige sfeer zorgt.

10. Chaotische kledingkast

'S ochtends zijn we vaak moe en kleden we ons snel aan. 'S avonds zijn we ook vaak moe en willen we zo snel mogelijk het bed induiken. En waar leg jij je kleding? Juist, op die stoel, tafel of gewoon op de vloer.

Zorg voor een handige kledingkast waar je makkelijk al je kleding in kwijt kunt. Hiermee zorg je ervoor dat ook jouw slaapkamer opgeruimd en netjes blijft.

Heb jij behoefte aan meer inspiratie voor de slaapkamer? Lees dan ook dit Ideabook over een winterse slaapkamer.

Guilty? Wat is jouw oplossing?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!