Een Landelijk Huis, dé Stijl voor Thuis: Inspiratie voor een Rustiek Interieur | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een Landelijk Huis, dé Stijl voor Thuis: Inspiratie voor een Rustiek Interieur

Stoa. Stoa.
Huizen van Grosset Janin
Loading admin actions …

De landelijke stijl is veelzijdig en geeft ons telkens rustieke inspiratie om een hedendaagse top interieur te creëren. In vele landen zien we de landelijke stijl terugkomen, zoals in Engeland, Frankrijk, en Zwitserland. De stijl grijpt terug op de traditionele design. Het is prachtig om te zien hoeveel diversiteit er binnen de landelijke stijl bestaat. Deze stijl heeft een rustieke kwaliteit, die associaties met het verleden oproept, omdat de landelijke stijl vaak decoratieve elementen herbergt die een zekere patina bezitten. We zien soms roestige decoratieve ontwerpen of zeer traditionele, oude elementen in het design van de landelijke stijl. In dit artikel laten we je een aantal voorbeelden van de landelijke stijl zien, maar daar houdt het niet mee op, want we geven je tegelijkertijd voorbeelden van de succesvolle symbiose tussen de landelijke- en meer moderne en strakke ontwerpstijlen. Kom met ons mee op een tour door de wereld van de gevarieerde landelijke stijl. 

De Bibliotheek

Bibliotheek Woonboerderij Landelijke mediakamers van Piet-Jan van den Kommer Landelijk
Piet-Jan van den Kommer

Bibliotheek Woonboerderij

Piet-Jan van den Kommer

Piet-Jan van den Kommer is een Nederlandse ontwerper en geeft met deze bibliotheek een voorbeeld van de schoonheid van de landelijke stijl. Wat een prachtige kast en en wat een overvloed aan boeken! De kennis stapelde zich op, dus de trap is beslist geen overbodige luxe, maar hij staat wel erg luxe natuurlijk. De landelijke stijl kan soms erg rustiek zijn, tegen het ruwe aan, maar de stijl van deze bibliotheek is juist erg strak, waardoor er een zeer gedistingeerde sfeer in deze ruimte ontstaat, die precies past bij de functie van deze kamer. 

Keuken

Kookeiland Woonboerderij Landelijke keukens van Piet-Jan van den Kommer Landelijk
Piet-Jan van den Kommer

Kookeiland Woonboerderij

Piet-Jan van den Kommer

Als ontwerper is Piet-Jan van den Kommer veelzijdig te noemen. Dit bewijst hij met zijn landelijke keuken. Op het stenen werkblad valt geweldig goed te werken en daarnaast is het eenvoudig schoon te houden. Het kleurenpalet van de keuken is opvallend helder en sfeervol: let op de heldere witte wanden, de zwarte kozijnen en natuurlijk de warme overvloedige houtkleur, die de ruimte zijn landelijke en natuurlijke sfeer geeft. Piet-Jan Van den Kommer heeft in deze ruimte twee zaken goed weten te combineren, namelijk de minimalistische terughoudendheid van het zwart-wit kleurenschema en het extraverte karakter van het natuurlijke hout.

Zwitserse Stijl

Deze keuken laat ons zien hoe prachtige de Zwitserse variant van de landelijke stijl is. Naast de traditionele stijlelementen, zien we ook veel moderne aspecten, zoals de zwarte tafel, de bijzondere kroonluchters en de moderne afwerking van het keukenblad. De keuken leidt naar een grote open woonkamer met een glazen dak van 4.50 meter. Het is belangrijk dat er veel daglicht de ruimte binnen valt, zodat de bewoners zich gezond en fijn voelen. Want welk nut heeft een donkere kamer? De kroonluchters brengen veel warmte in deze keuken en de vriendelijkheid komt je tegemoet als je de ruimte binnenloopt: je voelt je direct thuis!

Grote Woonkamer

Deze moderne woonkamer mixt het beste van twee werelden. Let op de neutrale en warme kleuren, en wat dacht je van de primaire kleur van de open haard? Wat een ongekende creativiteit spreidt de ontwerper hier ten toon! De beige sofa's en de natuurlijke houttinten zorgen voor een zekere rust in het vertrek, terwijl het rood en het vuur voor het nodige temperament zorgen. De ruimte is harmonisch en warm, en vormt een geschikte locatie voor een fijne avond met familie en vrienden.

Poëtische Trap

Hout & Staal van homify Landelijk
homify

Hout & Staal

homify

Een regen van licht valt naar beneden en laat zijn verkwikkende aura in de ruimte gelden. Het licht heeft een verkwikkende uitwerking op je humeur, waardoor de ruimte je in al zijn schoonheid toeschijnt. Je oog valt al snel op de trap, die als een slang naar beneden krult en uit het mooiste hout gevormd is. Het wit en het zwart van de leuning doen hun rustgevende werk en bieden zo een prachtig tegenwicht tegen de natuurlijke uitstraling van het hout. Als jij deze trap aan je gasten laat zien, zullen ze versteld staan. 

Rustiek en Landelijk

Asko Light Beige Vloerkleed van Vloerkledenwinkel Landelijk
Vloerkledenwinkel

Asko Light Beige Vloerkleed

Vloerkledenwinkel

Deze tafel is ruw, rustiek en past perfect bij een landelijk interieur. Ook het kleed is mooi uitgevoerd en steekt mooi af bij de donkere tafel. De lichte vloer is de absolute basis die het ontwerp van dit interieur draagt. De banken geven de ruimte een moderne twist, waardoor het ook direct duidelijk is, dat de landelijke stijl prima samen gaat met moderne meubels. Als decoratie doen de twee plantenbakjes met inhoud dienst. Een beetje groen in je interieur is belangrijk en erg fijn, maar plant niet je hele huis vol, waardoor het een jungle wordt, want er zijn voorbeelden genoeg waarbij mensen thuis door de bomen het bos niet meer zagen!

Tot zover onze tour langs de diverse gezichten van de landelijke stijl. Hopelijk ben je geïnspireerd en ben je net zo enthousiast als wij! Veel creatief plezier! 

Onze experts op het forum kunnen je helpen om je interieur landelijk in te richten!

De open haard is helemaal terug en hyper modern! Vind hier alle nieuwe stijlen!

Heb jij al plannen voor een make-over van je interieur? Deel het op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!