Marmer en Decoratie: Luxe voor je Huis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Marmer en Decoratie: Luxe voor je Huis

Stoa. Stoa.
Klassieke badkamers van homify Klassiek
Loading admin actions …

De grote burgerlijke villa's die gebouwd werden aan het begin van de twintigste eeuw zijn ware paleizen, vol met marmeren beelden en stralende muren van helder wit. Vandaag de dag inspireren deze moderne herenhuizen ons om ons hedendaagse interieur excellent en luxe te maken. In dit artikel laten we je kennis maken met de toepassingen van dit luxe materiaal. Dit bijzonder elegante materiaal kan worden gebruikt in vele kamers: in de badkamer, de keuken, voor de wanden, de vloeren, wastafels en ga zo maar door. Het marmer herinnert ons niet alleen aan het gracieuze verleden, maar geeft het huis ook nu een elegant en welhaast koninklijk uiterlijk. 

Vanuit een geologisch oogpunt is marmer een metamorf gesteente, dat afkomstig is van kalksteen, dat na een lang proces marmer werd. Het belangrijkste component van de stiersteen is calciumcarbonaat, dat verschillende kleuren aanneemt, afhankelijk van de geologische omstandigheden waarin het is gevormd. Door de schoonheid van het gesteente heeft het vaak een belangrijke plek in de architectuur en de beeldhouw kunst. De meeste belangrijke gebouwen van de Grieken en Romeinen zijn opgetrokken uit marmer. Tegenwoordig wordt marmer niet meer op grote schaal voor de huizenbouw gebruikt, omdat het nogal kostbaar is. Maar voor beelden en siervloeren maken we een uitzondering. Kijk met ons mee naar een aantal betoverend mooie voorbeeld, waarin marmer de  hoofdrol speelt.

Wastafel

Klassieke badkamers van homify Klassiek

Op deze foto zie je een mooie moderne badkamer in een gerenoveerd pand met elegantie. Zoals je kunt zien is de wastafel helemaal van marmer. De grote spiegel staat er verschrikkelijk goed bij en contrasteert op een moderne manier met dit oude vertrouwde gesteente. Het gebruik van marmer geeft de badkamer een verfijning en een klassieke stijl. De muren, de vloeren en zelfs de toiletten kunnen uit de materiaal worden gevormd. Het marmer is naast erg esthetisch ook zeer praktisch, omdat het goed en eenvoudig schoon te houden is.

Marmeren Keuken

Op deze foto kunnen we goed zien wat voor effect het gebruik van marmer in deze keuken heeft. De wanden en de werkbladen zijn allemaal van het siergesteente gemaakt. Wat een strakke en klassieke sfeer ontstaat er hier! De decoratieve voorwerpen, zoals de stoelen, maar ook de moderne lampen, geven de nodige moderne sfeer aan deze keuken, waardoor het beste van twee werelden in de ruimte aanwezig is. De keuken is natuurlijk de uitgelezen plek om marmer in te gebruiken, want het is eenvoudig schoon te houden, hetgeen natuurlijk een groot voordeel is. Marmer past zich aan en mixt zo eenvoudig met verschillende stijlen.

Heldere Sfeer

Het marmer is erg geschikt om een luxe omgeving te creëren. Op deze foto zien we zeer verfijnde en elegante lounge waarin het materiaal een prominente rol speelt. Wie zien het op zowel de vloer als op de wanden. Elk decoratief element, zoals de kroonluchter, wordt qua luxe uitstraling verstrekt door de aanwezigheid van marmer. Wat een luxe en verfijning!

Rijke Ornamenten

Luxe is fijn en luxe is leuk. Luxe is niet decadent, dus maak er geen probleem van! De ornamenten op de foto zijn super luxe en zullen je hart snel veroveren! De marmeren sokkel verwelkomt je gasten op een koninklijke wijze en draagt de gouden kroonluchter als een kostbare schat, want dat is hij ook. Deze woning bulkt van het marmer en is dan ook over de top luxe te noemen.

Tropische Elegantie

Marmer associëren we met koelte. Daarom past het materiaal ook zo goed bij een tropisch klimaat. Deze foto laat zien, dat het materiaal ook perfect past bij een tropische interieurstijl. We zien de eetkamer van een luxe villa in Indonesië, deze ruimte wordt gekenmerkt door een sobere, maar elegante decoratie. Marmer ging in deze kamer een huwelijk aan met het donkere tropisch hardhout, waardoor een ongekende diepte van luxe en stijl ontstond. 

Tot zover dit artikel over de luxe, visuele  kracht van marmer. We hopen dat je veel creatieve ideeën opgedaan hebt. Veel succes met jouw interieurontwerp! 

Voor tips en tricks bezoek ons forum!

De moderne open haard heeft vele gezichten. Leer ze kennen via dit mooie artikel!

Heb jij al marmer design in je interieur? Vertel erover bij de berichten hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!