Een indrukwekkend multifunctioneel pand | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een indrukwekkend multifunctioneel pand

Johan van Dijk Johan van Dijk
Paleis-Hof Industriële keukens van Buro Spoormaker Industrieel
Loading admin actions …

Werken, wonen, lekker eten. In sommige gevallen kun je dat allemaal op één plek doen. En in dit geval dat op een indrukwekkende manier in dit multifunctionele pand. Midden in Rotterdam is dit grote gebouw namelijk verbouwd tot zowel restaurant, werkplek als woonhuis. En de stijloplossingen zijn fantastisch. De architecten van Buro Spoormaker zijn verantwoordelijk geweest voor het ontwerp van dit bijzondere project. We krijgen de gelegenheid om meerdere ruimtes te bekijken en weten bijna wel zeker dat ook jij daarvan onder de indruk zult zijn. Laten we eens een rondleiding door het bouwwerk gaan maken.

Het pand

Paleis-Hof van Buro Spoormaker

Voor we binnen een kijkje gaan nemen, laten we je eerst de achterkant van dit grote pand zien. Een oud gebouw met aan de rechterzijde een nieuwe bouwdeel. Er is heel wat werk verricht om het geheel weer een frisse en passende uitstraling te geven. Aan de ene kant is daarbij het oude bouwwerk op mooie wijze gerespecteerd en zijn daarnaast ook eigentijdse elementen toegevoegd. Maar binnen kun je dat nog beter zien, tijd om daar dus te gaan kijken.

Sfeervol restaurant

Paleis-Hof Industriële gastronomie van Buro Spoormaker Industrieel

We beginnen met een kiekje uit het sfeervolle restaurant. Een schitterende plek waar je zeer sfeervol kunt dineren. De overkapping met dakramen geeft een industrieel randje en waar het de inrichting betreft is gekozen voor prachtige combinatie van moderne en klassieke stijlelementen. Je kunt hier met een heel groot gezelschap lekker aanschuiven en als je dan ook nog in een van de bijbehorende appartementen woont, dan heb je het natuurlijk helemaal prima voor elkaar.

Stijlvolle entree

Paleis-Hof Klassieke gangen, hallen & trappenhuizen van Buro Spoormaker Klassiek

Een van de entrees naar dit complex laat gelijk een prachtig stijlvol beeld zien. Ook hier zijn klassieke en moderne elementen weer in een perfecte eclectische balans met elkaar gebracht. Vooral de prachtige marmeren tegels zorgen dat je hier gelijk een heel chique en luxe gevoel krijgt. En dat sluit ook erg goed aan op de binnenkant kunnen we je vast verklappen.

Indrukwekkend trappenhuis

Paleis-Hof Klassieke kantoorgebouwen van Buro Spoormaker Klassiek

Het grote complex beschikt over meerdere trappenhuizen en dit indrukwekkende exemplaar is daar toch wel zeker het allermooiste voorbeeld van. Volledig opgeknapt in authentieke staat en de prachtige decoratieve elementen zijn daarbij gerestaureerd. Alleen de moderne lampjes verklappen dat je in het heden bent, voor de rest waan je je in de negentiende eeuw!

Mooie werkplekken

Paleis-Hof Klassieke kantoorgebouwen van Buro Spoormaker Klassiek

In een van de vele ruimtes die dit pand rijk is zijn schitterende werkplekken ondergebracht. De ruimte als zodanig ziet er heel mooi authentiek uit en de inrichting is lekker eigentijds en modern. Een ideale manier om creatief en zakelijk aan de slag te kunnen gaan.

Hip appartement

Paleis-Hof Industriële keukens van Buro Spoormaker Industrieel

We zien hier een wel zeer sfeervol plaatje vanuit een van de hippe appartementen. Een inspirerende en moderne keuken is aangebracht en vooral het balkon met het schitterende uitzicht maakt dit beeld helemaal compleet. Wat zal het heerlijk zijn om hier na een lange werkdag lekker thuis te kunnen komen.

Ook modern

Paleis-Hof Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Buro Spoormaker Modern

Nog een andere foto uit het complex laat ons in het nieuwere bouwdeel een modern beeld zien. Eenvoud en licht zijn leidinggevend geweest in het ontwerp en dat geeft een heel erg fris gevoel. En het doet dan ook vooral heel erg stedelijk aan.

Schitterende badkamer

Paleis-Hof Moderne badkamers van Buro Spoormaker Modern

Met een inkijkje in een van de schitterende badkamers nemen we al weer afscheid van dit prachtige complex. Ook dit is een voorbeeld van een zeer sfeervolle en moderne ruimte. Lekker onder de stortdouche of heerlijk ontspannen in bad is hier dankzij de prachtige lichteffecten extra aangenaam. En met alle mogelijkheden tot werken, wonen en lekker eten in dit gebouw maakt dit het ideale stedelijke onderkomen.

Benieuwd geworden naar meer inspirerende projecten uit een binnenstad? Vergeet dan ook zeker niet om dit project even te bekijken!

Wat vind jij het mooiste aan dit pand? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!