15 schitterende (en sensationele) manieren om de buitenkant van je huis te verlichten

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Villa in Frankreich, Bolz Licht und Wohnen · 1946 Bolz Licht und Wohnen · 1946 Moderne tuinen
Loading admin actions …

Licht is van heel belangrijk voor de uitstraling van van je huis. Een gastvrije en sfeervolle entree kan de toon zetten voor de rest van je huis. Vaak is dit immers de eerste plek die een bezoeker of jezelf van je huis ziet. Is het donker en weinig uitnodigend dan bepaalt dat voor een groot gedeelte de uitstraling van de rest van je huis. Mooie verlichting zorgt voor een warme en vriendelijke sfeer. Of het nu in de tuin, op de gevel, bij de entree of op het terras is. Een goed verlichtingsplan maakt van elke ruimte een aangename plek om langs te lopen of te zijn!

In dit Ideabook laten we je 15 prachtige ideeën zien!

1. Mooi

Mooi is het om de  muren van het terras of de ingang van je huis te verlichten met lampen die omhoog en omlaag schijnen. Dit soort lampen zijn in verschillende modellen en in  alle stijlen te koop.  

Zoals je op de foto ziet geven ze  een ruimte een intieme en moderne sfeer. Kijk ook eens in dit Ideabook voor meer inspiratie.

2. Warm en gezellig

Lights schansen geven meestal een verfijnde touch aan omgevingen en zeer interessant en verfijnd effecten te creëren;  deze lampen kunnen van diverse materialen zoals metaal, waarbij het licht intentie zoals we kunnen zien in dit voorbeeld zal worden versterkt zijn.  De setting van het terras is warm, gezellig en comfortabel met lichte design en een adembenemend open haard vriendelijker sfeer.

3. Speciaal

Lampen brengen niet alleen licht in de duisternis, maar kunnen ook voor een bijzondere sfeer zorgen. Zo accentueert de verlichting op de oude muur op de foto de mooie ronde vormen. Maar je kan het ook anders aanpakken. Kijk maar naar de volgende foto!

4. Opvallend

Bij het bepalen van de verlichting in de tuin is het belangrijk om rekening te houden met de bestaande vegetatie in de tuin. Vormen de bomen een belangrijk element in je tuin dan is het prachtig om de verlichting daar op de richten. Mooi is het om de bomen van onderaf te belichten maar het kan ook opvallender met een bijzondere kleur.

5. Met aandacht voor details

Is je huis opgebouwd uit bijzondere stenen of heeft de gevel een aparte structuur. Verlicht deze mooie elementen. Zo is je tuin ook bijzonder als het donker is en zoals je op de foto ziet benadrukt accentueert verlichting een mooie structuur, staan of een ander materiaal.

6. Leuk en origineel

De basis van deze tuin is eenvoudig met rechte lijnen en een heldere indeling. De pergola en de heldere lichte bolverlichting zorgen voor wat tegengewicht en maken de tuin speelser en informeler. Zo zie je dat je met bijzondere verlichting de tuin een eigen stijl kunt geven zonder al te veel geld kwijt te zijn.

7. Sfeervol

Chelsea Creek - copyright St George Plc Aralia Moderne tuinen IJzer / Staal Grijs roof terrace,rooftop garden,roof garden,garden design,landscape architecture,landscape architect,landscape design,garden designer,architecture
Aralia

Chelsea Creek – copyright St George Plc

Aralia

Verschillende soorten lampen geven elk element op dit sfeervolle terras een prachtige uitstraling. Bijzonder is het hoe de groene haag oplicht in het schijnsel van de ingebouwde spotten. Ook over de vloerverlichting hebben de ontwerpers van deze buitenruimte goed nagedacht! De lantaarn op de tafel heeft weer een heel ander effect en geeft het terras een sprookjesachtige sfeer.

8. Bij de ingang

De entree naar je huis kun je op verschillende manier belichten. Met bijvoorbeeld spotjes in de vloer, en mooie wandverlichting. Vind je het moeilijk om de juiste verlichting te vinden? Raadpleeg dan een van onze professionals. Zij weten als geen andere hoe je de toegang naar je huis zo veilig en mooi mogelijk kunt belichten. 

9. Langs de trap

De trappen is een van de gebieden waar goede verlichting van groot belang is, want voor je het weet lig je onder aan de trap. Heel mooi is het om elke trede een eigen lamp te geven. Zo benadruk je het ontwerp van de trap en zorg je voor een optimale belichting. 

10. Verborgen

Contemporary Garden Design Balham homify Moderne tuinen
homify

Contemporary Garden Design Balham

homify

Ingebouwde verlichting biedt veel mogelijkheden om de buitenkant van het huis te versieren. Het is een mooie manier om muren, bomen, of andere mooie objecten in de tuin te verlichten.

11. Gecombineerd

Je hoeft natuurlijk niet voor een soort lamp te kiezen. Bij het huis op de foto is gebruik gemaakt van mooie verzonken verlichting in de vloer, , wandlampen en verborgen spotjes. Het resultaat is prachtig!

12. Langs de gevel

Als je thuiskomt in het donker is het fijn als de omgeving rond he huis goed verlicht is. Plaats lampen op op strategische punten als het pad, de gevel en bij de voordeur. Zo is het elke keer weer een klein feestje om thuis te komen!

13. Een gezellige toegang

De verlichting in de buitenruimte, zoals gevels en tuinen, kan je huis een heel ander aanzicht geven. Gebruik daarom verschillende manieren om je tuin te verlichten.

14. Bij de voordeur

De deur moet goed verlicht zijn. Het is immers de directe toegang tot je huis. En niets zo vervelend als in het donker thuis komen en zoeken naar het sleutelgat. Zorg voor goed verlichting van bovenaf en  plaats eventueel ook spotjes op de vloer.

15. Rond het zwembad

Om deze reis vol licht en de helderheid af te maken, laten we tenslotte een zwembad zien. Wat niets is mooier dan een mooi verlicht zwembad. Op de foto zie je verlichting aan de binnenkant van het zwembad en op de zijwanden. Samen met de verlichting op het terras zorgt dit voor een bijzonder mooie sfeer! 

Tot zover dit Ideabook over buitenverlichting. Voor meer inspiratie kijk ook eens in dit Ideabook!

Welke voorbeeld spreekt jou het meeste aan? Laat het ons hieronder weten!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!