Oud winkelpand wordt prachtig appartement

TILL BEHNE TILL BEHNE
de (drie) Moriaen(en), architectenbureau Huib Koman (abHK) architectenbureau Huib Koman (abHK) Moderne woonkamers
Loading admin actions …

Vandaag bekijken we dit prachtige pand dat van winkel omgetoverd is tot een fijn appartement. Het architectenbureau van Huib Koman uit 's-Hertogenbosch heeft bij dit project de 19e eeuwse stuk gevel gerestaureerd en de binnenkant geheel gerenoveerd en de plattegrond compleet gewijzigd. En tot slot is er nog een aanbouw aan de achterzijde van de woning gerealiseerd.

Gevel

Hier zien we de volledig gerestaureerde gevel. Dankzij het wit springt dit pand er nu mooi uit ten opzichte van de andere winkelpanden. De mooie grote ramen bieden een prachtig uitzicht, zowel naar binnen en als er buiten.

Gang

Er is een mooie ruime gang gecreëerd met voldoende ruimte voor bijvoorbeeld de fietsen. We zien veel strak wit en een mooie vloer van gietbeton. De blootgelegde bakstenen muur springt er mooi uit en geeft deze gang een stoer randje.

Woonkamer

Ook in de woonkamer is alles strak en wit en er ligt dezelfde betonnen gietvloer als in de gang. Het geeft het geheel een mooie en moderne uitstraling. Met wat meer meubels is dit een heerlijke gezellige woonkamer. De grote ramen bieden een fijn uitzicht naar buiten.

Patio

Aan de woonkamer zit een heerlijke patio vast. Hierdoor heb je in de hele woonkamer veel daglicht en natuurlijk een heerlijke plek om buiten te zijn. Er is gekozen voor veel glas en een grote stalen constructie waardoor het een beetje industrieel aandoet.

Doorkijk

De patio verbindt de woonkamer met de keuken. Vanuit hier heb je een fijne doorkijk naar zowel de keuken als de woonkamer.

Keuken

En dan zijn we hier in de keuken, met daar aan vast een ruime eetkamer. De keuken staat in verbinding met een tweede woonkamer dan wel zitkamer, dus er is altijd genoeg plek voor iedereen.

De keuken is naast het lange aanrechtblad nog uitgerust met een ingebouwde kastenwand. Er is gekozen voor een speelse indeling van de deuren, waardoor een niet alledaagse geheel ontstaat.

Meer fraaie keukens kan je overigens hier bekijken. Zie je je zo'n compleet gerenoveerd huis ook wel zitten? Vraag dan deze professionals eens om advies. En in dit Ideabook lees je wat je allemaal moet weten als je eventueel een architecten wil inschakelen.

Goed gelukt deze renovatie? Geef je mening in de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine