Een klein maar fijn appartement van 65m²

Laura ter Meer Laura ter Meer
Google+
Loading admin actions …

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: het is niet het gebrek aan ruimte wat je woning klein doet aanvoelen, maar hoe je de ruimte benut. In plaats van op jacht te gaan naar een nieuw appartement kun je dus ook iemand je huidige woning laten renoveren. En dat op een slimme manier, door alle ruimte in je woning optimaal te benutten. Een Italiaans stel besloot het uit te proberen. 

De ruimte van hun woning, van slechts 65m², leek eerst een grote beperking te zijn, maar de architecten van Madg Architect lieten zien dat door een slimme distributie en een moderne inrichting ieder appartement groot en ruimtelijk kan lijken. 

Kijk je mee naar het resultaat? 

De ingang

We doen onze intrede in het appartement en bevinden ons direct in de woonkamer. Een gang is afwezig. Het eerste wat we zien zijn de moderne meubels en door de bombastische ingelijste spiegel komt het geheel eclectisch over. De eet- een woonkamer zijn verbonden door hetzelfde thema van neutrale kleuren. De warme tint van het hout vormt een mooi contrast met het koele wit en grijs. De zwakke verlichting is slim gepositioneerd in de vorm van inbouwspots en geeft een warm en open gevoel. 

Van de andere kant

Ja, we bevinden ons nog steeds in dezelfde ruimte! En had je de bibliotheek al gezien? Houten planken in de muur verwerkt is een klassieke en eenvoudige oplossing, een die altijd werkt. De keuken is van de levendige woonkamer gescheiden door een dubbele glazen schuifdeur. 

De keuken

We vervolgen onze tour van woonkamer naar keuken die voornamelijke gebaseerd is op functionaliteit. De meubels zijn aangepast aan de vorm van de ruimte. Op deze manier kan zelfs een keuken met veel beperkingen als deze een comfortabele ruimte worden. Tijdens het koken gegarandeerd alles onder controle! 

Geheime deuren

We verlaten het gebied, gaan terug naar de woonkamer en stoppen bij het meest kenmerkende aspect van dit project: de schuifdeuren, en dit keer van hout. Alle ruimtes in deze woning zijn uniek verdeeld en bieden daardoor uitstekende privacy. 

De slaapkamer

Achter de glazen deur zit de master bedroom verscholen. Ook de badkamer was onderdeel van de renovatie van dit appartement, die nu direct toegankelijk is via de gang voordat je de slaapkamer binnentreedt. 

De badkamer

We eindigen onze tour met een prachtige foto van de badkamer. Deze is modern en functioneel met een zeer trendy look dankzij de kleur van de coatings. De doorzichtige glazen douchecabine zorgt ervoor dat de ruimte groter doet lijken dan hij werkelijk is. Slim! Om bovendien ruimte te besparen voor opbergkasten is er wederom ruimte gecreëerd in de muur aan de de hand van gleuven. Tot slot doet ook de grote spiegel in de badkamer de ruimte groter lijken. 

Ook op zoek naar iemand die de ruimte van jouw woning optimaal benut? Ga dan voor een renovatie en kijk eens bij deze aannemers of neem een architect in handen. 

Wat vind jij van dit project? Laat een reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!