homify 360°: Natuurlijk Boshuis in Japan | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Natuurlijk Boshuis in Japan

Stoa. Stoa.
Forest House Moderne keukens van カスヤアーキテクツオフィス(KAO) Modern
Loading admin actions …

Vandaag laten we je dit magische Japanse huis in het bos zien. Onder de vreedzame bomen en bladeren vergeet je heel gemakkelijk de drukte van de grote stad. Het architectenbureau Atsushi Kasuya Naoko ontwierp en realiseerde het huis, dat als moderne cottage je meeneemt op een reis door de wereld van de pure natuur. We zijn erg enthousiast dat we jou kennis kunnen laten maken met dit bijzonder bouwkundig werk. Kom met ons mee voor een tour door het huis, waardoor je hopelijk geïnspireerd zult raken.

Aanzicht

Het huis ligt op een hoogte van 700 meter boven de zeespiegel, aan de voet van de noordelijke Japanse Bergketen, die over het centrale gebied van de Japanse archipel naar Azumino leidt. Dit gebiedt staat bekend om zijn prachtige, betoverende landschap. Het huis heeft een opvallende driehoekige vorm en valt daardoor op in het bos. Het is een moderne interpretatie van de gebouwen die veel voorkomen in dit gebied. Voor de bouw van het huis is geen enkele boom omgehakt. De bijzondere plattegrond dankt het huis juist aan het ontwijken van de bomen, want hij kruipt er als een slang omheen.

Materiaal

De materialen, waaruit het huis opgetrokken is, zijn krachtig, net zo krachtig als de bomen rond het huis. Deze moderne villa vergt weinig onderhoud, door het ontbreken van dakgoten zit je niet met door bladeren en takken verstopte regenpijpen. Het dak en de buitenwand bestaan uit gegalvaniseerde staalplaten en zijn eenvoudig schoon te houden. Het huis is een vreemde eend in de bijt, maar op een bepaalde manier staat hij toch goed tussen het groen. 

Interieur

Hier zien we de ingang van het huis. Bij binnenkomst word je onmiddellijk aangetrokken door de unieke charme van het interieur. De wand van de entree is volledig van glas en laat op die manier veel licht  binnen. In de foyer van het huis bevindt zich de open haard, hier kan men zich in de koude winterdagen goed opwarmen.

Materiaal en Kleur

Het interieur heeft een opvallend kleurenschema: kalkkleur gemengd met geel. In combinatie met de houten eikenhouten vloer zorgt deze kleurencombinatie voor een warm interieur, waarin jij je goed voelt. Als je binnen rondloopt is het net alsof je in een moderne grot bent. Echt een rustige omgeving. Het traditionele kalkpleister is bijzonder geschikt voor de afwerking van hellende wanden en plafonds met hoeken. De kitchenette heeft een fraaie plek in de ruimte en is omgeven door een helder sfeervol licht.

Stoof

Om het huis een hedendaagse uitstraling te geven is er gebruik gemaakt van moderne en industriële materialen. Het interieur ziet er echt fantastisch uit en oogt ook heel netjes en ordentelijk. Deze stoof is natuurlijk een ontzettende sfeermaker. Als je neerploft in deze stoel dan kom je er voorlopig niet meer uit.

Verschillende niveaus

Het leven in het kleine houten huis vindt plaats op verschillende niveaus. Door het gebruik van tussenverdiepingen kunnen verschillende interieurs worden gecreëerd, die aansluiten op verschillende sentimenten, waardoor wonen een spannende belevenis wordt. De badkamer bevindt zich op een dieper niveau. Het is een gesloten badkamer die daardoor veel privacy heeft. De trap aan de rectherkant leidt naar de badkamer, de trap links leidt naar het eerste niveau.

Keuken en Slaapkamer

Deze ruimte heeft een breedte van 4,5 meter en een hoogte van 5,1 meter. De bijzondere opstelling van de wandpanelen ziet er erg mooi uit, maar is daarnaast ook erg praktisch, want door de dikte van 170 mm, vormen de wandpanelen een hoogwaardig isolatie. De panelen zijn met verbindingselementen aan elkaar bevestigd. Als we door de keuken lopen komen we vanzelf uit in de slaapkamer. We zien aan het einde van de ruimte de glazen wand die ons een prachtig uitzicht op het bos geeft. De kamers zijn dus niet door conventionele deuren afgesloten, maar worden door een hoogteverschil van elkaar gescheiden.

Als de Avond Valt

Het grootste deel van het huis bestaat uit een hoogwaardige houten structuur. De streek Azumino staat bekend om zijn strenge winters, maar daar is dit huis zeker tegen bestand. Het hout zorgt ervoor dat de essentiële warmte vastgehouden wordt. Dit natuurlijke materiaal is relatief goedkoop en isoleert erg goed. De houtkachel, die we zojuist zagen, genereert warmte door er ecologisch hout in te stoken. Zo speelt het hout ook in de verwarming van het huis een belangrijke rol.

Tot zover de tour door het boshuis in Japan. Hopelijk ben je geïnspireerd geraakt! Wij zijn enthousiast en hopen je snel weer mee op tour te nemen! 

Voor tips en advies raadpleeg je de experts op ons forum! 

Het voorjaar is in aantocht, dus maak je interieur lente-proof!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!