Een familiehuis in Zuid-Korea | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een familiehuis in Zuid-Korea

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van homify Modern
Loading admin actions …

Soms ben je even klaar met je huidige woning. Vaak ligt dat aan de mogelijkheden de oude woning je biedt. Dan is het tijd om te verhuizen. Zo dacht deze familie in Zuid-Korea er ook over. Na enkele maanden van rondkijken troffen ze deze woning met een schitterende look, het bleek hun droomhuis te zijn. Vandaag nemen we je mee naar deze woning om je bekend te maken met de Koreaanse stijl en natuurlijk om je een beetje te inspireren. Bij de realisatie van deze woning was er ook veel aandacht voor de behoeften van de kinderen, dit zullen we je zo dadelijk laten zien. Het is een thuis geworden met een lichte sfeer waarin jong en oud zich goed voelen. Wil je weten hoe ze in Korea genieten van hun vrije uurtjes? Wandel dan snel met ons mee in en om het huis!

Eerste blik op het huis

Moderne huizen van homify Modern

Het huis is bedoeld voor een jong gezin dat van het leven wil genieten. De ligging in de rustige wijk maakt het de ideale plek om de kinderen te laten opgroeien. De jonkies zijn 3 en 5 jaar oud, dus deze hebben veel ruimte nodig. Laat deze nou net ruimschoots voorhanden zijn. Het is een woning in moderne stijl met ruime kamers. Het oppervlakte van het perceel is ruim  357.5㎡, de woning beslaat 86.66㎡ (26,1 vierkante meter) en het vloeroppervlak is 131.98㎡ (39,6 vierkante meter). Zou jij hier met je gezin uit de voeten kunnen?

Details

Moderne huizen van homify Modern

De gevel laat een mooi spel tussen robuuste en egale oppervlaktes zien. Zo wordt de moderne look gecreeerd waarvan veel mensen houden. In de schommelstoel plof je lekker neer, deze is daarbij overdekt zodat je altijd kunt genieten van de buitenlucht. Het balkon heeft een transparante balustrade, deze doorzichtigheid reduceert de massiviteit van de gevel. Dit familiehuis oogt vriendelijk en luxe: een prima combinatie die nooit uit de gratie raakt.

Natuurlijk daglicth

Moderne woonkamers van homify Modern

We zien het vaker in moderne gebouwen, maar een speciale vormgeving als deze kom je maar weinig tegen. De harmonische schoonheid van de ramen is vanuit het interieur goed zichtbaar. De bakstenen aan de buitenkant doen niet vermoeden dat er binnen minimalistische, monochrome wanden zichtbaar zijn. Deze koele look zorgt tevens voor een visuele rust, dit komt de sfeer in huis natuurlijk ten goede. Ook voor kinderen is een kalme uitstraling in het interieur aangenaam. Het daglicht krijgt door de grote ramen alle ruimte het interieur binnen te stromen, ook dit is goed voor een fijne woonsfeer. Natuurlijk mogen de warme kleurtonen van het hout niet ontbreken, dit materiaal is in de kozijnen te zien. De sfeervolle verlichting en het hout gaan hier een mooie visuele interactie aan die ons direct overtuigt.

Keuken en woonkamer

Moderne eetkamers van homify Modern

De keuken en de woonkamer vloeien moeiteloos in elkaar over. De grote open ruimte zorgt voor veel transparantie en interactie tussen de verschillende gebieden van het interieur. De belangrijkste ingrediënten van de keuken zijn: de houtvloer en de witte accenten in de meubels en de wanden, daarbij zien we wederom de warme aanwezigheid van het natuurlijke hout, ditmaal is het plafond met dit materiaal bekleed. Het woord ´harmonieus´ springt bij het zien van deze kamer in onze gedachten.

Vide

Moderne woonkamers van homify Modern

Deze vide zorgt voor een ongelooflijke ruimtelijkheid in de woning omdat hij de begane grond en de eerste verdieping in elkaar laat overvloeien. De veiligheid wordt gegarandeerd door de hoge balustrade, geen overbodige luxe met twee kleine kinderen. Woonkamer, keuken, de begane grond en de eerste verdieping communiceren eenvoudig met elkaar, zo is het overigens ook gesteld met de communicatie tussen de gezinsleden. Let ook even op de prachtige spotjes in de plafonds: geweldig!

Kinderkamer

Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van homify Modern

We hebben het vandaag over een familiehuis, dan mag een kinderkamer natuurlijk niet ontbreken. In deze kamer is er alles aan gedaan om een fijne en vooral leuke sfeer te creëren. De meubels en de opslagruimte onder de trap zorgen voor een intieme ambiance waarin je kleine zich helemaal thuis voelt. Daarbij zorgt deze ruimte voor een vertrouwd en beschermd gevoel. De grijze vloer zorgt voor de basis waarop het interieur gebouw kan worden. Let ook even op de leuke tekeningen op de wand, vaak is het leuk om samen met je kind de kamer te versieren, dan wordt het voor hem of haar echt een persoonlijke kamer. Meer mooie ideeën voor de kinderkamer vind je hier.

Thuisbios

Moderne mediakamers van homify Modern

Samen met je kinderen tv kijken is natuurlijk erg leuk, maar wat dacht je van een thuisbios? Een welhaast onbereikbare luxe voor velen (vooral qua ruimte), maar in deze woning heel mooi gerealiseerd. Je kijkt vanaf het balkon als echte vips richting het scherm dat boven in de vide aan de wand bevestigd is: een grandioos idee dat we vrijwel nergens tegen zijn gekomen. Laat je vooral inspireren! De juiste experts kunnen je helpen zo´n thuisbioscoop te realiseren!

Overloop

Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van homify Modern

Deze overloop geeft een duidelijk beeld van de lichtheid en transparantie in de woning. Het is een echt gezinshuis geworden waarvoor iedereen een eigen plaats bereid is. Links zien we een deur met een wereldkaart, hierachter bevindt zich de studeerkamer, want ook in een familiehuis anno 2015 wordt gewoon thuisgewerkt. Openheid en transparantie zijn duidelijk belangrijke architectonische concepten geweest tijden de bouw van deze prachtige woning. 

Woningen op een resort is natuurlijk heerlijk. Lees in dit leuke artikel alles over deze woonvorm.

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!