Kunstobjecten aan de Muur: Nederlandse Kunst door Van Dessel en Joosten | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Kunstobjecten aan de Muur: Nederlandse Kunst door Van Dessel en Joosten

Stoa. Stoa.
art objects van Van Dessel en Joosten Eclectisch
Loading admin actions …

De muur is de geschikte plek om decoraties, foto's en posters op te hangen. Al was het alleen maar omdat je anders naar een saai wit vlak zit te staren als je op de bank zit. Maar heb je wel eens gedacht aan muurkunst? Je kunt het zo gek niet verzinnen of het bestaat wel als kunstobject. Natuurlijk moet de kunst wel de nodige stijl hebben, waardoor je interieur verrijkt wordt, en echt een persoonlijk en uniek uiterlijk krijgt. De Nederlandse kunstenaars Van Dessel en Joosten hebben zich onder andere toegelegd op het maken van muurkunst, waarbij ze echt de grenzen van deze kunstvorm opzoeken; dit leidt tot geweldige resultaten. Kijk met ons mee naar de prachtige werken van deze Nederlandse kunstenaars.

Een muur vol kunst

company art project Utrecht van Van Dessel en Joosten Eclectisch
Van Dessel en Joosten

company art project Utrecht

Van Dessel en Joosten

In deze installatie worden diverse kunstvormen gecombineerd, zo zien we een gedicht op de muur geschreven en een abstract schilderachtig wit werk, dat zich boven aan de wand bevindt. Links van het midden zien we diverse objecten aan de muur bevestigd, het zijn schalen en cilinders. We noemen een wand als dit ook wel een multimediaal werk, omdat er verschillende media (tekst, verf, aardewerk) bij betrokken zijn. 

Close-up

company art project Utrecht van Van Dessel en Joosten Eclectisch
Van Dessel en Joosten

company art project Utrecht

Van Dessel en Joosten

Hier zien we de objecten van dichtbij. Door hun verschillende vormen en hoogtes krijgt deze groep sculpturen een bepaalde dynamiek. De wand als geheel heeft een bijzondere conceptuele kracht die je aanzet tot nadenken. Dit laatste is een kenmerk van kunst; een goed kunstwerk roept altijd een bepaalde mate van reflectie op. Naast de conceptuele laag van dit werk is het ook bijzonder fraai om te zien, esthetisch gezien heeft het een fraaie uitwerking in de ruimte. 

Wandaquarium

hunting trophies fishes van Van Dessel en Joosten Eclectisch
Van Dessel en Joosten

hunting trophies fishes

Van Dessel en Joosten

Je kunt er voor kiezen om een aquarium in je interieur neer te zetten, want dit zorgt meestal voor een rustige sfeer in je woning. Er is natuurlijk ook de mogelijkheid om deze rust via een kunstwerk aan je interieur toe te voegen. Van Dessel en Joosten creëren met hun vissensculptuur een meditatieve ambiance in je interieur. Het kleurenschema van het werk is divers en staat erg goed tegen de achtergrond  van een witte wand. 

Andere Setting

hunting trophies fishes van Van Dessel en Joosten Eclectisch
Van Dessel en Joosten

hunting trophies fishes

Van Dessel en Joosten

Hier zien we een wandsculptuur op het grensgebied tussen de woonkamer en de studiekamer. De muur er tegenover draagt een prent van vissen, waardoor het vissenthema als het ware symmetrisch in de kamer aanwezig is. Mogelijk heeft de eigenaar een voorliefde voor deze mysterieuze dieren. De school vissen lijkt uit het wit van de muur te zwemmen, waardoor het werk een dynamische uitwerking in je interieur krijgt.

Gewei

hunting trophies 'Deerest' van Van Dessel en Joosten Eclectisch
Van Dessel en Joosten

hunting trophies 'Deerest'

Van Dessel en Joosten

Het gewei is helemaal terug, maar niet op de ouderwetse manier. Deze wanddecoraties zijn 'nieuwerwets', zeg maar gerust supermodern. De kleuren zijn niet fel, maar wel erg uitgesproken. Het zijn kleuren die je vaak in 'de' eclectische kunst- en ontwerpstijl tegenkomt. De ontwerpers haken met deze sculpturen in op de trends van 2015, maar zijn zeker geen mode gril. Door het eenvoudige kleurenpalet, krijgen ze een bepaalde tijdloosheid.

Gewij in Hedendaagse Kamer

hunting trophies 'Deerest' van Van Dessel en Joosten Eclectisch
Van Dessel en Joosten

hunting trophies 'Deerest'

Van Dessel en Joosten

Het interieur op de foto is helemaal hedendaags. Let op de bioscoopstoelen, de strakke minimalistische schouw, de decoraties en de comfortabele stoel. Natuurlijk mag er bij een sfeervolle haard geen gewei ontbreken, maar een ouderwets gewei staat er natuurlijk niet bij. Er moet een modern ontworpen gewei door Van Dessel en Joosten bij aan te pas komen om dit interieur compleet te maken. Wat een prachtige sfeer!

De Tijd Staat Stil

Dit is een prachtige foto waarop de tijd stilstaat. De slinger van de klok is daarvan de stille getuige. We bevinden ons in het interieur van zo net, maar we kijken nu vanuit een ander perspectief. De muurkunst maakt even plaats voor een conceptueel aardewerken schaal, die door zijn heldere blauwe kleur en abstracte vorm een bepaalde tijdloosheid in je interieur brengt.

Kopje Thee?

Deze sculptuur heeft een sprookjesachtige uitstraling. Het werk doet denken aan Alice in Wonderland, die thee drinkt met de Mad Hatter. We typeren het werk als eclectisch; het zoekt de grenzen van de muurdecoratie op en gaat daar over heen, opzoek naar nieuwe creatieve landschappen, naar nieuwe indrukken en vormen. Het werk zorgt voor een dosis vrolijkheid in je huis. 

Het Atelier

atelier in Eindhoven van Van Dessel en Joosten Eclectisch
Van Dessel en Joosten

atelier in Eindhoven

Van Dessel en Joosten

Het is vaak erg bijzonder als een kunstenaar of ontwerper zijn atelier openstelt voor geïnteresseerden of bewonderaars. Een atelier is dikwijls een welhaast heilige plek waarin de werken tot stand komen. Het is de ruimte waar met ideeën geëxperimenteerd wordt, waar de dingen juist fout mogen gaan totdat ze tot iets goeds uitgroeien. Op de afbeelding zien we een schetswand in het atelier van Van Dessel en Joosten. Alle ideeën worden opgepikt alsof de wand een soort moodboard is. Dit laatste is een handig hulpmiddel om verbanden tussen ideeën te leggen. Zo te zien hebben we nog genoeg werken van hun hand voor de boeg. 

Tot zover het prachtige werk van Van Dessel en Joosten. Hopelijk ben je net zo enthousiast als wij! Veel succes met het creëren van je eigen interieurontwerp. 

Voor vragen en tips over de uitwerking van je ideeën kun je bij onze experts op het forum terecht!

Al toe aan een wintervakantie? Vind hier je inspiratie!

Heb jij al Nederlandse kunst in huis hangen? Vertel erover op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!