Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Dutch Design | 6 Opvallende Woonkamertafels

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Hoewel je bij de term woonkamertafel misschien gelijk aan de salon- of  bijzettafel denkt, willen we ons vandaag niet beperken tot deze twee specifieke vormen. Vandaag willen we het namelijk hebben over alle vormen van tafels en tafeltjes die in de woonkamer te vinden zijn of te vinden kunnen zijn. Daarbij willen we jullie de 6 meest bijzondere, uitzonderlijke en opvallende exemplaren laten zien die onze experts bedacht hebben: speciaal om de woonkamer net die extra flair te geven die iedere woonkamer eigenlijk nodig heeft. Kijk verder en ontdek jouw favoriet!

De Boomkast

Hoewel eigenlijk een kast vinden we toch dat dit prachtige houten exemplaar van Designstudio Lotte van Laatum in deze brede kijk op woonkamertafels thuishoort. Met het uiterlijk van een tafel met lade is de boomkast een perfecte aanvulling op de woonkamer – vrijstaand of tegen de muur. Gemaakt van iepenhout en met een taps toelopende vorm die aan de iep zelf doet denken heeft dit ontwerp een licht speelse toevoeging – de ladenfront die de natuurlijke vorm van het hout behoudt en zo een uniek natuurlijk karakter geeft aan dit verder prachtig geometrisch gevormde kastje. 

Het Altaar

Table Altaar:  Eetkamer door VanJoost
VanJoost

Table Altaar

VanJoost

Ook hier vinden we weer het gebruik van hout, dat laat zien hoe veelzijdig dit materiaal gebruikt kan worden voor het interieur. Niet alleen is dit materiaal warm en prachtig in zowel natuurlijke als bewerkte vorm, ook is hout in vele mogelijke vormen te gebruiken. Hier zien we hoe eenvoudige houten balkjes haaks op elkaar geplaatst in een zandlopervorm op originele manier een bronzen glazen tafelblad ondersteunen. Hierbij is bewust, en met veel succes, gestreefd naar de vorm van een altaar, dat deze woonkamertafel een opvallend serene en mystieke uitstraling geeft. In verschillende kleuren en maten verkrijgbaar bij VanJoost heb je met deze tafel in de woonkamer een persoonlijk en uniek plekje om de designgoden te aanbidden. 

De Trayble

Hoewel de combinatie van dienblad en tafel inmiddels een vrij bekend fenomeen is op het gebied van tafels in de woonkamer wilden we toch graag dit exemplaar van Studio Peter van Riet aan jullie laten zien. Niet alleen het kleurcontrast tussen het zwarte frame en het groene (afneembare) dienblad valt op, ook de hoogte maakt dit exemplaar bijzonder. Als statafel, hoektafel, oplaadtafel of in welke functie je ook maar kunt bedenken is deze Trayble een mooie, praktische en bijzondere tafel voor in de woonkamer.

De kleine bijzettafel

Opvallende vorm, opvallend materiaal, opvallende kleur – dit tafeltje van de hand van Studio Khachatryan heeft het allemaal! De vier geometrisch gevormde houten poten ondersteunen een in beton gegoten tafelblad dat een vierhoeke (maar niet vierkante!) vorm heeft. De speels uitstekende punt hier links te zien en de ruwe inham rechts in het beton zorgen voor een opvallend effect dat blijft fascineren. 

De handgemaakte salontafel

handgemaakte bijzettafel:  Tuin door Stam Hoveniers
Stam Hoveniers

handgemaakte bijzettafel

Stam Hoveniers

De woonkamer hoeft natuurlijk helemaal niet perse 4 muren en een plafond te hebben – de woonkamer kan (vooral in de zomer) ook buiten zijn! Zo hebben we deze handgemaakte salontafel gevonden bij Stam Hoveniers die hier op het terras een opvallend accent vormt. Ook binnen zal deze unieke combinatie van hout en glas een spectaculair effect hebben. De natuurlijke elegantie van hout, gecombineerd met de altijd luxe uitstraling van glas zorgt voor een opvallende zithoek, waar deze ook mag zijn.

De BT3

Tenslotte vinden we hier 3 kleurvarianten van de kleine BT3, die tegelijk elegant en eigenwijs hun opvallende design tentoonspreiden. Neil David heeft hier de klassieke bijzettafel een uniek karakter gegeven door een eenvoudige halve bol van aluminium op 2 gekruiste elementen van massief staal te plaatsen. Door met de kleur van de poedercoating van alle elementen te variëren kan dit design iedere woonkamer opfleuren met kleur, stijl en gemak!

Aan de hand van deze 6 opvallende exemplaren hebben we kunnen zien hoe veelzijdig en alternatief de tafels in de woonkamer kunnen zijn. Wat je ook nodig hebt: een beetje opvulling, een beetje kleur, een beetje stijl of gewoon meer ruimte – ga voor iets opvallends en laat je verrassen door je nieuwe woonkamer!

Voor meer opvallende woonkamerinspiratie kun je verder lezen over de iconische Chesterfield meubels, of doe ideeën op voor de inrichting van een kleine woonkamer en ontdek hoeveel ruimte je eigenlijk hebt. 

Welke van deze 6 tafels wil jij wel in je woonkamer hebben? Deel je keuze bij de berichten hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!